xtrim

چرا بیماران سنگین وزن در مراکز تصویربرداری پذیرش نمی شوند؟

عضو هیئت‌مدیره انجمن رادیولوژی تهران علت عدم پذیرش بیماران دارای وزن بالا در مراکز تصویربرداری را تشریح کرد.

جهان صنعت نیوز، منصور علیمردانی در ارتباط تلفنی با یک برنامه رادیویی درباره بیمارانی با وزن بالا که در بیمارستان‌ها امکانات سی‌تی‌اسکن و‌ ام‌آرآی در اختیار آنها قرار نمی‍‌گیرد، اظهار کرد: در خصوص ام‌آرآی و سی‌تی‌اسکن برای افراد با وزن بالا مشکل داریم. مراکز درمانی حداکثر وزنی که توان تصویربرداری از آن را دارند، لحاظ نمی‌کنند و معمولاً ۲۰ درصد زیرِ این وزن را در نظر می‌گیرند تا دستگاه‌ها آسیب نبیند.

وی افزود: برای بالغ بر ۸۰ درصد افراد با وزن بالا، می‌توان تصویربرداری انجام داد مگر این که قامت‌هایی کوتاه داشته باشند و چاقی آن‌ها مانع عبور فرد از تونل‌ام آر آی یا سی‌تی‌اسکن باشد.

علیمردانی معضل دیگر نبودِ دستگاه‌های تصویربرداری برای وزن‌های بالا را قیمت هنگفت دستگاه‌ها و تفاوت فاحش ارقام آن‌ها عنوان و تأکید کرد: این مسئله برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی ندارد و بخش دولتی هم عمدتاً بر وزنِ اکثریت مردم تمرکز می‌کند.

این نماینده مجلس افزود: در تهران و شهرهای بزرگ دارای دستگاه‌هایی هستیم که وزن‌های بالا را هم تصویربرداری می‌کند.

محدودیت وزنی دستگاه ها

در ادامه این برنامه، عبدالرسول صداقت؛ عضو هیئت‌مدیره انجمن رادیولوژی تهران نیز تصریح کرد: اکثر دستگاه‌های وارداتی به کشور، محدوده وزنی را در بروشور خود ذکر کردند و معمولاً ۱۳۰ تا ۱۴۰ کیلوگرم را تحمل می‌کنند اما آن‌چه که باعث می‌شود در بخش دولتی و خصوصی از پذیرش این افراد خودداری شود این است که وقتی تخت تحت‌ فشار در وزن‌های بالا قرار می‌گیرد، احتمال مشکل‌دار شدن برخی قطعات مانند بلبرینگ‌ها ایجاد خواهد شد و خراب‌شدن یک تخت، هزینه بسیاری را به مراکز وارد می‌کند.

این متخصص رادیولوژی از هزینه‌های سرسام‌آور قطعات و نیز تأمین آن‌ها با ارز‌های یورویی سخن گفت. او افزود: به دلیل تحریم‌ها، مسیری طولانی را باید طی کنیم تا قطعه‌ای وارد کشور شود. اکثر نمایندگی‌ها توان سرمایه‌گذاری بالا برای انبارکردن قطعات را ندارند. بنابراین، مراکز دولتی و خصوصی ریسک پذیرش این بیماران عزیز را قبول نمی‌کنند و ما در این‌گونه موارد، ابتدا قد بیمار را بررسی می‌کنیم که اگر با وزن تناسب داشته باشد، بیمارانی با ۱۱۰ کیلوگرم هم پذیرش می‌شوند و در غیر این صورت هیچ مرکزی ریسک تخریب دستگاه‌ها را نمی‌پذیرد.

وی افزود: وقتی بیماری در تنه خود چاقی داشته باشد، اصطلاحاً در دستگاه ام‌آرآی موجب کاهش کیفیت تصویر می‌شود. پس این افراد باید روش زندگی خود را عوض کنند. از طرفی ما ایرانیان دارای ژن چاقی مفرط نیستیم پس باید با ورزش‌های سبک، وزن خود را کاهش دهیم.

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 472440
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *