جزئیات برنامه پنج ساله گردشگری سلامت در ایران / توسعه گردشگری سلامت ایران با ارائه خدمات مقرونبهصرفه به بیماران خارجی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: در حوزه گردشگری سلامت قرار است در یک برنامه ۵ ساله میزان درآمدها را به شش میلیارد دلار ارتقا و تعداد گردشگران این بخش را سالی دویست هزار نفر افزایش دهیم.
جهان صنعت نیوز، سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران صبح امروز چهارشنبه در دیدار با جمعه خانزاده، رییس کمیته گردشگری دولت تاجیکستان که با حضور صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران و همچنین سفیر ایران در تاجیکستان برگزار شد، با بیان این مطلب که باید هدف اولیه گردشگری ایران در منطقه اوراسیا و قفقاز، تاجیکستان باشد؛ گفت: تعداد گردشگران ایرانی که به تاجیکستان سفر میکنند و برعکس آن حدود ۸۵۰۰ نفر است که نشان میدهد دو کشور در این زمینه در سطح مناسبی عمل نکردیم.
او تصریح کرد: باید با همکاری یکدیگر در معرفی جذابیتهای گردشگری دو کشور، به صورت مشترک کار کنیم. تولید فیلمهای جذاب و پخش آنها در کشورهای یکدیگر و استفاده از ظرفیت نخبگان و شخصیتهای معروف و سلبریتیهای دو کشور، به عنوان مقدمهای در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد.
صالحی امیری به گردشگری سلامت به عنوان یک مسیر برای ارتقای سطح روابط دو کشور در همه زمینهها اشاره کرد و افزود: سال گذشته یک میلیون و دویست هزار نفر با هزینه دو میلیارد دلار از خدمات گردشگری سلامت ایران استفاده کردند و میخواهیم در یک برنامه ۵ ساله این رقم را به شش میلیارد دلار ارتقا دهیم و سالانه به میزان دویست هزار نفر در جذب گردشگر سلامت، افزایش داشته باشیم. این امکان وجود دارد که به احترام اشتراکات زبانی و فرهنگی برای گردشگران تاجیک، هزینهها را کاهش دهیم و به مجموعه هتلداران و پزشکان بگوییم که برای تاجیکستانیها تخفیف ویژه قائل شویم.
او برگزاری جشنوارههای گردشگری در دو کشور را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: در ۲۳ بهمنماه شما دعوت هستید تا در جشنواره گردشگری ایران حضور پیدا کنید. در این مراسم وزرای شش کشور منطقه حضور دارند. در این چارچوب میتوانید جذابیتهای تاجیکستان را بهتر معرفی کنید.
صالحی امیری در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت لغو روادید برای تسهیل شرایط سفر از هر نقطه هر دو کشور، اشاره کرد. این موضوع از طرف ایران نهایی شده است و از طرف دولت ایران ابلاغ شده است. این موضوع در سفر پیشروی رئیسجمهور پزشکیان به رئیسجمهور تاجیکستان اعلام خواهد شد.
او رسیدگی به وضعیت هتل، خطوط هوایی و تورها را مهم دانست و افزود: از این نظرها ایران آمادگی لازم را دارد و میتواند تعداد پروازها را افزایش دهد.
جمعه خانزاده، رئیس کمیته گردشگری دولت تاجیکستان نیز با استقبال از پیشنهادهای مطرح شده، تاکید کرد: تاجیکستان آمادگی لازم را دارد تا قدمهای اساسی را در تقویت سطح روابط بین دو کشور بردارد. معرفی ظرفیتها و امکانات گردشگری تاجیکستان را در برنامه داریم. یکی از برنامهها این است که شرکتهای ایرانی در نمایشگاههایی که در تاجیکستان برگزار میشود با شرایط بهتری، مشارکت کنند. در مقابل شرکتهای تاجیک در نمایشگاههای ایران، حضور پیدا کنند.
او به ظرفیتهای گردشگری جنوب ایران اشاره کرد و افزود: آنچه در گسترش روابط مهم است، تبادل تجربه است. برای همین پیشنهاد میدهم سازوکاری طراحی کنیم تا بر اساس آن به صورت مشترک، جلو رفته و روابط را در بخش گردشگری تقویت کنیم.
صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران نیز در این دیدار از علاقهمندی ایران بابت تقویت روابط با تاجیکستان صحبت کرد و گفت: ایران برای گردشگری سلامت بسیار اهمیت قائل است و سعی دارد خدمات بیمارستانی را با رویکرد انساندوستانه و خداپسندانه برای درمان مقرون به صرفه بیماران از کشورهای مختلف در کنار خدمات اقامتگاهی در حد امکان، ارائه دهد.
در نهایت نمایندگان دو طرف برای تدوین سازوکار تقویت سطح روابط گردشگری بین ایران و تاجیکستان، معرفی شدند.
اتاق ایران آنلاین
صنعت و معدنلینک کوتاه :