xtrim

فروش خودرو وارداتی و برقی خارج از سامانه ممنوع است

برخی واردکنندگان خودرو اقدام به ثبت‌نام و دریافت وجه علی‌الحساب برای فروش خودروهای برقی در تعداد بالا از طریق شبکه نمایندگی‌های خود می‌کنند. ‌در این رابطه مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، هرگونه فروش خودرو وارداتی ازجمله خودروهای برقی خارج از سامانه را غیرقانونی خواند.

جهان صنعت نیوز، مهدی ضیغمی در نشست برخط با خبرنگاران تصریح کرد: اخیرا برخی واردکنندگان در تعداد بالا از طریق شبکه نمایندگی‌های خود مشغول به ثبت‌نام و دریافت وجه علی‌الحساب از متقاضیان هستند. متاسفانه برخی شرکت‌ها بدون ثبت سفارش با تخصیص ارز اقدام به پیش فروش یا فروش قطعی خودرو می‌کنند که باید به سرعت از این موضوع جلوگیری شود.

مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت خاطرنشان کرد: این درحالیست که هرگونه فروش خودروهای وارداتی و خودروهای برقی خارج از سامانه یا حتی واردات خودرو بدون ثبت سفارش، غیر قانونی است؛ براین اساس ضروری است که مشتریان پیش از ثبت‌نام، از شرکت‌های عرضه کننده درخواست رویت “مجوز عرضه از سوی وزارت صمت” کنند؛ چراکه در غیر این صورت این فروش غیر قانونی بوده و تبعات آن برعهده مشتریان است. ضمن اینکه هر شرکتی که این اقدام را انجام دهد باید منتظر عواقب حقوقی و کیفری باشد.

وی افزود: مردم باید بدانند که اگر به هر علتی واردات مجددا بسته شود، چون این خودرو ها ثبت سفارش و پشتوانه نداشته‌اند، قطعا برای دریافت وجوهات پرداخت شده به شرکت‌ها همچون سال ۱۳۹۷ دچار مشکلات بسیاری خواهند شد. در حقیقت فروش خارج از شبکه به صورت وسیع و پیش فروش بدون اخذ مجوز از وزارت صمت غیر قانونی است و منجر به اتفاقات سال ۱۳۹۷ خواهد شد.

ضیغمی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه سامانه‌ای وجود دارد که بتوان مجوز شرکت‌ها برای پیش‌فروش خودروها را بررسی کرد؟ تصریح کرد: متاسفانه هنوز سامانه‌ای نیست. برخی شرکت‌ها از یک خلا قانونی استفاده می‌کنند که بحث مستثنی بودن از عرضه در سامانه است. البته این موضوع ارتباطی با عرضه‌های بدون ثبت سفارش ندارد؛ هر شرکتی عرضه بدون ثبت‌سفارش انجام دهد، تخلف کرده است.

معرفی به تعزیرات

این مقام مسئول تاکید کرد: بارها گفته‌ایم و اعلام کرده‌ایم که مردم به هیچ عنوان، خارج از سامانه خودرو خریداری نکنند؛ مگر خودروهایی که بیش از سه بار در سامانه عرضه شده و مشتری ندارند که در این صورت امکان عرضه خارج از شبکه فراهم می‌شود؛ البته باید شرایطی فراهم شود که مردم مطلع شوند که کدام خودروها سه بار عرضه شده و متقاضی در سامانه نداشته و حال این امکان هست که خارج از سامانه، عرضه صورت گیرد که این موضوع از این پس با تعداد خودرو اطلاع رسانی خواهد شد.

وی افزود: عرضه‌ها همگی در بستر سامانه یکپارچه بوده و برای هر عرضه‌ای، مجوز صادر می‌شود. باید هر شرکت از بنده یا کمیته خودرو مجوز عرضه ارائه دهد و در هنگام عرضه نیز این مجوز را در معرض دید مشتریان قرار دهد؛ بر این اساس هر نوع عرضه وسیع در خارج از سامانه تخلف است. شرکت‌ها فقط می‌توانند سه درصد واردات خودروهای غیر برقی را خارج از سامانه عرضه کنند اما عرضه وسیع تخلف است.

مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت تاکید کرد: براین اساس ضرورت دارد که سازمان حمایت جلوی این موضوع را بگیرد و پرونده‌ها را در صورت احراز تخلف، به تعزیرات ارجاع بدهد.

ایسنا

خودرو
شناسه : 477405
لینک کوتاه :

۳ دیدگاه

  1. بله باید تو سامانه باشه تا پول چهار تا بد بخت مثل من ک با هزار بدبختی پول جور کردم و امسال من ماشینمو فروختم ثبت نام کردم گول این بی شرفارو خردم ب ولله ماشین چینی هم زدم برای انتخاب در نیاد و راحت بعد دو هفته پولمون تو حستباشون باشه میدونی سود این پول سر ب فلک میکشههههه نزدیک به صدو پنجاه هزار نفر هر نفری پانصد ملیون دادیم بعدم ب هممون یه بیلاخ قشنگ نشون دادنو تمام

  2. حالا که ما یکهفته پیش واریز داشتیم. شما این سخنرانی کردی. سازمان حمایت از مصرف کننده اینجا چی میشه. چرا توپ میندازی تو زمین خریدار. اگر شرکتها تونستن سامانه واریز وجه با مبالغ چند میلیاردی برای خریداراشون باز کنن. اونوقت مجوز نبایستی به بانک مرکزی ارائه میدادن. شما مگه میتونی ۴میلیارد تو سیستم بانکی جابجا کنی و برات باز کنن. واسه واریز. و اونوقت بانک مرکزی مجوزهارو کنترل نکرده باشه. لطفا سیستم خودتون اول جمع کنید. بعدا به مصرف کننده بیچاره ضرر برسونید

  3. همینکه مدیر واردات صمت میاد وسط میگه فروش ممنوع یعنی باید قیمت بره بالا اقاجان دست از سر بازار ازاد بردارید تا کی بازار دستوری برای بالاتر بردن قیمت باید بر مردم تحمیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *