xtrim

جلسه سرنوشت‌ساز برای فیلترینگ؛ آیا دولت سربلند بیرون خواهد آمد؟

میلیاردها تومان هزینه، سرخوردگی جمعی و عقب ماندن از قافله تکنولوژی؛ این‌ها تنها دستاوردهای سیاست نادرست فیلترینگ برای ایرانیان بوده‌اند. سیاستی که مردم برای لغو آن لحظه‌شماری کرده و چشم امید به تصمیم دولت چهاردهم دوخته‌اند.

هما میرزایی-جهان صنعت نیوز: امروز می‌تواند روزی مهم برای ایرانیان باشد، و آن‌ها پس از مدت‌ها احساس کنند صدایشان شنیده شده و یکی از مطالبات بر حق و مهمشان از سوی مسئولین پاسخ داده شده است. شورای عالی فضای مجازی عصر امروز درباره فیلترینگ تصمیم‌گیری خواهد کرد. چشم امید مردمی که از تداوم سیاست نادرست، بی نتیجه و خسارت‌بار فیلترینگ به تنگ آمده‌اند، به جلسه امروز بعد از ظهر است.

پافشاری مردم برای احقاق حق طبیعی دسترسی آزاد به اینترنت

موضوع رفع فیلترینگ فضای مجازی به یکی از مهم‌ترین مباحث در سیاست‌گذاری کشور تبدیل شده است. در حالی که بخش عمده‌ای از کاربران و کارشناسان از این مسئله به‌عنوان یکی از پیش‌شرط‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی یاد می‌کنند، برخی نهادها و مسئولان نگرانی‌های امنیتی و اجتماعی را مانعی برای این اقدام می‌دانند. این دوگانگی نگاه، فضای تصمیم‌گیری در حوزه فضای مجازی را پیچیده‌تر کرده است. اکنون اعتبار دولت به سرنوشت فیلترینگ گره خورده است، چرا که یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی پزشکیان رفع فیلتر از فضای مجازی بوده است. جدیت مطالبه عمومی درباره این موضوع آنقدر زیاد است که در روزهای گذشته صحبت از ایجاد کمپینی برای برکناری وزیر ارتباطات به دلیل ناتوانی در رفع فیلترینگ شد. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز بر این موضوع تاکید کرده است که موضع دولت و وزارتخانه در این زمینه مشخص بوده و پیگیری‌ها برای رفع فیلترینگ ادامه داشته و برون‌رفت از وضعیت موجود و تعیین مسیر پیش‌رو در دستور کار قرار دارد.

ایجاد نا امیدی و سرخوردگی جمعی مهم‌ترین دستاورد فیلترینگ

چه کارشناسان حوزه تکنولوژی و چه کارشناسان حوزه اجتماعی اعمال محدودیت برای کاربران و از بین بردن حق آن‌ها در دسترسی به اینترنت آزاد به بهانه مسائل امنیتی را بزرگ‌ترین عامل ایجاد بی‌اعتمادی و سرخوردگی اجتماعی و ایجا بحران‌های امنیتی می‌دانند. علی مطهری، نماینده پیشین مجلس، در اظهارات خود در اینباره گفته است که نگرش غالب برخی اعضای شورای عالی فضای مجازی به مسئله فیلترینگ بیش از آنکه از دغدغه‌های اخلاقی و فرهنگی نشأت بگیرد، ناشی از نگاه امنیتی است. به گفته وی این رویکرد باعث محدود شدن ظرفیت‌های فضای مجازی شده و آسیب‌های جدی به اقتصاد دیجیتال و ارتباطات اجتماعی وارد کرده است. او معتقد است که این نگرش مانع از بهره‌برداری از فرصت‌های فضای مجازی برای توسعه و رشد جامعه شده است.

opal

۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی فروشندگان فیلترشکن تنها برای یک ماه

طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی مجلس، حدود ۶۵ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند. همچنین طبق گفتۀ حسین آصفری، نماینده مجلس یازدهم تنها در خردادماه سال ۱۴۰۲ گردش مالی فروشندگان فیلترشکن‌ بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است. این ارقام نشان‌دهنده استفاده گسترده شهروندان از فیلترشکن‌ها و شکست کامل سیاست فیلترینگ است. سیاستی که به جز اضافه کردن یک هزینه اضافی بر سبد خانوار و ایجاد یک بازار پر سود و غیر شفاف برای منتفعین فروش فیلترشکن آورده‌ای نداشته است. ستار هاشمی در این خصوص گفته است: گردش مالی غیرشفاف فیلترشکن‌ها یک آسیب جداگانه از مشکلات امنیتی و فرهنگی محدودیت‌های ایجاد شده است. 

اجتماعی و فرهنگیاخبار برگزیده
شناسه : 478488
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *