هفته پر آشوب بازار سرمایه
بورس در هفتهای پرنوسان، با رشد محدود ۰.۰۹ درصدی و برتری نمادهای پتروشیمی همراه بود، درحالیکه برخی صنایع و نمادها همچنان با افت ارزش مواجه شدند.
جهان صنعت نیوز– هفته منتهی به ۱۹ بهمن ماه، هفتهای پرنوسان و پراتفاق برای بازار سرمایه بود. از اخبار ضد و نقیض در مورد مذاکرات هستهای گرفته تا واگذاری مدیریت ایرانخودرو به بخش خصوصی و باز شدن نمادهای پتروشیمی، همگی در افتوخیزهای شاخص کل دخیل بودند. بورس پس از مدتی، در هفته معاملاتی اخیر توانست بازدهی مثبت اما محدود ۰.۰۹ درصد را نصیب سرمایهگذاران کند، اما با این حال همچنان گزینههای جذابتری برای کسب بازدهی در مدتزمان کوتاه در دسترس بود. در هفتهای که اکنون در آخرین روز آن هستیم، سکه با رشد ۱۴.۰۳ درصد صدرنشین جدول بازدهی بود. پس از آن، گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۶.۸۳ درصد حتی از رشد ۲.۴۷ درصدی انس جهانی طلا نیز پیشی گرفت. دلار با بازدهی ۲.۵۶ درصد، فرابورس با بازدهی ۱.۴۷ درصد و در نهایت بورس با رشد ۰.۰۹ درصدی شاخص کل در ردههای بعدی قرار داشتند. از طرفی، حتی هفتهای که ردای سبز کمرنگ پوشیده باشد نیز برندگان و بازندگانی دارد که لازم است معرفی شوند.
صدرنشینان تابلو
شجم با بازدهی ۴۲.۵۵ درصد نماد برتر هفته شد. پس از آن، مرقام (۱۷.۰۷ درصد)، پارس (۱۲.۷۷ درصد)، آریا (۱۲.۶۷ درصد) و نوری (۱۲.۵۴ درصد) در گروه پنج نماد برتر قرار گرفتند. این هفته شاهد صفهای خرید قفلشده پتروشیمیها نه فقط در نمادهای مذکور بلکه در نمادهایی مانند جم پیلن، شبندر، شپنا و دیگر نمادهای این گروه بودیم. چراکه با بازگشایی نمادهای پتروشیمی با محدودیت دامنه نوسان، این نمادها نه تنها به صف خرید نشستند، بلکه در همان ساعات ابتدایی روز، دامنه نوسان خود را پر کردند. در میان صنایع نیز، صنعت نساجی با بازدهی ۷۲.۴۷ درصد برنده هفته لقب گرفت. پس از آن، صنعت مواد شیمیایی متنوع (۱۰.۰۱ درصد)، فرآوردههای نفتی (۳.۶۵ درصد)، هتل و رستوران (۳.۱۴ درصد) و در نهایت صنعت خردهفروشی (به استثنای وسایل نقلیه و موتوری) با بازدهی ۲.۸۳ درصد از دیگر صنایع برتر هفته بودند.
قعرنشینان هفته
وشمال با افت ۱۱.۲۷ درصد، بدترین عملکرد هفته را به نام خود ثبت کرد. پس از آن، زفجر با ۱۱.۱۸- درصد، تپولا (۱۰.۹- درصد)، ثعتما (۹.۸۵- درصد) و فماک (۹.۷- درصد) در ردههای بعدی قرار گرفتند. در میان صنایع، صنعت فعالیتهای مرتبط با اوراق بهادار بدترین عملکرد را با بازدهی منفی ۳.۶۹ درصد به نمایش گذاشت. همچنین، صنعت سایر محصولات غذایی (۳.۵۵- درصد)، صنعت نوشیدنی ( ۲.۸۴- درصد)، بنادر و کشتیرانی (۲.۷۴- درصد) و صنعت سختافزار و تجهیزات (۲.۶۳ درصد)، از دیگر بازندگان این هفته بودند.
اخبار برگزیدهبورسلینک کوتاه :