xtrim

رشد اقتصادی ایران در نیمه نخست ۱۴۰۳: پیشتازی بخش صنایع و معادن

رشد اقتصادی ایران در نیمه اول سال ۱۴۰۳ به ۴ درصد با نفت و ۲.۶ درصد بدون نفت رسید؛ گروه صنایع و معادن با رشد ۵.۳ درصدی بیشترین سهم را در این افزایش داشت.

جهان صنعت نیوز، مرکز آمار ایران گزارش داد در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳، محصول ناخالص داخلی (GDP) با نفت ۴ درصد و بدون نفت ۲.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ رشد داشته است. در این دوره، GDP به قیمت ثابت سال ۱۴۰۰ با نفت ۵۰,۶۹۱ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۳۸,۳۷۴ هزار میلیارد ریال بوده است. گروه کشاورزی ۲.۹ درصد، صنایع و معادن ۵.۳ درصد و خدمات ۲.۵ درصد رشد را تجربه کرده‌اند. در میان زیرشاخه‌های صنایع و معادن، رشد توزیع گاز طبیعی با ۱۵.۲ درصد بیشترین سهم را داشته است.

رشد اقتصادی ایران در نیمه نخست سال ۱۴۰۳

مرکز آمار ایران با انتشار نتایج حساب‌های ملی فصلی، از رشد اقتصادی کشور در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ خبر داد. بر اساس این گزارش، محصول ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال ۱۴۰۰، در این دوره با نفت به ۵۰,۶۹۱ هزار میلیارد ریال و بدون نفت به ۳۸,۳۷۴ هزار میلیارد ریال رسیده است. این ارقام در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ که GDP با نفت ۴۸,۷۲۷ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۳۷,۴۰۵ هزار میلیارد ریال بوده، رشد ۴ درصدی با نفت و ۲.۶ درصدی بدون نفت را نشان می‌دهد.

 رشد گروه‌های اقتصادی

در میان رشته‌فعالیت‌های اقتصادی، گروه کشاورزی با رشد ۲.۹ درصدی و گروه خدمات با رشد ۲.۵ درصدی نسبت به شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ عملکرد مثبتی داشتند. همچنین گروه صنایع و معادن با رشد ۵.۳ درصدی بیشترین سهم را در افزایش تولید ناخالص داخلی ایفا کرده است. در این گروه، بخش‌های مختلف رشدهای متفاوتی را تجربه کرده‌اند؛ به عنوان مثال، استخراج نفت خام و گاز طبیعی ۸.۸ درصد، سایر معادن ۱.۵ درصد، صنعت ۱.۳ درصد، توزیع گاز طبیعی ۱۵.۲ درصد، تأمین آب و برق ۲.۳ درصد و بخش ساختمان ۰.۳ درصد رشد داشته‌اند.

تحلیل و چشم‌انداز

رشد اقتصادی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ نشان‌دهنده بهبود نسبی در بخش‌های مختلف اقتصاد ایران است. افزایش قابل توجه در بخش توزیع گاز طبیعی و استخراج نفت خام و گاز طبیعی، نقش کلیدی در این روند ایفا کرده است. با این حال، رشد محدود در بخش ساختمان و صنعت، نیازمند توجه بیشتر به سرمایه‌گذاری و تقویت زیرساخت‌هاست.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 472780
لینک کوتاه :

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *