ads
xtrim

دریچه‌ای کوچک برای روابط مسکو و واشنگتن

معاون وزیر امور خارجه روسیه معتقد است: به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در ایالات متحده، دریچه‌ کوچکی از فرصت را برای روابط روسیه و آمریکا گشوده است.

جهان صنعت نیوز، سرگئی ریابکوف روز چهارشنبه در سخنانی در جمع اعضای هیأت علمی مؤسسه مطالعات آمریکا و کانادا آکادمی ملی علوم روسیه افزود:‌ ما امروز نمی‌توانیم درباره میزان مذاکره‌پذیری دولت جدید آمریکا مطلبی بگوییم، اما با این حال، در مقایسه با ناامیدی از جو بایدن رئیس‌جمهور سابق آمریکا در همه جنبه‌ها، فرصت کوچکی برای امروز وجود دارد.

معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: بنا بر این، درک این موضوع اهمیت زیادی دارد که باید با چه چیزی و با چه کسی معامله کنید، بهترین راه برای ایجاد روابط با واشنگتن، به حداکثر رساندن فرصت‌ها و به حداقل رساندن خطرات چیست.

وی خاطرنشان کرد: احتمالاً شاهد افزایش تنش‌های داخلی آمریکا و حتی رویارویی‌ها در داخل این کشور خواهیم بود.

ریابکوف تأکید کرد: این سؤال که این وضعیت چگونه بر خطوط سیاست خارجی ایالات متحده تأثیر می گذارد، مستلزم توجه دقیق است.

دوران ترامپ، غیرقابل پیش‌بینی

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت:‌ دوره آتی ریاست‌جمهوری ترامپ نه تنها شامل تعداد قابل توجهی از چالش‌ها، بلکه با افزایش سرعت تغییرات و درجه بالایی از غیرقابل پیش بینی بودن و پیش‌بینی پذیری ضعیف به معنای گسترده در روابط بین‌الملل به ویژه در ارتباط با گفت‌وگوی روسیه و آمریکا همراه است.

وی با بیان اینکه در این شرایط، تحقیق، تحلیل و پیش‌بینی و هرآنچه که بافت پژوهش‌ها را تشکیل می‌دهد،‌ نیاز است و از مؤسسه مطالعات آمریکا و کانادا آکادمی علوم روسیه و سایر مراکز تحقیقاتی، انتظار چنین پژوهش‌هایی را داریم، پژوهش‌هایی که ما به آنها تکیه و با ارائه توصیه‌هایی به مدیران کشور، به آنها توجه خواهیم کرد.

ترامپ و «دکترین دونرو»

معاون وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد:‌ برخلاف پیش‌بینی‌ها، ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، با ادعای «دکترین دونرو» رویکرد پوپولیسم ملی و توسعه‌طلبی کلاسیک را در پیش گرفته است.

وی ادامه داد: این دکترین همخوان با دکترین مونرو است که در سال ۱۸۲۳ میلادی توسط جیمز مونرو رئیس‌جمهور وقت آمریکا مطرح شد.

ریابکوف گفت: تصادفی نیست که ترامپ در سخنرانی آغاز ریاست‌جمهوری خود اعلام کرد که خداوند او را نجات داده تا کشورش را دوباره بزرگ کند، این یک واقعیت است.

ریابکوف: برقراری تماس پوتین و ترامپ هنوز به توافق نرسیده است؛ با این حال روسیه در حال انجام مقدمات داخلی برای این تماس است، زمانی که مطلبی واضح‌تر از واشنگتن بشنویم، برنامه‌های تماس را هماهنگ می‌کنیم

هنوز تماس بین پوتین و ترامپ به توافق نرسیده است

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین در گفت و گویی با خبرگزاری تاس گفت:‌ با وجود آنکه برقراری تماس بین ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روسای جمهور فدراسیون روسیه و ایالات متحده، هنوز به توافق نرسیده است، اما روسیه در حال انجام مقدمات مورد نیاز در داخل این کشور برای این تماس است.

ریابکوف اظهار داشت: آماده سازی داخلی برای این تماس در روسیه ادامه دارد؛ زمانی که احتمالاً مطلبی واضح‌تر و مشخص‌تر از واشنگتن بشنویم، برنامه‌های تماس را هماهنگ می‌کنیم.

آیین سوگند دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در دومین دوره ریاست‌جمهوری وی ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با اول بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد. ترامپ پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که تماس با پوتین «بسیار زود» برقرار شود.
دکترین دونرو اشاره به دکترین مونرو اما با استفاده از نام دونالد ترامپ است.

اصول دوگانه سیاست خارجه آمریکا در پیام مونرو، رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سال ۱۸۲۳ به کنگره اعلام شد. این دو اصل بر تشکیل مستعمرات جدید و دخالت سیاسی دولت‌های اروپایی در قاره آمریکا تاکید دارد.

اعلام دکترین به سبب دو مسأله بود، یکی آن‌که دولت روسیه کشتی‌های غیر روسی را از رفت وآمد در کرانه‌های شمال غربی آمریکای شمالی باز داشته بود (در آن زمان روسیه آلاسکا را در دست داشت) و دیگری ترس از اتحاد دولت‌های اروپایی(پروس، اتریش و روسیه) که ممکن بود به کمک اسپانیا بشتابند و کشورهای تازه آزاد شده آمریکای لاتین را بار دیگر زیر فرمان خود درآورند.

زمانی که اروپاییان در رقابت‌های استعماری خود در حال جنگ‌های خونین بودند و انقلاب‌های درونی آن‌ها برای برقراری حکومت‌های مدرن‌تر و دموکرات‌تر به اوج خود می‌رسید، ایالات‌متحده آمریکا فضا را به خوبی درک کرد و خود را از مخاصمات اروپایی دور نگه داشت و هم‌چنین مناطق نفوذ خود را در قاره آمریکا (آمریکای لاتین) مشخص نمود که این امر باعث شد انرژی خود را متمرکزتر برای افزایش قدرت و ثروت در اختیار داشته و کم‌ترین صدمه را دریافت کند.

آمریکا در توجیه اقدامات خود در دریای کارائیب (از جمله در مسأله کوبا)، از این دکترین (مونرو) یاد کرده است.

منبع: ایرنا

سیاسی
شناسه : 486303
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ads