سازمان غذا و دارو: مجوز تولید آرد کامل صادر شد

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو با بیان این که ایرانیها سالانه ۱۱۷ کیلوگرم نان مصرف میکنند، گفت: نانهای تیرهتر به دلیل داشتن سبوس بیشتر، سالمترند.
جهان صنعت نیوز، زهره پوراحمد؛ رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو اظهار کرد: ایرانیان بهطور متوسط سالانه ۱۱۷ کیلوگرم نان مصرف میکنند که این میزان ۲.۵ برابر میانگین جهانی است. بنابراین، توجه به انتخاب نان سالم برای حفظ سلامت عمومی ضروری است.
وی همچنین افزود: سبوس غلات حاوی ویتامینهای گروه B، املاح معدنی و فیبر است که نقش موثری در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماریهایی مانند دیابت، چربی خون و چاقی دارد.
به گفته رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو ، رنگ نانهای سبوسدار باید کرم مایل به قهوهای باشد، چراکه این رنگ نشاندهنده وجود سبوس در آرد است.
وی درباره دستهبندی آردها گفت: آرد سنگک دارای ۷ تا ۱۰ درصد سبوسگیری، آرد تافتون و لواش حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد، آرد بربری ۱۸ درصد و آردهای قنادی و نانهای حجیم ۲۴ درصد سبوسگیری میشوند که عملاً فاقد سبوس هستند.
نان های سالم
پوراحمد تأکید کرد که نانهای تیرهتر به دلیل داشتن سبوس بیشتر سالمترند، اما برخی نانواییها از آردهای غیرمرتبط مانند آرد تافتون یا بربری برای تهیه سنگک استفاده میکنند و حتی سبوس را به صورت مستقیم روی نان میریزند که این روش غیرعلمی و غیرمجاز است.
وی توضیح داد: آردهایی که سبوس بیشتری دارند حاوی مادهای به نام اسید فیتیک هستند که در صورت تخمیر نشدن، میتواند مانع جذب برخی مواد مغذی مانند روی در بدن شود. متأسفانه برخی نانواییها به جای انجام تخمیر اصولی، از جوش شیرین به عنوان افزودنی غیرمجاز استفاده میکنند که باعث باقی ماندن اسید فیتیک و ایجاد مشکلاتی مانند ترش کردن معده میشود.
رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو افزود: هرچه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد، فرایند تخمیر زمان بیشتری نیاز دارد. این موضوع کار نانوا را دشوارتر میکند. برای مثال، آردهای کامل که سبوس بیشتری دارند، به دو ساعت و نیم زمان تخمیر نیاز دارند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو اخیراً به آرد کامل مجوز تولید داده است. نانی که از این آرد تهیه میشود باید با رعایت زمان تخمیر استاندارد (دو و نیم ساعت) تهیه شود تا محصولی سالم و مغذی به دست مصرفکنندگان برسد.
تسنیم
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :
درودبرشما ، آرد نباید سبوس گیری شود ، بعضی از مردم متوجه نیستن شما که حقیقت رو می دانید
نباید اجازه بدهید که آرد سبوس گیری بشه، شما
مسئول سلامت مردم هستید ظلم نکنید که بزودی پشیمان میشوید 👌
قدیمی بدون آزمایش فهمیده بودن سبوس در داخل آرد خیلی مهمه اما کارشناسان امروزی در کشور میخواستن دوباره آزمایش کنند تا ببینند اگر مردم نان بدون سبوس بخورند چه بیماریهایی میگیرند ولی دیدن کار اشتباه بوده و بقیمت سلامتی ازدست رفته مردم روبرو شدند چه آزمایش پر هزینه ای !
پخت نان بدون سپوس بخاطر دیدگاه احمقانه و غیرعلمی قدیمی ها و بیسوادی مدیران مربوطه تاکنون ادامه داشته است.مهمترین ماده سپوس،روی یا زینک است،ونبودش سبب تاسی سر مردان،ضعف بنیه و عامل کمبودهای دیگر میشود.مسولین مربوطه باید نانواهارا توجیه و مکلف سازند که از جوش شیرین استفاده نکنند،و سهمیه آرد خاطیان قطع شود،چون سلامتی انسان مهم تر است.