xtrim

آسیای میانه نمی‌تواند نیازهای گردشگری ایران را اشباع کند

کارشناسان حوزه گردشگری می‌گویند در شرایطی‌که ورود گردشگران به کشور کاهش چشمگیری داشته است، تمرکز بر گردشگران آسیای میانه برای اقتصاد ایران کافی نیست.

هما میرزایی-جهان صنعت نیوز: در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ بیش از ۴ میلیون و ۱۶۸ هزار نفر گردشگر به ایران وارد شده‌اند که بیشترین آن‌ها شهروندان عراق، افغانستان، ارمنستان، هند، کشورهای حاشیه خلیج فارس، چین و روسیه بوده‌اند. سوال این‌جا است که آیا تمرکز بر جذب گردشگر از کشورهای آسیای میانه و محور نوروز می‌تواند به تنهایی نیاز مالی این بخش مهم و مغفول در اقتصاد ایران را تامین کند؟

اصفهان زیبا، خالی از گردشگر خارجی

بنا بر اعلام مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تعداد گردشگران خارجی که در ۹ ماه ابتدایی امسال به این استان سفر کرده‌اند با کاهشی چشمگیر نسبت به بازه زمانی مشابه در سال قبل به ۱۰۳ هزار نفر رسیده است. امیر کرم‌زاده این کاهش تعداد گردشگران را مختص اصفهان نمی‌داند و می‌گوید: با توجه به تحولات منطقه و ناآرامی‌های اخیر، آمار گردشگران خارجی نه‌تنها در اصفهان و ایران بلکه در کل منطقه دچار کاهش چشمگیری شده است. کرم‌زاده افزود: روسیه، چین و هند به اضافه کشورهای جنوب شرق آسیا و حوزه خلیج فارس با جمعیت بیش از ۲ میلیارد نفر، جمعیت قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهند از این رو بازارهای هدف جذب گردشگر خارجی اصفهان روی این کشورها متمرکز شده است.

گردشگران آسیای میانه وضعیت اقتصادی خوبی ندارند و آورده‌ای برای ایران نخواهند داشت

سلمان رفتاری، عضو هیات‌مدیره جامعه تورگردانان ایران در اینباره به جهان صنعت می‌گوید: مشکل اصلی در این خصوص در درجه اول ضعیف بودن وضعیت اقتصادی مردمان کشورهای آسیای میانه است. باید اذعان داشت که جذب گردشگر از کشورهای محور نوروز و آسیای میانه، چندان برای تورگردانان ایرانی جذاب نیست. به نظرم برای حرکت در مسیر جذب گردشگر و ایجاد بازارهای جدید، لازم است که مسیر و راه صحیح را بشناسیم و صرف انجام اقدامات ظاهری کفایت نمی‌کند. به عنوان کسی که چندین سال است در بازار گردشگری و تورگردانی فعال هستم، معتقدم که تمرکز بر بازارهایی نظیر تاجیکستان، قزاقستان و کشورهای این محور نمی‌تواند در گردشگری کشور تحول ایجاد کند. به هر روی کشور تاجیکستان زمانی جزو جغرافیای ایران بوده است و اصولا این تاجیک‌ها هستند که روی جذب گردشگر از ایران حساب باز کرده‌اند و می‌خواهند که در کنار ترکیه و دوبی به یکی از مقاصد گردشگری ایرانیان تبدیل شوند. با این وجود گران بودن تورها و خدمات تاجیکستان، مانع ایجاد جذابیت برای گردشگران ایرانی شده است.

opal

لزوم رفع ایران‌هراسی

رفتاری می‌گوید: حتی گردشگر از کشورهایی مثل چین و روسیه که کشورهای دوست شمرده می‌شوند به ایران نمی‌آید و جریان ورود گردشگر از این کشورها هم بسیار کم شده است. به هر روی گردشگران آذربایجانی و عراقی به طور معمول وارد ایران شده و می‌روند. گردشگران این کشورها شاید به اسم توریست به ایران بیایند اما عملا از کانال مشخصی نیامده و مشخص نیست که آیا توریست بوده و در ایران هزینه می‌کنند یا اینگونه نیست. متاسفانه این مسائل تاکنون دیده نشده و در خصوص آنها هم کار کارشناسی صورت نگرفته است. در شرایط کنونی به نظرم برای جذب گردشگر به ایران، باید برنامه‌ریزی اصولی انجام گیرد و تمرکز بر بازاری سودآور باشد. همچنین لازم است که برای رفع ایران‌هراسی اقدامی اثرگذار صورت گیرد تا در زمینه برطرف شدن مشکلات گردشگری کشور اقدام مثبتی را شاهد باشیم.

اخبار برگزیدهعمومی
شناسه : 479750
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *