۲ نماینده موافق و ۲ نماینده مخالف استیضاح همتی چه میگویند

نظرات موافقان و مخالفان استيضاح همتي در تضاد با يكديگر هستند. مخالفان اين اقدام را به نفع شرايط كنوني نميدانند و موافقان اقدامات وزير اقتصاد را غير قابل دفاع ميخوانند.
تحریریه جهان صنعت نیوز: مخالفان استیضاح وزیر اقتصاد این اقدام را اقدامی سیاسی دانسته و شرایط کنونی را برای این اقدام مناسب نمیدانند. در سمت مقابل موافقان نوسانات بازار ارز را ناشی از اهمالکاری همتی دانسته و عزل وی را به نفع اقتصاد میدانند.
مخالفان استیضاح: غافلگیری با حوادث غزه و لبنان، سقوط بشار اسد، و ناچیز بودن سهم وزیر در شرایط کنونی
غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر لزوم پرهیز از نگاه سیاسی و احساسی به استیضاح گفت: متقاضیان استیضاح و آقای همتی تقریبا حرفهای گذشتهشان را تکرار کردهاند. فکر میکنم در نهایت نمایندگان تصمیم خود را گرفتهاند البته فرمایشات رئیسجمهوری نیز تاثیر داشته است. اکنون زمان مناسبی برای استیضاح نیست. علاوه بر این سهم وزارت اقتصاد یا وزیر اقتصاد در اتفاقات نسبت به خیلی جاهای دیگر خیلی کمتر است. درست است که باید پاسخگو باشد، اما سهمش در حد استیضاح نیست.
محمد قسیم عثمانی، نماینده دیگری که مخالف استیضاح همتی است، گفت: اوضاع بد اقتصادی قابل انکار نیست، اما وزیر اقتصاد و دارایی عامل این شرایط نیست. کسری بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی که از دولت و مجلس قبلی است، عامل اصلی تورم فعلی است چرا که مجلس گذشته بودجه را با کسری مصوب کرده است. اتفاقاتی در این ۶ ماه رخ داد که بر تقاضای ارز موثر بود. آیا دولتهای قبل با این اتفاقات روبرو بوده است؟ شهادت اسماعیل هنیه در کشور، ترور حسن نصرالله و سران حماس، حوادث غزه و لبنان، سقوط دولت بشار اسد، انتخابات آمریکا و پیروزی مزدور رژیم صهیونسیتی، رکود سایر بازارها و فرار سرمایه از بازارها به بازار ارز، قرار ارز از کشور باعث شد که در چند ماه اخیر تقاضا برای ارز افزایش یافت.
موافقان استیضاح: عدم اجرای سیاستهای منسجم و دامن زدن به تشنج در بازار ارز
میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی سیستم تولید راهبرد در دولت را فلج توصیف کرد و گفت: مجلس رئیس جمهور می گوید اجازه دهید کارشناسان بنشینند و جلسه بگذارند. این صحبت برای ما دغدغه ایجاد می کند که کل موضوع ارز هنوز در حد یک جلسه میان کارشناسان باقی مانده و کسی این وضعیت را بر عهده نمی گیرد؛ در این میان وزیر اقتصاد باید پاسخگو باشد. دولت در این شرایط بهترین راهکار را شوک های قیمتی و تصمیمات خلق الساعه مثل قیمت حامل های انرژی در دولت را می بیند که البته با نظر شورای عالی امنیت ملی رد شده است. رییس کمیته پولی، ارزی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه برخی از سخنرانی های وزیر اقتصاد را باعث دامن زدن به تشنج در بازار دانست و گفت: به نظر ما بهترین کمک به دولت، اصلاح تیم اقتصادی دولت است. ما انتظار نداریم همه مشکلات اقتصادی کشور حل شود اما باید کورسوی امیدی در اقدامات دولت مشهود باشد در حالی که ۶۲ درصد افزایش قیمت دلار در مدت کوتاهی داشته ایم و اکنون به بالای ۹۰ هزار تومان رسیده است.
مصطفی طاهری، نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: سیاست ارزی دولت و تکلیف اش با نحوه قیمت گذاری و یا شناورسازی قیمت ها مشخص نیست. هنوز تکلیف دولت با قیمت گذاری ارز روشن نیست و سیاست ارزی دولت مشخص نیست و اگر بخواهیم در مورد ارز اقدام کنیم باید سناریو روشن باشد و معلوم شود بالاخره سیاست شناورسازی قیمت ها قرار است اجرا شود یا سناریو تثبیت قیمت ها و امروز می بینیم آثار عدم اجرای سیاست های منسجم ارزی روشن شده است. وی تصریح کرد: وزیر اقتصاد به جای دفاع از عملکرد خود همواره این موضوع را مطرح می کند که مقصر نبوده و اختیارات لازم را نداشته است و این موضوع تاکید می کند که عملکردها عملکرد غلطی بوده است همین طور در مورد تسهیلات بانکی به تولید نیز عملکردها نشان می دهد که در بدترین شرایط قرار داریم و تولیدکنندگان برای سرمایه در گردش با مشکل جدی مواجه هستند، همچنین در حوزه قانون صدور مجوزها نیز وزارت اقتصاد عملکرد قابل دفاعی نداشته و تقریبا هیچ عملکرد رو به جلویی در این دولت نداشته و شاخص تولید رو به افول بوده است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :