بانک مرکزی نرخ سود بانکی را اعلام کرد+جزئیات
درحالی برخی کانالهای بورسی از کاهش نرخ سود بانکیخبرداده بودند که معاون اقتصادی بانکمرکزیبا تکذیب این خبر اعلام کرد: تغییر نرخ سود بانکیدر دستور کار بانکمرکزی نیست.
جهان صنعت نیوز، درحالی برخی کانال های بورسی از کاهش نرخ سود بانکی خبرداده بودند که معاون اقتصادی بانکمرکزیبا تکذیب این خبر اعلامکرد: تغییر نرخ سود بانکیدر دستور کار بانکمرکزی نیست.
محمد شیریجیان در خصوص انتشار خبری در برخی رسانهها مبنی بر کاهش نرخ بهره بانکی گفت: نرخ بهره تسهیلات و حداکثر نرخ سود سپرده مصوب شورای پول و اعتبار به ترتیب برابر با ۲۳ و ۲۲.۵ درصد است و هیچ تصمیمی برای افزایش و کاهش این نرخ در دستور کار بانک مرکزی نیست.
وی افزود: نرخ قطعی سود گواهی سپردههای خاص بر اساس بازدهی واقعی پروژه و در زمان بهرهبرداری و درآمدزایی از آن تعیین میشود ولی غیر از مجوز ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی گواهی سپرده خاص ۳۰ درصدی انتهای سال قبل به منظور تامین سرمایه در گردش بنگاهها و تواما مواجهه موثر با تلاطم بازار سایر داراییها، تاکنون تقریبا برای تمامی گواهیهای پذیرفته شده تامین مالی پروژهها نرخ علیالحساب آنها ۲۵ درصد بوده و طرحی هم برای کاهش این نرخ نداریم، مگر آنکه بازدهی واقعی پروژه از این میزان کمتر باشد.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی تاکید کرد: البته در طول چند ماه اخیر بانک مرکزی با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه و از طریق سیاست فعالانه پولی، با تنظیم نقدینگی مورد نیاز شبکه بانکی، تاثیر قابل توجهی بر کنترل و تا حدی کاهش نرخ در بازار بین بانکی و نرخ موثر سود اوراق مالی اسلامی دولت داشته است.
خبرآنلاین
اقتصاد کلانلینک کوتاه :
علت تورم افسارگسیخته بانک ها هستند چون بانک ها هیچ دارایی از خودشان ندارند ولی پول مردم را میگیرند و سپس با نزول بالایی این پول را به گردش درمیاورند و در تمام ادوار و حکومت ها اعمال نزولخواری خودشان را قانونی ثبت میکنند تا جای هیچ بحثی وجود نداشته باشد ایه دویست هفتادو پنج بقره: کسانی که ربا میخورند [در میان مردم برای امور زندگی خود] به پای نمیخیزند، مگر مانند به پای خاستن کسی که شیطان او را با تماس خود آشفته حال کرده [و تعادل روانی و عقلیاش را مختل ساخته] این بدان سبب است که آنان گفتند: خرید و فروش هم مانند رباست. در حالی که خدا خرید و فروش را حلال، و ربا را حر ام کرده است. پس هر که از سوی پروردگارش پندی به او رسد و [از کار زش ت خود] بازایستد، سودهایی که [پیش از تحریم آن] به دست آورده، مال خود اوست، و کارش [از جهت آثار گناه و ک یفر آخرتی] با خداست. و کسانی که [به عمل زشت خود] بازگردند [و نهی خدا را احترام نکنند] اهل آت شاند، و در آن جاودانهاند. (۲۷۵)