xtrim

نرخ سود سپرده بانکی؛ از ۲۰.۵ درصد تا ۲۵ درصد در طرح‌های ویژه

بانک‌ها در ایران طبق بخشنامه بانک مرکزی سود سپرده‌های بانکی را تا سقف ۲۰.۵ درصد تعیین کرده‌اند، اما برخی بانک‌ها برای مبالغ بالا و در طرح‌های ویژه، سودی تا ۲۵ درصد و حتی بیشتر ارائه می‌دهند.

جهان صنعت نیوز، بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، نرخ سود سپرده‌های بانکی به نوع و مدت سپرده بستگی دارد و حداکثر نرخ رسمی آن ۲۰.۵ درصد برای سپرده‌های یک‌ساله است. اما برخی بانک‌ها و مؤسسات مالی برای جذب مشتری و سپرده‌های کلان (بالای ۵۰۰ میلیون تومان)، سودهایی تا ۲۵ درصد پرداخت می‌کنند. علاوه بر این، صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت نیز نرخ‌های سود بالاتر (بین ۲۳٪ تا ۲۸٪) ارائه می‌دهند که گزینه جذابی برای سرمایه‌گذاری با نقدشوندگی بیشتر محسوب می‌شوند.

نرخ سود سپرده بانکی؛ رسمی و غیررسمی

بانک مرکزی ایران در آخرین بخشنامه خود نرخ سود سپرده‌های بانکی را اعلام کرده است. بر این اساس، نرخ سود سپرده‌ها به مدت‌زمان و نوع سپرده بستگی دارد. برخی از این نرخ‌ها عبارت‌اند از:

  • سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی: ۵ درصد (ماه‌شمار)
  • سپرده‌های کوتاه‌مدت ویژه سه‌ماهه: ۱۲ درصد
  • سپرده‌های بلندمدت یک‌ساله: ۲۰.۵ درصد
  • سپرده‌های بلندمدت دو‌ساله: ۲۱.۵ درصد
  • سپرده‌های بلندمدت سه‌ساله: ۲۲.۵ درصد

طرح‌های ویژه و سودهای بالاتر

در کنار نرخ‌های رسمی اعلام‌شده، برخی بانک‌ها و مؤسسات مالی برای جذب سپرده‌گذاران، طرح‌های ویژه‌ای ارائه می‌دهند که سودهای بالاتری (تا ۲۵ درصد) را شامل می‌شود. این شرایط عمدتاً برای سپرده‌های کلان (بالای ۵۰۰ میلیون تومان) اجرا می‌شود.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با سود بیشتر

برای افرادی که به دنبال بازدهی بیشتر و نقدشوندگی بالاتر هستند، صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت گزینه‌ای مناسب به شمار می‌آیند. این صندوق‌ها گاهی نرخ سودی بین ۲۳ درصد تا ۲۸ درصد ارائه می‌کنند و به دلیل مزایایی مانند نقدشوندگی سریع، جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاران دارند.

پیشنهاد به سرمایه‌گذاران

با توجه به تنوع نرخ‌های سود در بانک‌ها و صندوق‌ها، پیشنهاد می‌شود سرمایه‌گذاران بر اساس اهداف مالی و مدت‌زمان سرمایه‌گذاری خود، گزینه مناسب را انتخاب کنند. برای اطلاعات دقیق‌تر، مراجعه به شعب بانک‌ها یا بررسی شرایط صندوق‌های درآمد ثابت توصیه می‌شود.

اقتصاد کلان
شناسه : 472657
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

  1. علت تورم افسارگسیخته بانک ها هستند چون بانک ها هیچ دارایی از خودشان ندارند ولی پول مردم را میگیرند و سپس با نزول بالایی این پول را به گردش درمیاورند و در تمام ادوار و حکومت ها اعمال نزولخواری خودشان را قانونی ثبت میکنند تا جای هیچ بحثی وجود نداشته باشد ایه دویست هفتادو پنج بقره: کسانی که ربا می‌خورند [در میان مردم برای امور زندگی خود] به پای نمی‌خیزند، مگر مانند به پای خاستن کسی که شیطان او را با تماس خود آشفته حال کرده [و تعادل روانی و عقلی‌اش را مختل ساخته‌] این بدان سبب است که آنان گفتند: خرید و فروش هم مانند رباست. در حالی که خدا خرید و فروش را حلال، و ربا را حر ام کرده است. پس هر که از سوی پروردگارش پندی به او رسد و [از کار زش ت خود] بازایستد، سودهایی که [پیش از تحریم آن‌] به دست آورده، مال خود اوست، و کارش [از جهت آثار گناه و ک یفر آخرتی‌] با خداست. و کسانی که [به عمل زشت خود] بازگردند [و نهی خدا را احترام نکنند] اهل آت ش‌اند، و در آن جاودانه‌اند. (۲۷۵)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *