بورس در ترازوی رشد و اصلاح
بورس امروز با رشد شاخصها، ورود پول حقیقی و تقویت عوامل بنیادی، در مسیر بازگشت به کانال ۲۸۰۰۰۰۰ واحد قرار گرفت، اما تداوم این روند به تثبیت شرایط و رفع نگرانیهای اصلاحی بستگی دارد.
جهان صنعت نیوز: شاخص کل بازار بورس امروز با رشد ۲۸۷۸۹ واحدی معادل ۱.۰۴ درصد افزایش یافت و روی ۲۷۸۸۲۱۰ واحد تثبیت شد. شاخص کل هموزن نیز با ۵۳۲۸ واحد افزایش معادل ۰.۶۳ درصد، به ۵۸۲۳۹۷ واحد رسید. حجم معاملات در بازار امروز به ۳۰ میلیارد ورقه سهم و ارزش معاملات به ۲۴ هزار میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید در بازار ۷۱ میلیون تومان و سرانه فروش ۳۱ میلیون تومان بود و ورود پول به بازار به میزان ۳ هزار میلیارد تومان ثبت شد. ارزش خرید حقیقیها ۱۱.۷ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش آنها ۱۰.۳ هزار میلیارد تومان بود که نشان از قرار گرفتن آنها در سمت خرید دارد. در مقابل، ارزش خرید حقوقیها ۹.۷ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش آنها ۱۱ هزار میلیارد تومان بود و در سمت فروش قرار گرفتند.
آخر هفته در صندوقها چگونه گذشت؟
در بخش صندوقهای سهامی، ارزش معاملات ۴ هزار میلیارد تومان، سرانه خرید ۱۶۲ میلیون تومان و سرانه فروش ۸۱ میلیون تومان بود و ورود پول به این صندوقها ۲۰۹ میلیارد تومان ثبت شد. صندوقهای درآمد ثابت نیز ارزش معاملاتی برابر با ۱۰ هزار میلیارد تومان داشتند و سرانه خرید و فروش به ترتیب ۱۳۹ و ۴۲ میلیون تومان بود که ورود پول یک هزار میلیارد تومانی را نشان میدهد. در صندوقهای اهرمی، ارزش معاملات به ۲ هزار میلیارد تومان رسید و با سرانه خرید ۲۲۱ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۵۶ میلیون تومان، خروج پولی معادل ۱۳ میلیارد تومان به ثبت رسید. در صندوقهای طلا ارزش معاملات ۱.۵ هزار میلیارد تومان بود و سرانه خرید و فروش به ترتیب ۳۹ و ۷۲ میلیون تومان بود که خروج پول ۴۵۰ میلیارد تومانی را به همراه داشت. صندوقهای املاک و مستغلات نیز ارزش معاملاتی ۴۸۹ میلیارد تومان داشتند و با سرانه خرید ۱۱۳ میلیون تومان و سرانه فروش ۸۷ میلیون تومان، ورود پول ۹ میلیارد تومانی ثبت شد. در صندوقهای کالایی ارزش معاملات ۷۵ میلیارد تومان بود و سرانه خرید و فروش به ترتیب ۳۰ و ۲۸ میلیون تومان ثبت شد که ورود پول ۱۶ میلیارد تومانی را به همراه داشت. همچنین صندوقهای مختلط با ارزش معاملات ۸۸ میلیارد تومان، سرانه خرید ۲۹ میلیون تومان و سرانه فروش ۸ میلیون تومان، ورود پول ۲ میلیارد تومانی را نشان دادند.
بازار در شرایطی به کار خود پایان داد که هدف کوتاهمدت آن بازگشت به کانال ۲۸۰۰۰۰۰ واحد است. دفعه قبل که این کانال فتح شد، بازار نتوانست آن را حفظ کند، اما اکنون با حمایتهای قویتر و پتانسیلهای بنیادی بیشتر، این هدف دستیافتنیتر به نظر میرسد. از جمله این حمایتها میتوان به سطح روانی ۲۷۰۰۰۰۰ واحد اشاره کرد که از اصلاح بیشتر جلوگیری کرده است. همچنین عواملی مانند افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها که به سودآوری این گروه کمک میکند و افزایش قیمت محصولات گروه خودرویی که توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کرده است، به بازار نیرو بخشیدهاند. علاوه بر این، کاهش نگرانیها درباره تنشهای سیاسی و نظامی، احتمال توافق با ترامپ یا کشورهای اروپایی و بازگشت ثبات به فضای اقتصادی کشور، از جمله عواملی هستند که از ریزش بیشتر جلوگیری کردهاند. در نتیجه، بازار در میانمدت، اگر بتواند به کانال ۲۸۰۰۰۰۰ واحد بازگردد، هدف بعدی خود یعنی ۲۹۰۰۰۰۰ واحد را دنبال خواهد کرد تا سقفی جدید در تاریخ بورس اوراق و بهادار کشورمان به ثبت برسد. با این حال، سوال اصلی این است که آیا اصلاحات این هفته، بهعنوان موتور محرکهای برای حرکت به سمت اهداف بلندتر عمل خواهد کرد یا اینکه این اصلاحات به روندی تدریجی برای تثبیت بازار تبدیل میشود و صعود به اهداف جدید به تأخیر میافتد.
اخبار برگزیدهبورسلینک کوتاه :