آمار نگرانکننده: آلودگی هوا مرگومیر را ۱۶ درصد افزایش میدهد
آلودگی هوا در شهرهای آلوده ایران، ۱۶ درصد مرگومیرها را افزایش میدهد و باعث بیماریهای قلبی، ریوی و سرطان میشود.
جهان صنعت نیوز، مطالعات کشوری نشان میدهد که زندگی در شهرهای آلوده باعث افزایش ۱۶ درصدی مرگومیر، ۲۷ درصدی مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی و ۲۸ درصدی مرگ ناشی از سرطان ریه میشود. طبق گزارش وزارت بهداشت، سالانه ۵۰ هزار نفر در ایران جان خود را بر اثر آلودگی هوا از دست میدهند و تهران بهتنهایی ۷ هزار مرگ را به این دلیل ثبت میکند. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، آلاینده شاخص هوای تهران در روزهای سرد، عامل اصلی این وضعیت هستند. متخصصان توصیه میکنند افراد آسیبپذیر در روزهای آلوده از فعالیتهای بیرون از منزل اجتناب کنند.
آلودگی هوا؛ قاتل خاموشی که ۱۶ درصد مرگومیرها را افزایش میدهد
مطالعات اخیر در ایران نشان میدهد که زندگی در شهرهای آلوده، تأثیرات شدیدی بر سلامت عمومی دارد و موجب افزایش ۱۶ درصدی مرگومیر، ۲۷ درصدی مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی و ۲۸ درصدی مرگ ناشی از سرطان ریه میشود. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا بزرگترین تهدید زیستمحیطی برای سلامت بشر است.
در ایران، آمارها حاکی از آن است که سالانه ۵۰ هزار نفر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و سهم شهر تهران از این رقم، حدود ۷ هزار مرگ است. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، آلاینده اصلی روزهای سرد تهران، عامل اصلی بیماریهایی همچون سکتههای قلبی و مغزی، سرطان ریه، تشدید آسم و مشکلات تنفسی هستند. این ذرات که از احتراق سوخت، فعالیتهای صنعتی و وسایل نقلیه منتشر میشوند، در هوای سرد سال بیشتر تجمع میکنند.
عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا در وزارت بهداشت، هشدار داده است که آلودگی هوا باعث افزایش بیماریهای قلبی و ریوی، مرگ زودرس و علائم شدید تنفسی میشود. وی توصیه کرده که افراد آسیبپذیر مانند سالمندان، کودکان، بیماران قلبی، ریوی و زنان باردار از فعالیتهای بیرون از منزل پرهیز کنند و از ماسکهای استاندارد استفاده نمایند. همچنین ورزش در فضای باز در روزهای آلوده بهویژه در نزدیکی بزرگراهها خطرناک است.
یاسر نژادی، دبیر کارگروه ملی وفاق وزارت بهداشت، نیز به تأثیر آلودگی هوا بر کاهش باروری اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا علاوه بر تأثیر مستقیم بر سلامت عمومی، با افزایش استرس و هزینههای درمانی باعث کاهش تمایل خانوادهها به فرزندآوری میشود.
متخصصان تأکید دارند که کاهش آلودگی هوا نیازمند سیاستگذاریهای زیستمحیطی مؤثر، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، بهبود مدیریت پسماند و فاضلاب و آموزش عمومی درباره اثرات مخرب آلودگی است.
محیط زیستلینک کوتاه :