xtrim
DBA

خسارت بزرگ به تأمین اجتماعی؛ بانک رفاه از دست کارگران خارج شد

واگذاری ۶۷ درصد از مدیریت بانک رفاه کارگران به صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی، تهدیدی جدی برای توان مالی سازمان تأمین اجتماعی و معیشت بازنشستگان است.

ads

جهان صنعت نیوز، دولت در شرایطی که بدهی‌های کلانی به سازمان تأمین اجتماعی دارد، ۶۷ درصد از مدیریت بانک رفاه کارگران را به صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی واگذار کرده است؛ اقدامی که به گفته کارشناسان، توان مالی سازمان تأمین اجتماعی را تضعیف کرده و معیشت میلیون‌ها کارگر و بازنشسته را تهدید می‌کند.

واگذاری بانک رفاه کارگران؛ تهدیدی برای معیشت بازنشستگان

تصمیم اخیر دولت مبنی بر واگذاری ۶۷ درصد از مدیریت بانک رفاه کارگران به صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی، موجی از نگرانی را در میان کارگران و بازنشستگان ایجاد کرده است. این اقدام در حالی صورت گرفته که دولت بیش از ۸۰۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است و حتی نتوانسته بدهی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی سررسید شده سال ۱۴۰۳ را پرداخت کند.

بانک رفاه؛ سرمایه‌ای برای تأمین اجتماعی

بانک رفاه کارگران که بخش عمده سهام آن متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است، نقش مهمی در تأمین منابع مالی و ارائه تسهیلات به بیمه‌شدگان و بازنشستگان دارد. واگذاری مدیریت این بانک به صندوق ضمانت سپرده‌ها، به گفته کارشناسان، قدرت مالی تأمین اجتماعی را به شدت کاهش داده و تعهدات این سازمان به بیش از ۵۰ میلیون نفر ذینفع را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

موافقان و مخالفان واگذاری چه می‌گویند؟

موافقان این واگذاری معتقدند که این اقدام باعث توزیع ریسک بانکی و جلوگیری از نفوذ مدیریتی سازمان تأمین اجتماعی در بانک رفاه خواهد شد. اما مخالفان استدلال می‌کنند که سازمان تأمین اجتماعی به‌عنوان نهادی عمومی، مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی نمی‌شود و برای مدیریت بهتر منابع مالی، باید بانک رفاه را در اختیار داشته باشد.

واکنش‌ها به واگذاری بانک رفاه

نصرالله دریابیگی، نایب‌رئیس کانون عالی بازنشستگان، این واگذاری را «بزرگ‌ترین خسارت» به بازنشستگان دانسته و از رئیس‌جمهور خواسته تا با تصمیمی درست، آرامش را به جامعه کارگری بازگرداند. مصطفی سالاری، مدیرعامل تأمین اجتماعی، نیز اعلام کرده که واگذاری بانک رفاه، توان ارائه تسهیلات و خدمات بانکی به این سازمان را محدود کرده است.

خسارت مالی بزرگ برای تأمین اجتماعی

به گفته کارشناسان، سازمان تأمین اجتماعی برای انجام تعهدات خود تا پایان سال ۱۴۰۳ به حداقل ۱۲۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد. واگذاری بانک رفاه، ۳۸ هزار میلیارد تومان سود سالانه این سازمان را از بین برده است؛ رقمی که می‌توانست بخشی از بحران مالی تأمین اجتماعی را جبران کند.

مدیریت بانک رفاه در دست کیست؟

اسماعیل للـه‌گانی، مدیرعامل بانک رفاه، گفته که بر اساس برنامه هفتم توسعه، هیچ سهامداری نمی‌تواند بیش از ۳۳ درصد سهام این بانک را در اختیار داشته باشد و به همین دلیل ۶۷ درصد مدیریت بانک به صندوق ضمانت سپرده‌ها واگذار شده است. وی تأکید کرد که امکان بازگشت مدیریت به تأمین اجتماعی از طریق مبادی قانونی در حال پیگیری است و حتی پیشنهاد شده بخشی از سهام بانک به بازنشستگان واگذار شود.

آینده مبهم بازنشستگان و تأمین اجتماعی

با وجود تلاش‌ها برای مستثنی کردن بانک رفاه از قانون واگذاری، فروش دارایی‌های بانک، از جمله سهام پتروشیمی امیرکبیر، در دستور کار قرار گرفته است. کارشناسان هشدار می‌دهند که این تصمیمات، معیشت بازنشستگان را به شدت تهدید کرده و نیازمند بازنگری فوری است.

منبع: روزنامه اطلاعات

بانک و بیمه
شناسه : 492668
لینک کوتاه :

۳ دیدگاه

  1. زمانی که تنها حامی قشر ضعیف از ایران رفت جمله بسیار زیبا اما دردناکی گفتند که شاید هنوز هم کمتر کسی معنای آن را درک کرده باشد وآن جمله این بود:ایران از دست رفت….

  2. مگر در این مملکت مخالف وموافق هم مهم میباشد زمانی که در خانواده‌پدر که خود را شخص اول ودانای فرزندان میداند میگذارد کسی بالای حرف او حرفی بزند…پس این مخالف وموافق تنها یک سیاه‌بازی بوده وتمام…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *