پیش بینی بورس : تلاطم شاخص کل ادامه دارد!
با توجه به حجم و ارزش معاملات پایین، انتظار میرود بازار همچنان نوسانی و متزلزل باقی بماند، در حالی که واکنشها به اخبار کاهش یافته و سرمایهگذاران منتظر محرکهای جدید هستند.
جهان صنعت نیوز- بورس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با افت ۰.۲۲ درصدی به ۲.۸ میلیون واحد رسید و حجم معاملات ۱۵ میلیارد ورقه سهم بود. ورود پول حقیقیها به بازار نشاندهنده تمایل آنها به خرید بود، در حالی که حقوقیها در سمت فروش قرار گرفتند. در بخش صندوقهای سرمایهگذاری، ورود پول به صندوقهای سهامی، درآمد ثابت و اهرمی مشاهده شد، در حالی که صندوقهای املاک، کالایی و مختلط خروج پول را تجربه کردند. بازگشایی نمادهای پتروشیمی تأثیر کوتاهمدتی بر بازار داشت، اما رکود کلی را تغییر نداد. ارزش معاملات در سطح پایینی باقی ماند و شاخص کل در دامنه نوسانی قرار دارد. بازار نسبت به اخبار سیاسی حساسیت کمتری نشان داده و رفتار هیجانی سهامداران کاهش یافته است. پیشبینی میشود که شاخص کل بین ۲.۷ تا ۲.۹ میلیون واحد نوسان کند و در صورت دریافت اخبار مثبت، امکان رشد تا ۳.۳ میلیون واحد وجود دارد، اما در غیر این صورت، بازار به بررسی مجدد کفهای حمایتی خود ادامه خواهد داد.
بورس در دام نوسانات
بورس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، با افت ۰.۲۲ درصدی روی ۲۸۰۱۴۳۵ واحد به کار خود پایان داد. حجم معاملات به ۱۵ میلیارد ورقه سهم رسید و ارزش معاملات معادل ۱۶ هزار میلیارد تومان بود. سرانه خرید ۴۶ میلیون تومان و سرانه فروش ۴۷ میلیون تومان ثبت شد و ورود پول به بازار برابر با یک هزار میلیارد تومان بود. در بخش معاملات حقیقیها، ارزش خرید به ۹ هزار میلیارد تومان و ارزش فروش به هشت هزار میلیارد تومان رسید و این سرمایهگذاران را در سمت خرید قرار داد. در مقابل، ارزش خرید حقوقیها هفت هزار میلیارد تومان و ارزش فروش آنها هشت هزار میلیارد تومان بود که آنها را در سمت فروش قرار داد.
عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری
در صندوقهای سهامی، ارزش معاملات به سه هزار میلیارد تومان رسید و سرانه خرید ۱۱۱ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۲۰ میلیون تومان بود. ورود پول به این صندوقها نیز ۱۵۹ میلیارد تومان گزارش شد. صندوقهای درآمد ثابت با ارزش معاملاتی ۹ هزار میلیارد تومان و سرانه خرید ۶۴ میلیون تومان و سرانه فروش ۶۳ میلیون تومان، ورود پولی به مبلغ یک هزار میلیارد تومان را تجربه کردند. صندوقهای اهرمی با ارزش معاملات دو هزار میلیارد تومان، سرانه خرید ۱۶۱ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۹۹ میلیون تومان، ۷۵ میلیارد تومان ورود پول داشتند. صندوقهای طلا نیز ارزش معاملات دو هزار میلیارد تومان را ثبت کردند و سرانه خرید ۴۰ میلیون تومان و سرانه فروش نیز ۱۱۲ میلیون تومان بود و ورود پول به این صندوقها ۹۴ میلیارد تومان شد. در صندوقهای املاک و مستغلات، ارزش معاملات ۱۳۱ میلیارد تومان بود و سرانه خرید ۵۲ میلیون تومان و سرانه فروش ۶۸ میلیون تومان بود که خروج پول سه هزار میلیارد تومانی را رقم زد. صندوقهای کالایی با ارزش معاملات ۱۵۱ میلیارد تومان، سرانه خرید ۳۱ میلیون تومان و سرانه فروش ۵۴ میلیون تومان، خروج پول به میزان ۴۳ میلیارد تومان داشتند. در نهایت، صندوقهای مختلط با ارزش معاملاتی ۲۶ میلیارد تومان، سرانه خرید ۶۲ میلیون تومان و سرانه فروش ۱۳۵ میلیون تومان، خروج پول ۹ میلیارد تومانی را تجربه کردند.
پیش بینی بورس
نخستین نماد پتروشیمی، شگویا، در روز چهارشنبه بازگشایی شد و با تشکیل صف خرید همراه بود، اما این اتفاق نتوانست کل بازار را از رکود خارج کند. به نظر میرسد که بازگشایی سایر نمادهای پتروشیمی در روز شنبه نیز در روز مذکور، تأثیر کوتاهمدتی بر تغییر روند بازار نخواهد داشت، چرا که هنوز نشانهای از برتری تقاضا بر عرضه در کلیت بازار مشاهده نمیشود، اما در بلندمدت اثرات مثبت آنها را شاهد خواهیم بود. ارزش معاملات همچنان در سطوح نسبتا پایینی قرار دارد که از ابقای فاز اصلاحی در بازار خبر میدهد. مادامی که ارزش معاملات به شکل قابل توجهی افزایش نیابد، شاخص کل در دامنه نوسانی باقی خواهد ماند و سرمایهگذاران منتظر محرکهای قوی برای خروج از این وضعیت خواهند بود. انتظار میرود هفته آینده نیز همچنان شاهد بازاری نوسانی و متزلزل باشیم. از سوی دیگر، واکنش بورس به اخبار مذاکرات هستهای کاهش یافته است. برخلاف گذشته که کوچکترین خبری از توافقات سیاسی، روند بازار سرمایه را تغییر میداد، این بار سهامداران بیشتر به اقدامات و عملکردها توجه دارند. این موضوع نشان میدهد که بازار به سمت بلوغ بیشتری حرکت کرده و رفتارهای هیجانی ناشی از شایعات کاهش یافتهاند. با توجه به وضعیت کنونی، انتظار میرود شاخص کل در محدوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد تا دو میلیون و ۹۰۰ هزار واحد نوسان کند و تا زمانی که یک خبر قطعی و موثق، مانند موفقیت یا شکست مذاکرات، منتشر شود، همچنان به همین مسیر ادامه دهد. در صورت مخابره یک خبر مثبت و تأثیرگذار، ممکن است شاهد رشد شاخص تا سطح سه میلیون و ۳۰۰ هزار واحد باشیم، اما در غیر این صورت، بازار به بررسی مجدد کفهای حمایتی خود خواهد پرداخت.
اخبار برگزیدهبورسلینک کوتاه :