xtrim
DBA

چگونه پتروشیمی می‌تواند الگوی مصرف انرژی را متحول کند؟

معاون وزیر نفت با تاکید بر اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی، اعلام کرد: رفع ناترازی و تامین خوراک پایدار صنایع، نیازمند همکاری گسترده همه بخش‌های جامعه و تغییر رفتار مصرف‌کنندگان است.

ads

جهان صنعت نیوز، حسن عباس‌زاده در آیین قرعه‌کشی پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی گفت: ظرفیت تولید پتروشیمی کشور هم‌اکنون بیش از ۹۶ میلیون تن است، اما حدود ۲۳ درصد این ظرفیت خالی است، در حالی که ۱۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در این بخش انجام شده است.

وی افزود: بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، ظرفیت تولید پتروشیمی کشور به ۱۳۱ میلیون تن می‌رسد و با بهره‌برداری از طرح‌های جدید، این صنعت رشد چشمگیری را تجربه می‌کند.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه‌داد: کمیته‌های تخصصی برای تامین خوراک صنعت پتروشیمی تشکیل شده است و به‌صورت مداوم این موضوع را پایش می‌کنند. یکی از اقدام‌های مهم، تسهیل حضور و مشارکت شرکت‌های پتروشیمی در توسعه میدان‌های بالادستی است.

عباس‌زاده، درباره استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در صنعت پتروشیمی اظهار داشت: استفاده از پنل‌های خورشیدی به‌طور جدی در حال اجرا است. به‌زودی شرکت متانول کاوه یکی از مزارع خورشیدی خود را افتتاح می‌کند و مزارع دیگری نیز در کرمان، یزد، اصفهان و خراسان به بهره‌برداری می‌رسند، همچنین نیروگاه‌های بادی در سیستان و بلوچستان با ظرفیت اولیه حدود ۵۰۰ مگاوات برق بادی و ۸۰۰ مگاوات برق خورشیدی در حال ساخت هستند.

وی تصریح کرد: صرفه‌جویی در مصرف گاز به تأمین گاز مورد نیاز صنعت پتروشیمی کمک می‌کند، در این راستا رفتار مصرفی مردم باید اصلاح شود تا منابع بیشتری به صنایع اختصاص یابد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه‌داد: صنعت پتروشیمی در راستای جمع‌آوری گازهای مشعل اقدام‌های گسترده‌ای انجام داده است. به‌تازگی با سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های پتروشیمی تعدادی از مشعل‌ها خاموش شده‌اند، همچنین با سرمایه‌گذاری ۱.۱ میلیارد دلاری پالایش گاز بیدبلند ۵۵ مشعل خاموش می‌شود که به صرفه‌جویی حدود ۱۷ میلیون مترمکعب گاز می‌انجامد.

عباس‌زاده افزود: تا پایان امسال ۱۴ مشعل دیگر خاموش می‌شود و طرح جمع‌آوری گازهای همراه نفت در قالب پروژه NGL۳۱۰۰ دهلران نیز در آستانه بهره‌برداری قرار دارد.

وی تأکید کرد: در قالب برنامه هفتم توسعه، شرکت‌های سرمایه‌گذار در جمع‌آوری گازهای مشعل، اولویت برداشت دارند و پتروشیمی‌ها به‌طور فعال در توسعه میدان‌ها و جمع‌آوری این گازها مشارکت می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش‌های خانگی، گلخانه‌ها و مرغداری‌ها اهمیت زیادی دارد. مطالعات نشان داده است با صرفه‌جویی در این بخش‌ها می‌توان بخش قابل توجهی از گاز مورد نیاز صنایع را تأمین کرد. شرکت‌های پتروشیمی نیز آمادگی دارند در این زمینه مشارکت کنند.

علی ربانی، سرپرست مدیریت بهینه‌سازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این آیین گفت: استان‌های مازندران، خراسان جنوبی و اصفهان در سه هفته نخست اجرای پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی بیشترین مشارکت را در این طرح ملی به خود اختصاص داده‌اند.

وی اظهار داشت: کشور ما به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گاز و سومین تولیدکننده بزرگ گاز در جهان با چالش ناترازی گاز روبه‌رو است. این در حالی است که مقدار تولید به ۸۶۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده و با مدیریت مصرف، می‌توان هم نیازهای گرمایشی منازل و هم خوراک صنایع را تأمین کرد.

سرپرست مدیریت بهینه‌سازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به روند نابهینه مصرف انرژی در کشور، تصریح کرد: افزایش مصرف در بخش‌ خانگی، تجاری و صنایع منجر به اعمال محدودیت‌ در تأمین خوراک گازی صنعت پتروشیمی شده است. شرکت‌های فعال در صنعت پتروشیمی با ۵۰ میلیون مترمکعب محدودیت گاز روبه‌رو شده‌اند که این محدودیت نه‌تنها سبب کاهش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی می‌شود، بلکه درآمد دولت از محل فروش گاز با قیمت بالاتر را کاهش می‌دهد و تعطیلی واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری را دامن می‌زند.

ربانی ادامه داد: کل مصرف صنایع پتروشیمی ۹۰ میلیون مترمکعب است، اما محدودیت ۵۰ میلیون مترمکعبی، هزینه‌ای معادل ۱۰ همت در ماه برای دولت و در نهایت برای مردم به همراه دارد.

وی تصریح کرد: اگر همه بخش‌ها در مصرف بهینه انرژی همکاری کنند، صنایع بدون مشکل به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

سرپرست مدیریت بهینه‌سازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: برخی روزها مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء به بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد که این موضوع سبب کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها و استفاده از سوخت مایع می‌شود.

ربانی با اشاره به اجرای طرح کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی به‌عنوان یکی از طرح‌های دوازده‌گانه کاهش ناترازی گاز گفت: این طرح با همکاری شرکت ملی گاز، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سازمان‌های مردم‌نهاد، شرکت‌های دانش‌بنیان و خبرگان دانشگاهی با نوآوری اجتماعی برای نخستین بار بدون هزینه مالی برای دولت و مردم اجرا می‌شود. این پویش افزون بر ترویج فرهنگ درست مصرف بهینه، به حل بخشی از معضلات اجتماعی و زیست‌محیطی با سرمایه‌گذاری شرکت‌های تحت‌ تأثیر محدودیت گاز کمک می‌کند.

وی با اشاره به جوایز اجتماعی و فردی این پویش افزود: تاکنون اقدام‌های مؤثری مانند ویلچر برای کودکان نیازمند، بخاری‌های کم‌مصرف برای محرومان، احداث نیروگاه‌های خورشیدی برای کارگاه‌های زنان سرپرست خانوار، تأمین هزینه احیای جنگل‌های سوخته زاگرس و بازسازی بخشی از تالاب انزلی با مشارکت مردم و بدون پرداخت هزینه اضافی انجام شده است.

سرپرست مدیریت بهینه‌سازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین اعلام کرد: در دور نخست قرعه‌کشی این پویش ۳۵۰ جایزه شامل بخاری، تسهیلات بلاعوض برای تعویض پکیچ و اصلاح سیستم موتورخانه بین سه استان برتر توزیع و از هفته آینده نصب و راه‌اندازی این تجهیزات آغاز می‌شود.

ربانی افزود: قرعه‌کشی‌های هفتگی به‌مدت چهار هفته ادامه دارد و در پایان اسفند، پس از صدور قبوض گاز و برق ۸ هزار جایزه از مجموع ۱۰ هزار تجهیز و تسهیلات بلاعوض به مشترکانی که موفق به کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق خود شده‌اند، اهدا می‌شود.

وی از همه مشترکان دعوت کرد تا برای مشارکت در این طرح‌ و بهره‌مندی از جوایز فردی و اجتماعی از طریق تارنمای پویش به آدرس NABZENERGY.IR ثبت‌نام کنند و با همکاری در این حرکت ارزشمند، به صیانت از سرمایه‌های بین‌نسلی کمک کنند.

منبع: ایرنا

نفت و پتروشیمی
شناسه : 491496
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *