ads
xtrim

پیش بینی هوا در دی ماه : کم بارش و آلوده!

ادامه کم‌بارشی در کشور تا نیمه دی‌ماه و پیش‌بینی بهبود نسبی بارش‌ها در هفته‌های پایانی این ماه.

جهان صنعت نیوز، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اعلام کرد که بارندگی‌ها در کشور تا نیمه اول دی‌ماه کمتر از نرمال باقی خواهد ماند، اما انتظار می‌رود از هفته سوم دی، شرایط بارش بهبود یابد. با این حال، سال آبی جاری تاکنون ۴۳ درصد کمتر از حد نرمال بوده و بسیاری از استان‌ها با کم‌بارشی شدید روبه‌رو هستند. همچنین پیش‌بینی می‌شود دمای زمستان در مناطق جنوبی کشور بالاتر از میانگین بلندمدت باشد.

ادامه کم‌بارشی در کشور تا نیمه دی‌ماه

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با اعلام وضعیت کم‌بارشی در کشور، گفت که بارندگی‌ها در دو هفته آینده همچنان کمتر از نرمال خواهد بود. احد وظیفه افزود که میانگین بارندگی سال آبی جاری تاکنون به ۳۴ میلی‌متر رسیده است، درحالی‌که میانگین مورد انتظار تا پایان پاییز ۶۰ میلی‌متر بوده است. این کاهش بارش ۴۳ درصد کمتر از میزان نرمال است و استان‌هایی همچون سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و خوزستان از کمبود بارش شدید رنج می‌برند.

پیش‌بینی بهبود بارندگی از هفته سوم دی‌ماه

وظیفه اظهار داشت که در هفته‌های سوم و چهارم دی‌ماه، تغییراتی در سامانه‌های جوی اقیانوسی ممکن است شرایط را بهبود بخشد و بارندگی بیشتری در غرب، شمال غرب و دامنه‌های جنوبی البرز رخ دهد. با این حال، مناطق جنوب، شرق و مرکز کشور همچنان بارش کافی دریافت نخواهند کرد.

وضعیت بارش و دما در زمستان

بر اساس پیش‌بینی‌های فصلی، زمستان امسال با بارش‌هایی در حد نرمال و کمتر از نرمال همراه خواهد بود. وظیفه تأکید کرد که با توجه به کمبود بارش‌های سال آبی جاری، احتمال جبران این کاهش ضعیف است. همچنین پیش‌بینی می‌شود دمای کشور در عرض‌های جنوبی بین نیم تا ۱.۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین بلندمدت باشد، اما در مناطق شمالی به نرمال نزدیک خواهد بود.

آلودگی هوا؛ چالشی جدی در دی‌ماه

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی به موضوع آلودگی هوا نیز اشاره کرد و گفت که آذر و دی‌ماه دوره‌های بحرانی برای آلودگی هوای شهری هستند. کاهش وزش باد و پایداری جوی، انباشت آلاینده‌ها را تشدید می‌کند. وی افزود که احتمال دارد با افزایش بارش‌ها در دی‌ماه، دوره‌های آلودگی کوتاه‌تر شوند.

تأثیر کم‌بارشی بر کشاورزی و انرژی

وظیفه در پایان خاطرنشان کرد که کم‌بارشی در مناطق غرب و جنوب غرب کشور بر جریان رودخانه‌های بزرگ و در نتیجه کشاورزی و تأمین انرژی برق‌آبی فصل گرم آینده اثر منفی خواهد داشت. بنابراین، مدیریت منابع آبی و انرژی در شرایط فعلی بسیار ضروری است.

عمومی
شناسه : 478114
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ads