حمله ویروسی جدید؛ ۱۳ میلیون نفر در جهان به تب دنگی مبتلا شدند
تب دنگی یک عفونت ویروسی است که از طریق نیش پشههای آلوده به انسان منتقل میشود.
جهان صنعت نیوز، تب دنگی یا تب استخوانشکن، یک عفونت ویروسی است که پس از نیشزدن توسط پشه خاصی که حامل ویروس است، ایجاد میشود.
این پشهها اغلب در نواحی گرمسیری و نیمهگرمسیری مانند هند، پاکستان، تایوان، مکزیک، آفریقا و غیره یافت میشوند و بیشتر در مناطقی با آب راکد یا بهداشت ضعیف، رایج هستند.
اکثر موارد تب دنگی با درمان حمایتی، خودبهخود بهبود مییابند و به دارو یا گزینه درمانی خاصی نیاز ندارند. بااینحال، برخی از موارد ممکن است عوارض شدیدی ایجاد کنند که نیاز به مراقبت و درمان فوری دارد.
علائم تب دنگی از خفیف تا شدید متغیر است. هیچ درمانی برای تب دنگی وجود ندارد. بااینحال، تشخیص زودهنگام و درمان میتواند به مدیریت علائم و جلوگیری از مرگومیر کمک کند.
بهترین روش پیشگیری از تب دنگی، انجام اقداماتی برای جلوگیری از نیش پشه است.
جمعیت در معرض ابتلا
بر اساس اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، حدود نیمی از جمعیت جهان در حال حاضر در معرض خطر ابتلا به تب دنگی هستند و تخمین زده میشود که سالانه ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیون نفر به این عفونت مبتلا میشوند.
بر اساس آخرین آمار منتشره جهانی تا تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۲۵ ۱۳ دی ۱۴۰۳ بیش از ۱۳ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۲۵ نفر مبتلا شناسایی شدند که از این تعداد ۷ میلیون و ۳۶۴ هزار و ۲۲۹ نفر مبتلای قطعی با تست مثبت بودند.
در ایران نیز از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲ مجموعاً ۷۴ مورد بیماری تب دنگی در کشور گزارش شده است.
از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۳ بهمن ۱۴۰۳ موارد ابتلا به بیماری تب دنگی افزایش قابلتوجه داشته است.
در بازه زمانی اشاره شده ۱۰۹۶ مورد ابتلا به بیماری تب دنگی در ایران گزارش شده است که از این تعداد ۸۸۵ مورد انتقال محلی ۱۲ مورد وارده از داخل کشور و ۱۹۹ مورد وارد از خارج از کشور بوده است.
تب چیکونگو نیا نیز یک بیماری ویروسی است که توسط پشه منتقل میشود و عامل آن ویروس چیکونگونیا است.
تاکنون این ویروس در بیش از ۱۱۰ کشور در آسیا، آفریقا، اروپا و قاره آمریکا شناسایی شده است و در ایران نیز ۵۴ مورد تب چیکونگونیا مشاهده شده است.
فارس
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :