آشپزهای مدارس باید کارت بهداشت بگیرند

جهان صنعت- سید رضا غلامی در آستانه بازگشایی مراکز آموزشی با تأکید بر تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط بر دانشگاه‌ها و مدارس گفت: نظارت بر بوفه‌ها، خوابگاه‌ها در مراکز آموزشی دارای اقامت، بهداشت محیط محل آموزش شامل کلاس‌ها و حیاط، مدیریت پسماند مراکز،‌ رعایت بهداشت سرویس‌های بهداشتی،‌ نظارت بر آب در مناطق دور افتاده، کلرزنی آب، بررسی وضعیت ارگونومی میز و نیمکت و… همگی از جمله وظایف کارشناسان و بازرسان بهداشت محیط است.

وی افزود: پس از ابلاغ دستورالعمل در شهریور ماه، همزمان با بازگشایی مراکز آموزشی، کار نظارت و کنترل بازرسان ما آغاز شده و حداقل هر فصل یکبار مراکز مورد بررسی قرار می‌گیرند. البته بسته به نوع محل و وقوع تخلفات از سوی مراکز، این بازدیدها در مدت زمان کمتر یک ماهه و یا کمتر اتفاق می‌افتد.

لزوم مراجعه آشپزهای مراکز آموزشی به دفاتر پیشخوان دولت

غلامی اظهار کرد: نگه‌داری مناسب مواد اولیه،‌ رعایت بهداشت توسط آشپزان و…از ابتدایی ترین نکات در مراکز طبخ غذا است و  آشپزان این مراکز باید برای دریافت کارت بهداشت به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و پس از بررسی‌های صورت گرفته و آزمایش‌های بالینی نسبت به دریافت کارت بهداشت خود اقدام کنند.

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت گفت: لازم به ذکر است مدت اعتبار کارت بهداشت آشپزان شش ماهه و سایر کارکنان بوفه مراکز آموزشی که فقط اقدام به فروش اقلام خوراکی می‌کنند یک ساله است.

وی در خصوص نحوه رسیدگی به تخلافات صورت گرفته از سوی مراکز آموزشی تصریح کرد: از نظر قانونی در صورت بروز تخلفات در بوفه مدارس می‌توانیم مکان را تعطیل کنیم اما،‌ طی تفاهم‌نامه‌ای که میان آموزش و پرورش و وزارت بهداشت منعقد شده است، موارد تخلفات را تحت عنوان تخلف مدیرمدرسه به آموزش و پرورش منطقه اعلام می‌کنیم و بوفه مدرسه تعطیل نمی‌شود.

غلامی در پایان با اعلام شماره تلفن ۱۹۰ از مردم خواست تا هرگونه تخلف بهداشتی را به وزارت بهداشت گزارش دهند.

منبع: ایسنا

عمومی

شناسه : 49988
لینک کوتاه :