xtrim

گوشت بالاتر از ۷۰۰ هزار تومان گران‌فروشی است

مدیرعامل اتحادیه دام سبک اعلام کرد که با توجه به شرایط مناسب عرضه دام، قیمت منطقی گوشت نباید بالاتر از ۷۰۰ هزار تومان باشد.

جهان صنعت نیوز، افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، با اشاره به شرایط مناسب عرضه دام در کشور و واردات قابل‌توجه گوشت قرمز در سال گذشته، اعلام کرد که کمبودی در بازار وجود ندارد. وی تأکید کرد که قیمت منطقی هر کیلو لاشه ۶۰۰ هزار تومان است و بنابراین قیمت سردست و راسته در مغازه‌ها باید ۷۰۰ هزار تومان باشد.

عرضه گوشت بالاتر از ۷۰۰ هزار تومان مصداق گران‌فروشی است

افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، با اشاره به شرایط مناسب زایش دام و انباشت آن در واحدهای دامداری، اعلام کرد که هیچ کمبودی در عرضه دام و گوشت قرمز وجود ندارد. وی با بیان اینکه در ۱۱ ماهه سال گذشته، ۲۱۸ هزار تن گوشت گرم و منجمد و ۹ هزار تن دام زنده به ارزش یک میلیارد و ۲۷۴ میلیون دلار وارد کشور شده است، تأکید کرد که این میزان واردات نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش قابل‌توجهی داشته است.

نقش دلالان در افزایش قیمت گوشت

صدردادرس با اشاره به مشکلات نظام توزیع محصولات کشاورزی، تصریح کرد که دلالان و سلف‌خران با خرید دام از تولیدکنندگان، باعث افزایش قیمت در بازار می‌شوند. وی افزود: «نمایندگان بخش کشاورزی هیچ دسترسی مستقیمی به مصرف‌کنندگان ندارند و همین موضوع باعث می‌شود محصولات کشاورزی با قیمت واقعی به دست مصرف‌کنندگان نرسد.» وی ادامه داد: «در شرایطی که قیمت هر کیلو بره ۳۰۰ هزار تومان است، قیمت منطقی هر کیلو لاشه باید ۶۰۰ هزار تومان باشد و سردست و راسته در مغازه‌ها نباید بیشتر از ۷۰۰ هزار تومان عرضه شوند. بنابراین، فروش بالاتر از این قیمت‌ها گران‌فروشی محسوب می‌شود.»

مشکلات عرضه مستقیم گوشت و مصوبات نادیده گرفته شده

مدیرعامل اتحادیه دام سبک تأکید کرد که تولیدکنندگان مراکز مستقیمی برای عرضه محصولات خود ندارند و میادین شهرداری نیز که باید به عرضه مستقیم محصولات کشاورزی اختصاص داشته باشند، تحت اختیار وزارت جهاد نیستند. وی یادآور شد: «در سال ۵۸ براساس مصوبه شورای انقلاب، اولین میدان میوه و تره‌بار برای عرضه مستقیم محصولات از کشاورز به مردم در جلال آل احمد تصویب شد، اما طی این سال‌ها مصوبات شورای شهرها، مصوبات اولیه را نقض کرده‌اند.»

تفاوت در آمار سرانه مصرف گوشت قرمز

صدردادرس با اشاره به اختلاف نظر دولت و بخش خصوصی در مورد سرانه مصرف گوشت قرمز گفت: «برآورد وزارت جهاد نشان می‌دهد که در سال گذشته ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شده است. در حالی که دولت سرانه مصرف گوشت قرمز را ۱۲ کیلوگرم اعلام می‌کند، بخش خصوصی این میزان را ۷ کیلوگرم می‌داند.» وی افزود: «براساس آمار سازمان فائو، کشورهای حاشیه خلیج فارس سرانه مصرفی در حدود ۴۰ کیلوگرم دارند، اما میزان ۱۲ کیلوگرم که اعلام می‌شود، مربوط به ۱۵ سال پیش است.»

چالش نبود کشتارگاه در برخی شهرستان‌ها

وی در ادامه به آمار کشتارگاه‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر ۳۸۰ کشتارگاه رسمی در کشور فعالیت می‌کنند، اما ۲۲ درصد شهرستان‌ها فاقد کشتارگاه هستند و این موضوع باعث می‌شود که برآورد دقیق از میزان کشتار و مصرف دشوار باشد.» صدردادرس تأکید کرد که نبود کشتارگاه در برخی مناطق، چالش‌های جدی در زمینه برآورد آمار دقیق ایجاد کرده است.

کشاورزی
شناسه : 501132
لینک کوتاه :

۲ دیدگاه

  1. اصلا خیلی وقته که گوشتی درفروشگاه ها نیست بعد می‌گویند ازاول رمضان گوشت به انداز فراوان دردسترس مصرف کننده ها خواهد بود به قیمت مناسب ولی متاسفانه گوشت ناپدید شد.آخه چرا……….؟

  2. اصلا خیلی وقته که گوشتی درفروشگاه ها نیست بعد می‌گویند ازاول رمضان گوشت به انداز فراوان دردسترس مصرف کننده ها خواهد بود به قیمت مناسب ولی متاسفانه گوشت ناپدید شد.آخه چرا……….؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *