توقف قطعیهای برق تا دو هفته آینده؛ صنعت برق به شرایط عادی نزدیک میشود
معاون هماهنگی توزیع توانیر اعلام کرد که با تامین سوخت کافی نیروگاهها، قطعیهای برنامهریزیشده برق طی ۱۰ روز تا دو هفته آینده متوقف خواهد شد.
جهان صنعت نیوز، محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، اعلام کرد نیاز مصرف برق کشور ۴۷ هزار مگاوات است که با تامین سوخت کافی، صنعت برق توانایی تامین آن را دارد. وی با اشاره به محدودیتهای اخیر سوخت نیروگاهها گفت این موضوع باعث توقف موقت برخی صنایع شد. همچنین تاکید کرد با تحویل سوخت کافی، قطعی برق طی دو هفته آینده پایان مییابد. ذبیحی بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی و توسعه برق خورشیدی تاکید کرد و از عدم بهرهوری انرژی در برخی صنایع انتقاد کرد.
احتمال توقف قطعیهای برق تا دو هفته آینده
معاون هماهنگی توزیع توانیر از احتمال توقف قطعیهای برنامهریزیشده برق طی ۱۰ روز تا دو هفته آینده خبر داد. محسن ذبیحی، در گفتوگویی با خبرنگار اقتصادی تسنیم، اظهار داشت: در حال حاضر نیاز مصرف برق کشور به ۴۷ هزار مگاوات رسیده است و با توجه به ظرفیت منصوبه نیروگاهها، امکان تامین این میزان برق وجود دارد، اما این امر مشروط به تامین کافی سوخت برای نیروگاهها است.
وی با اشاره به کاهش دمای هوا نسبت به سالهای گذشته گفت: طرح کاهش دو درجهای مصرف انرژی کمک شایانی به تحویل بیشتر سوخت به نیروگاهها و تامین برق موردنیاز مشترکان خواهد کرد. ذبیحی درباره محدودیتهای اخیر صنایع نیز توضیح داد: به دلیل کاهش سوخت تحویلی به نیروگاهها، از برخی صنایع خواسته شد فعالیت خود را موقتا کاهش دهند. به طور معمول ۷۰ درصد صنایع فعالیت خود را تا ساعت ۴ یا ۵ عصر متوقف میکنند، اما برای مدیریت بهتر تقاضا، از صنایع خواستهایم که ۵۰ درصد فعالیت کاری خود را به بعد از این ساعت موکول کنند تا برق مشترکان خانگی تامین شود.
وی افزود: با تحویل سوخت کافی به نیروگاهها، برنامه قطعیهای برق تا دو هفته آینده به طور کامل متوقف خواهد شد. ذبیحی همچنین به مشکلات اساسی برق کشور اشاره کرد و گفت: ناترازی برق ریشه در مسائل مالی دارد و باید برای حل این معضل، اقتصاد برق اصلاح شود.
وی همچنین پیشبینی کرد که در تابستان آینده نیز مشکل ناترازی برق وجود خواهد داشت و برنامههایی نظیر توسعه نیروگاههای خورشیدی برای مقابله با این چالش تدوین شده است. معاون توانیر تاکید کرد: صنایع کوچک که سامانههای خورشیدی را توسعه دهند از مدیریت بار معاف خواهند شد.
در پایان، وی به ضرورت اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف مصوب سال ۱۳۸۹ اشاره کرد و گفت: توجه به بهرهوری انرژی در بخشهای صنعت و کشاورزی بسیار ضروری است، چراکه شدت مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.
نفت و پتروشیمیلینک کوتاه :