xtrim

تصادفات جاده‌ای در ایران؛ افزایش آمار پس از کرونا

جانشین پلیس راهور کشور با اشاره به همکاری تنگاتنگ پلیس و اورژانس در حوادث ترافیکی، از تلاش‌های مجموعه اورژانس کشور تقدیر کرد.

جهان صنعت نیوز، سردار حسن مومنی در اجلاس روسای اورژانس پیش‌بیمارستانی کشور، اظهارکرد: هدف از حضور ما در این اجلاس، عرض خسته نباشید به مجموعه اورژانس کشور است. اورژانس و پلیس در بسیاری از مأموریت‌ها در کنار هم خدمت‌رسانی می‌کنند و این تعامل نقش مهمی در کاهش خسارات انسانی ناشی از تصادفات دارد.

وی با بیان اینکه ۳۳ دستگاه در حوزه تصادفات وظیفه دارند، اما بار اصلی بر دوش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اورژانس است و با تأکید بر اهمیت تحلیل آمار تصادفات به‌ویژه در آستانه نوروز، تصریح کرد: هیچ چیز شیرین‌تر از نجات جان انسان‌ها نیست؛ این موضوع نه‌تنها در زندگی دنیوی بلکه در آخرت نیز تأثیرگذار است. خدا را شاکریم که در مسیر نجات جان انسان‌ها، گام بر می داریم.

جانشین پلیس راهور کشور با ارائه آماری از وضعیت تصادفات در کشور گفت: آمار تصادفات از سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۳ رشد ۵۶۹ درصدی داشته و تعداد جانباختگان در این مدت به ۴۷۰ هزار و ۵۹۸ نفر رسیده است.

وی افزود: بیشترین کاهش تلفات در سال ۱۳۸۶ رقم خورد و این روند کاهشی تا سال ۱۳۹۹ ادامه داشت. اما پس از دوران کرونا، روند تصادفات افزایشی شد. در ۱۰ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، آمار تصادفات کاهش داشته است.

رتبه ۱۱۲ ایران در میان ۱۶۰ کشور از نظر تصادفات

سردار مومنی با اشاره به وضعیت ایران در تصادفات جاده‌ای اظهارکرد: متأسفانه رتبه ایران در بین ۱۶۰ کشور جهان از نظر تصادفات، ۱۱۲ است. بیش از ۶۲.۷ درصد فوتی‌های کشور در بازه سنی ۲۰ تا ۶۰ سال قرار دارند که از این میزان، بیشترین درصد مربوط به گروه سنی ۲۱ تا ۴۰ سال است.

تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها بیشتر رخ می‌دهد

جانشین پلیس راهور کشور با اشاره به نزدیک شدن تعطیلات نوروزی و افزایش سفرها خاطرنشان کرد: بیشترین کاهش تصادفات در اسفندماه گذشته ثبت شد اما با توجه به حجم سفرهای نوروزی، لازم است امسال نیز اقدامات پیشگیرانه با جدیت دنبال شود.

وی ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که بیشترین تصادفات در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد. همچنین، بیش از ۵۵ درصد جانباختگان تصادفات مربوط به استان‌های تهران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان، خوزستان و اصفهان است.

سردار مومنی عدم توجه به جلو را از مهم‌ترین عوامل بروز تصادفات دانست و تأکید کرد: در بازه زمانی سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲، میزان ترددهای جاده‌ای ۸۶ درصد رشد داشته است. همچنین، استان مازندران در سال ۱۴۰۳ بیشترین میزان سفرها را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اهمیت هفته دوم تعطیلات نوروزی که با عید سعید فطر تقارن دارد، اظهار داشت: «این مقطع زمانی بسیار مهم و حائز اهمیت است و تدابیر ویژه‌ای برای مدیریت ترافیک در این ایام اندیشیده شده است.»

تقدیر از تلاش‌های اورژانس ۱۱۵

به گزارش وبدا، جانشین پلیس راهور کشور در پایان، از خدمات اورژانس ۱۱۵ در امدادرسانی به مصدومان تصادفات قدردانی کرد و گفت: اورژانس ۱۱۵ همواره نقش مهمی در کاهش تلفات ناشی از تصادفات داشته و همکاری نزدیک این مجموعه با پلیس راهور، بهبود خدمات‌رسانی به حادثه‌دیدگان را به دنبال داشته است.

منبع: ایسنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 494896
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *