xtrim

پیش بینی بورس ؛‌ شاخص کل آماده عبور از مقاومت است؟

شاخص کل بورس در معاملات روز دوشنبه با رشد ۳۲ هزار واحدی همراه شد، اما شاخص هم‌وزن افت کرد؛ خروج هزار میلیارد تومان نقدینگی و تمرکز سرمایه‌گذاران بر دارایی‌های کم‌ریسک‌تر نشان‌دهنده فشار عرضه و توقف رشد کلی بازار است.

دیبا حاجیها – جهان صنعت نیوز : در جریان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل با ۳۲ هزار و ۹۳۴ واحد افزایش به عدد دو میلیون و ۶۸۶ هزار و ۳۵۲ واحد رسید، اما شاخص کل هم‌وزن با افت هزار و ۷۸۱ واحدی در سطح ۸۴۴ هزار و ۱۵۱ واحد تثبیت شد. این موضوع نشان می‌دهد که علی‌رغم رشد نمادهای شاخص‌ساز، کلیت بازار وضعیت روبه رشد پیشین را ادامه نداده است.

 ارزش کل معاملات بازار به ۳۰ هزار میلیارد تومان و حجم معاملات به ۴۶ میلیارد ورقه سهم رسید. سرانه خرید ۵۹ میلیون تومان و سرانه فروش ۶۳ میلیون تومان ثبت شد و فشار عرضه، هزار میلیارد تومان پول را از بازار خارج کرد. از مجموع ۶۸۴ نماد معامله‌شده، ۱۹۴ نماد مثبت و ۴۳۶ نماد منفی بودند.

سهام، صندوق‌های سهامی و حق‌ تقدم

در بخش سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی، ارزش معاملات به ۱۸.۶ هزار میلیارد تومان و حجم معاملات به ۴۰ میلیارد ورقه سهم رسید. در این بخش، سرانه خرید ۵۳ میلیون تومان و سرانه فروش ۵۷ میلیون تومان بود. فشار عرضه در این بخش نیز مشهود بود و ۲۶۸ میلیارد تومان پول توسط سرمایه‌گذاران از این بخش بازار خارج شد. حقیقی‌ها با ارزش خرید ۱۲.۷ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش ۱۳ هزار میلیارد تومان در سمت فروش قرار داشتند و حقوقی‌ها نیز با ارزش خرید ۵.۷ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش ۵.۴ هزار میلیارد تومان در سمت خرید فعالیت کردند.

صندوق‌های سهامی و مختلط

در بخش صندوق‌های سهامی و مختلط، ارزش معاملات پنج هزار میلیارد تومان و حجم معاملات سه میلیارد ورقه بود. سرانه خرید در این بخش ۸۹ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۵۳ میلیون تومان ثبت شد. در نتیجه، خروج ۱۳۴ میلیارد تومان پول در این بخش نیز به چشم می‌خورد.

صندوق‌های درآمد ثابت

در صندوق‌های درآمد ثابت، ارزش معاملات به ۱۲ هزار میلیارد تومان و حجم معاملات به ۶ میلیارد ورقه رسید. سرانه خرید ۱۴۱ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۰۹ میلیون تومان بود ولی علی‌رغم معاملات بالا، ۸۷۹ میلیارد تومان پول از صندوق‌ها خارج شد. حقیقی‌ها با ارزش خرید دو هزار میلیارد تومان و ارزش فروش سه هزار میلیارد تومان در سمت فروش فعال بودند و حقوقی‌ها با ارزش خرید ۹.۵ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش ۸.۵ هزار میلیارد تومان در سمت خرید قرار گرفتند.

صندوق‌های کالایی

در بخش صندوق‌های کالایی، ارزش معاملات سه هزار میلیارد تومان و حجم معاملات ۵۸۸ میلیون ورقه بود. سرانه خرید ۷۳ میلیون تومان و سرانه فروش ۸۲ میلیون تومان ثبت شد. برخلاف سایر بخش‌ها، در روز جاری، ۶۷۹ میلیارد تومان پول وارد صندوق‌های کالایی شد.

پیش بینی بورس

بازار روز دوشنبه تحت تاثیر فشار عرضه قرار داشت و شاخص کل هم‌وزن که وضعیت کلیه نمادها را منعکس می‌کند، با افول همراه بود. خروج هزار میلیارد تومان پول از سوی سرمایه‌گذاران می‌تواند دو عامل اصلی داشته باشد. پس از این‌که بازار توانست از کانال دو میلیون و ۶۰۰ واحد عبور کند، حال انتظار می‌رود که هدف بعدی شکستن مقاومت دو میلیون و هفتصد واحد باشد. به طور طبیعی پیش از این که بازار وارد مقاومت جدیدی شود، تشکیل صف‌های فروش و کاهش شتاب بازار دور از انتظار نخواهد بود. از طرفی بعد از رشد چشمگیر اخیر، انتظار می‌رود دیر یا زود بازار خود را تثبیت کند.  

همچنین، خروج پول از بخش سهام و صندوق‌های سهامی نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌گذاران به کاهش ریسک ناشی از ریزش ناگهانی شاخص با توجه به تجربه تاریخی سال ۱۳۹۹ است. در مقابل، ورود پول به صندوق‌های کالایی ممکن است نشان‌دهنده انتقال سرمایه به دارایی‌های کم‌ریسک‌تر باشد. بازار در شرایط کنونی نیازمند تقویت عوامل بنیادی است و از طرفی برای ورود به مقاومت بعدی نیاز به نفس‌گیری دارد.

بورس
شناسه : 476588
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

  1. سهام های شاخص ساز حدود ۷۰ درصد رشد کردن و اصلاح کنونی آنها منطقی هست ولی سهم های کوچک کلا ۲۰درصد رشد کرده بودن که تو این سه روز گذشته ۱۰درصد ریخت و عملا هیچ رشدی نکردن و الان اگر بازار بخواد اصلاح کنه آنها باز بیان پایین یعنی عملا با شاخص سازی عملا مردم تو بازار مثبت بیشتر از بازار منفی ضرر کردن… اینجوری میخاین مردم اعتماد کنند؟؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *