تخصیص گازوئیل به صنایع بدون محدودیت ادامه دارد
معاون وزیر صمت از تخصیص بیشتر گازوئیل به صنایع، رشد ۱۰ درصدی تولید لوازم خانگی، و تلاش برای کاهش ناترازی منابع انسانی در صنعت خبر داد.
جهان صنعت نیوز: در نشست خبری به مناسبت دهه فجر، ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، به دستاوردهای صنعت کشور در ۴۵ سال اخیر اشاره کرد و بیان کرد که صنایع کشور به اندازه بازار ۸۵ میلیونی توسعه یافته و موفقیتهای قابل توجهی در بخشهای مختلف صنعتی به دست آمده است.
عرضه گازوئیل به صنایع بدون محدودیت
شیخ در ادامه به مشکلات ناشی از ناترازی انرژی و عدم تخصیص گازوئیل به واحدهای صنعتی اشاره کرد و اظهار داشت که وزارت صمت در این زمینه عملکرد مثبتی داشته است. وی تاکید کرد که تا کنون هیچ محدودیتی در عرضه گازوئیل به صنعتگران وجود نداشته است.
تخصیص گازوئیل بیشتر به صنایع
معاون وزیر صمت توضیح داد که از سال ۱۴۰۰ مبنای تخصیص گازوئیل به صنایع به مبنای سال ۱۴۰۲ تغییر یافته که باعث تخصیص یک میلیارد لیتر گازوئیل بیشتر به صنایع شده است. وی همچنین از حل مشکل ناترازی سوخت در برخی استانها خبر داد و اعلام کرد که میزان تخصیص سوخت در هفتههای اخیر افزایش یافته و موفق شدیم مبنای تخصیص گازوئیل را از سال ۱۴۰۰ به مبنای سال ۱۴۰۲ برگردانیم که سبب شد یک میلیارد لیتر گازوئیل بیشتر به صنایع تخصیص یابد.
صرفهجویی در مصرف سوخت تا شب عید
شیخ به صنایع توصیه کرد که برای جلوگیری از هرگونه مشکل در تأمین سوخت، حداکثر صرفهجویی را در مصرف گازوئیل داشته باشند. وی افزود که امید است تا شب عید هیچ مشکلی در تأمین سوخت به وجود نیاید. وی همچنین به برنامههای جبرانی تولید اشاره کرد و گفت که در چهار ماه اسفند تا خرداد، به دلیل محدودیتهای تأمین برق و گاز، برنامهریزی شده تا صنایع سه شیفته کار کنند تا کمبود تولید در این مدت جبران شود. او افزود که تأمین مواد اولیه برای صنایع بسیار مهم است، زیرا در صورت محدود شدن آن، دیگر بخشهای تولیدی دچار مشکلات خواهند شد. بنابراین، اولویت تخصیص ارز به صنایعی است که نیاز به مواد اولیه دارند، مانند صنایع پتروشیمی که تولیدات آنها به بخشهای مختلف مانند نساجی، غذا و لوازم خانگی تعلق دارد.
ناترازی منابع انسانی در صنعت
معاون وزیر صمت همچنین به ناترازی منابع انسانی در کشور اشاره کرد و بیان داشت که علیرغم تلاشها برای جذب نیروی کار متخصص، هنوز با کمبود نیروی کار در صنعت مواجه هستیم. وی از تلاشهای وزارت صمت برای کاهش این مشکل خبر داد.
رشد ۱۰ درصدی تولید لوازم خانگی
در بخش دیگری از نشست، شیخ از رشد ۱۰ درصدی تولید لوازم خانگی در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت:
« این نوع ممنوعیتها تأثیر چندانی در بهبود کارایی صنایع ندارد. او تأکید کرد که سیاستهای موفق در حوزه صنعت بیشتر بر پایه سیاستهای تعرفهای استوار هستند و شاهد هستیم که در سطح جهانی، جنگ تعرفهای دوباره شدت گرفته است.
وی در ادامه افزود که در حوزه لوازم خانگی هدف این وزارتخانه حمایت از تولیدکنندگان داخلی از طریق اعمال سیاستهای تعرفهای است. وی اعلام کرد که تولید لوازم خانگی در سال جاری بیش از ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده و عمق داخلیسازی در این بخش افزایش یافته است. به گفته او، سیاستهای جاری بیشتر بر تولید کالاهایی با مصرف انرژی پایین، به ویژه در حوزه کولرهای آبی، متمرکز است.
شیخ همچنین به صادرات خوب کشور اشاره کرده و اظهار داشت که متأسفانه واحدهای تولیدی در کشور به سمت خرد و کوچک شدن رفتهاند. وی خاطرنشان کرد که سرمایهگذاری در زمینه تحقیق و توسعه، برندسازی و بازارسازی باید تقویت شود و سیاست اصلی در این حوزه، افزایش مقیاس تولید و شکلگیری واحدهای تولیدی بزرگتر است.
حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تقویت واحدهای تولیدی
شیخ با اشاره به موفقیتهای صادراتی لوازم خانگی، بر لزوم تقویت واحدهای تولیدی در زمینه تحقیق و توسعه، برندسازی و بازارسازی تاکید کرد. وی افزود که سیاست وزارت صمت بر افزایش مقیاس تولید و ایجاد واحدهای بزرگتر در این حوزه متمرکز است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره وضعیت تخصیص ارز به صنایع گفت که امسال میزان تخصیص ارز تقریباً مشابه سال گذشته بوده و امیدواریم تا پایان سال این روند بهطور مطلوبی ادامه یابد.
او افزود که سامانه جدیدی که بانک مرکزی تحت عنوان «مرکز مبادله ارزی» راهاندازی کرده است، نتوانسته است سرعت و چابکی لازم را در تخصیص ارز ارائه دهد. شیخ همچنین به صحبتهایی که با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشته اشاره کرد و اظهار داشت که آقای اتابک اعلام کرده است که حدود ۶ میلیارد دلار برای تخصیص به صنعتگران آماده شده است. اما برای اینکه این تخصیص بهطور مؤثر انجام گیرد، مرکز مبادله باید اصلاحاتی انجام دهد تا فضای تعامل و مبادله ارزی با دقت و سرعت بیشتری فراهم شود.
وی در ادامه تأکید کرد که بانکها باید از صنایع حمایت کنند، زیرا تأمین ارز نیازمند منابع مالی ریالی است. وقتی واحدهای تولیدی با مشکلات تأمین سرمایه در گردش روبهرو هستند، بهویژه در شرایط رکودی، این امکان که بتوانند منابع مالی لازم را در ۲۰ روز تأمین کنند تا ارز دریافت کنند، دشوار است. بنابراین، او از بانکها خواست تا منابع ریالی مناسب را به صنعت تخصیص دهند تا تأمین ارز تسهیل شود و قولهایی نیز از بانکها در این زمینه گرفته شده است. او امیدوار است که بانکهای تجاری در شب عید منابع ریالی لازم را به صنعت اختصاص دهند.
اخبار برگزیدهصنعت و معدنلینک کوتاه :