xtrim

با وجود تکذیب ساخت، زمان تحویل مسکن ۲۵ متری اعلام شد

در حالی مسئولان وزارت راه و شهرسازی در چند مرحله صدور مجوز برای مسکن ۲۵ متری را تکذیب کرده‌اند که مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی گفت:این واحدها تا ۴۸ ماه آینده تحویل می‌شود.

جهان صنعت نیوز، طرح ساخت مسکن ۲۵ متری در ایران که با هدف تأمین مسکن ارزان‌قیمت برای اقشار کم‌درآمد مطرح شد، اما با انتقادات گسترده‌ای از سوی مسئولان و کارشناسان مواجه شده است. بسیاری معتقدند این واحدها با فرهنگ ایرانی-اسلامی سازگار نیستند و ممکن است به تضعیف نهاد خانواده و افزایش مشکلات اجتماعی منجر شود. وزارت راه و شهرسازی نیز با این طرح مخالفت و اعلام کرده که هیچ مجوزی برای ساخت مسکن ۲۵ متری صادر نخواهد شد.

این در حالی است که متولی این طرح ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ طی مراسمی در ماهدشت کرج کلنگ ساخت ۳۳۰۰ واحد ۲۵ متری را به زمین زد.

بلافاصله مدیرکل وقت راه و شهرسازی استان البرز به این اقدام واکنش نشان داد و تاکید کرد: اخباری مبنی بر اجرای طرح ساخت خانه‌های کوچک با متراژ ۲۵ متر مربع که پیش از این نیز چندین بار مطرح شده به گوش می‌رسد که وزارت راه و شهرسازی و اداره‌کل مستقر در استان در این خصوص شفاف اظهار نظر کرده است.

opal

محمدرضا صابری با یادآوری این‌که مخالفت شدید وزارتخانه و اداره‌کل راه و شهرسازی استان البرز پیش از این نیز به‌طور قاطع مطرح شده است، افزود: هیچ‌گونه مجوزی از سوی این وزارتخانه و اداره کل راه و شهرسازی برای ساخت مسکن‌هایی با متراژ ۲۵ مترمربع در هیچ برهه زمانی صادر نشده و از این پس نیز صادر نخواهد شد.

وی با بیان این‌که تعریف چنین پروژه‌ای خارج از ضوابط و چارچوب قانون و اهداف وزارت راه و شهرسازی است،‌ اضافه کرد: در ساخت مسکن حفظ کرامت انسانی مردم به‌صورت ویژه مدنظر قرار دارد و تحت هیچ شرایطی از این رویکرد عقب‌نشینی نخواهیم کرد.

مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان البرز بیان کرد: تعریف پروژه‌های مسکن‌سازی طبق ضوابط و استانداردهای تعریف شده و وزارت راه و شهرسازی است که در این میان حفظ کرامت و شأنیت افراد لحاظ می‌شود. از این رو هیچگونه مجوزی برای احداث واحدهای مسکونی ۲۵ مترمربعی طبق قانون صادر نخواهد شد.

آخرین وضعیت ساخت مسکن ۲۵ متری

 در حالی حدود ۴ ماه از این اظهارنظر صریح می‌گذرد که مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران آخرین وضعیت ساخت واحدهای ۲۵ متری را تشریح کرده است.

وی با یادآوری این‌که ۳۳۰۰ واحد در فاز اول کلنگ‌زنی شد، افزود: ۲ سال قبل هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکن ۲۵ متری ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومان بود که اوایل امسال به متری ۳۰ میلیون افزایش یافت.

وی تصریح کرد: بر اساس واقعیت‌های بازار برآوردها نشان می‌دهد ساخت هرمتر واحد مسکن اقتصادی (مسکن ۲۵ متری) ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان هزینه دارد.

وی با پیش‌بینی این‌که به دلیل تاثیرگذاری بازار ارز بر نرخ‌ها، قیمت تمام شده مسکن با جهش زیادی همراه است، مدعی شد: اولین پروژه مسکن ۲۵ متری در مرحله صدور پروانه ساختمانی است که ۸ تا ۱۰ ماه زمان می‌برد.در حال حاضر تجهیز کارگاه و مراحل اولیه خاک برداری انجام شده است. این واحدها از ۴۸ ماه آینده تحویل خواهد شد.

مشخص نیست با وجود عدم صدور مجوز از سوی وزارت راه و شهرسازی و اداره راه و شهرسازی استان البرز،‌ چگونه ساخت مسکن ۲۵ متری آنهم در حجم ۳۳۰۰ واحد ادامه دارد. پرسش‌های متعددی در این زمینه وجود دارد که لازم است مسئولان مربوطه در راستای شفاف‌سازی نسبت به اطلاع‌رسانی آن اقدام کنند.

لازم به یادآوری است مردادماه سال گذشته و پس از مطرح شدن چندباره مسکن ۲۵ متری وزارت راه و شهرسازی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: « وزارت راه و شهرسازی نه تنها چنین طرحی را ارائه نکرده است بلکه طرح‌های خارج از دولت در خصوص خانه‌های ۲۵ متری را تایید هم نمی‌کند.

نظرات، طرح‌ها و پیشنهادات مدیران و مسئولان وزارت راه‌وشهرسازی در خصوص مسکن به طور روزانه در پایگاه خبری این وزارتخانه منتشر می‌شود و قابل استفاده برای اصحاب رسانه و عموم شهروندان است لذا هرگونه نظر و طرح خارج از این مسیر، مورد تایید این وزارتخانه نیست.

دولت همواره موضوع مسکن را در اولویت برنامه‌های اجرایی و پروژه‌های در حال انجام خود دارد و طرح و پیشنهادات خود را بعد از طی مراحل کارشناسی و فنی از مجاری معتبر و رسمی اعلام می‌کند.»

گرچه طرح ساخت واحدهای مسکونی ۲۵ متری با شعار تأمین مسکن ارزان‌قیمت برای اقشار کم‌درآمد مطرح شد، اما آیا این طرح می‌تواند راه‌حلی عملی برای بحران مسکن باشد؟ بسیاری از کارشناسان و مسئولان معتقدند این ایده نه تنها بحران مسکن را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند به بحران‌های اجتماعی و فرهنگی جدیدی دامن بزند.

تسنیم

مسکن
شناسه : 480946
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

  1. داشتن یک سرپناه اولیه در اولویت است، داشتن مسکن مناسب در اولویت های بعدی، بیست و پنج متر برای شروع خوب است، بعد مسلما به ابعاد بزرگتر هم میشه رسید. الان متاسفانه بسیاری همین خانه های کوچک رو هم نمیتونن بخرند، چه کنند؟
    بجای مانع تراشی برای ساخت این خانه ها، کاری کنند مردم بتوانند صاحب مسکن های بهتری بشوند، زمین مناسب در اختیار مردم باشد خودشان خانه می سازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *