آقای رییسجمهور! اکنون نوبت FATF است
علیمحمد نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی
«من آنچه شرط بلاغ است با تو میگویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال»؛ جناب آقای رییسجمهور! حضرتعالی به قرآن، پیامبر گرامی اسلام، نهجالبلاغه و سخنان سایر معصومان و روایات
نقل شده از آنان آگاهی قابلتوجه و علاقهمندی شدیدی به آیات قرآن، حدیث و روایات به شعر و سخنان حکیمانه ادب فارسی توجه لازم را دارید و نگارنده مهمترین موضوع روز را با استناد به این منابع مذکور چنین شروع میکند: «یاایّها الّذین آمنوا لم تقولون ما لا تفعلون. (سوره صف آیه ۲)؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید! چرا سخنی میگویید که عمل نمیکنید؟!» همچنین امیرالمومنین علی علیهالسلام فرمود: «وَ لَا یعْدِلُهُ نَفْعٌ مَا سَکتَ عَنْهُ لِسَانُ الْقَوْلِ وَ نَطَقَ بِهِ لِسَانُ الْفِعْلِ؛ موعظهای که گوش آن را پس نمیزند و هیچ سودی با آن برابری نمیکند، آن است که زبان گفتار در آن خاموش بماند و زبان کردار به سخن گفتن بپردازد.»
کمگویی از آداب سخن گفتن است. امام علی(ع) فرمودهاند: «خوبی سخن در این است که کم و راهنما باشد.» همچنین نظامی گنجوی در ابیاتی در باب تربیت فرزند میگوید: «اینکه سخن به لطف آب است / کم گفتن هر سخن صواب است / آب ار چه همه زلال خیزد / از خوردنِ پُر، ملال خیزد / کم گوی و گزیده گوی چون دُر / تا ز اندک تو جهان شود پُر!»
کاندیدای خردمند و روشناندیش در جهان سیاست و در عرصه انتخابات با عزم انجام عمل صالح، جدیت در جذب آرا، تحقق عمران و آبادانی و توسعه و پیشرفت کشور و رفاه و آسایش و دانش بیشتر برای مردم، بهترین برنامه و شعار و وعدههای خود را در زمان تبلیغات انتخابات برگزیده و ارائه مینماید. شما نیز چنین کردید و آرای اکثریت رایدهندگان را جذب نمودید و اکنون نوبت آن است که شما و هیات دولت وعدهها و شعارهایتان را مرور و مرتب به یاد داشته و درصدد عمل به آنها باشید بهویژه آنکه اکنون کشور در شرایط بحرانی قرار دارد. بیتردید به یاد داریم که ازجمله مهمترین شعارها و وعدههای معین، ملموس شما، بهویژه آن دسته از وعدههایی که مشخصا به اوضاع امروز و نیازهای کشور و ملت مرتبط است، عبارتند از تنشزدایی در سیاست خارجی، برچیدن تحریمها، عضویت درFATF، ارتقای سطح روابط با سایر کشورها و بهخصوص کشورهایی که از بیش از یکچهارم رشد اقتصادی جهان برخوردارند، سر و سامان دادن به مسائل اجتماعی و رفع فیلترینگ و برخورد با تندرویهای گشت ارشاد. ازقضا همین توجه حضرتعالی به مشکلات اساسی کشور و اهم مطالبات مردم بود که موجب برانگیختن رایدهندگان و حضور آنان پای صندوقهای رای و انتخاب شما گردید. حال آنکه تاخیر در تحقق وعدهها، به سرعت موجب دلسردی ملت شده و بر ناخشنودی آنان میافزاید و ادامه چنین وضعیتی در شرایط بحرانی منطقه و کشور، خطر جدی برای نظام جمهوری اسلامی و امنیت کشور خواهد بود.رفع فیلترینگ واتساپ و گوگلپلی بهعنوان گام نخست، خبری خوشحالکننده بود و لازم است به آقای رییسجمهور خدا قوت گفت. با این همه اما آنچه موجب ثبات در عرصه فعالیتهای اقتصادی، رونق یافتن سفره خانوارها، اشتغال جوانان و طراوت در کشور خواهد شد، برچیدن تحریمها، عضویت درFATF و به طور کلی تنشزدایی در عرصه سیاست خارجی است.
آقای رییسجمهور! اجازه دهید آنچه را در آینده غیرقابل بازگشت به شما خواهند گفت، من هماکنون عرض نمایم؛ با عنایت به اصول یکصد و دهم،
یکصد و سیزدهم، یکصد و بیستویکم، یکصد و بیستوپنجم و یکصد و بیستوهشتم، مسوولیت سیاست خارجی برعهده رییسجمهور است و براساس اصل یکصد و بیستودوم رییسجمهور در حدود اختیارات و وظایفی که به موجب قانون اساسی یا قوانین عادی به عهده دارد، در برابر ملت، رهبر و مجلس مسوول است. فلذا مسوولیت مذاکره و برقراری یا قطع ارتباط با کشورهای خارجی از وظایف وزارت امور خارجه است که باید زیرنظر رییسجمهور انجام شود.
این در حالی است که ظرف همین چند ماه گذشته، همزمان با وضعیت حاکم بر جریان مقاومت و آنچه در جریان فروپاشی رژیم بشار اسد شاهد بودیم، قیمتها و بهویژه نرخ ارز و طلا به طور نامتعارف افزایش یافت و کماکان نیز در حال رکوردشکنی است. حال آنکه در پی پیروزی ترامپ در انتخابات اخیر ایالاتمتحده، فروش نفتخام ایران روند کاهشی به خود گرفته و طبیعتا با شروع به کار دولت جدید آمریکا، این روند با شدتی دوچندان ادامه مییابد و بعید نیست که اوضاع از این حیث به آنچه در دور نخست ریاستجمهوری ترامپ شاهد بودیم، برسد. اوضاع و شرایطی ناگوار که ازجمله منجر به افزایش تورم و تشدید گرانی در ایران شده است؛ گرانیهایی که آشکارا بر سطح نارضایتی شهروندان و میزان اعتراضهای صنفی افزوده و پیوسته در حال گسترش است؛ شرایطی که قاعدتا زمینه مناسب را برای اعتراضات خیابانی و راهپیماییهای سیاسی نیز فراهم خواهد کرد.
آقای رییسجمهور! بیتردید جنابعالی بهتر از هرکسی میدانید که باتوجه به مجموع آنچه به اختصار اشاره شد، برچیدن تحریمها، عضویت در FATF و ارتقای سطح روابط با کشورها به امری اجتنابناپذیر تبدیل شده و ادامه تاخیر به هیچ عنوان در راستای منافع و امنیت ملی نیست. یادآوری این نکته نیز ضروری است که استفاده از زبان تهدید در برابر ملت به هیچوجه ابزار درستی نیست فلذا باتوجه به گذشت چهل و چند سال از عمر نظام جمهوری اسلامی باید با زبانی نرم و اقناعآمیز با شهروندان و گروههای اجتماعی صحبت کنیم.
اخبار برگزیدهیادداشتلینک کوتاه :