سدهای کشور در مسیر نوسازی و بهرهوری بیشتر

مدیر پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیطهای آبی با اشاره به اجرای مطالعات بهینهسازی بر روی بیش از ۲۰۰ سد و سازه آبی، از تمرکز این پژوهشکده بر پایش کمی و کیفی منابع آب، بهینهسازی عملکرد سازههای هیدرولیکی و توسعه آبشیرینکنها خبر داد.
جهان صنعت نیوز، با توجه به چالشهای روزافزون در حوزه مدیریت منابع آب، پژوهشهای علمی و مهندسی نقش مهمی در بهینهسازی سازههای آبی و افزایش بهرهوری این منابع ایفا میکنند.
پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیطهای آبی، با تمرکز بر مطالعات مدلسازی، پایش و بهینهسازی، در تلاش است تا راهکارهای نوینی برای توسعه پایدار منابع آب ارائه دهد.
شروین فقیهی راد مدیر پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیطهای آبی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی برنا، با اشاره به فعالیتهای این پژوهشکده اظهار داشت: ما در زمینه سازههای هیدرولیکی فعالیت داریم و پژوهشکده ما شامل سه گروه پژوهشی است. یکی از این گروهها مدلسازی سازههای هیدرولیکی است که در آن، پیش از ساخت هر سازه، یک مدل فیزیکی و عددی از آن تهیه شده و مطالعات دقیق برای بهینهسازی طراحی و عملکرد آن انجام میشود. تاکنون بیش از ۲۰۰ سد و سازه آبی از زمان انقلاب تاکنون در این پژوهشکده مورد مطالعه و بهینهسازی قرار گرفتهاند.
وی افزود: همچنین در حوزه علاجبخشی برخی سازههای هیدرولیکی که در عملکرد آنها مشکلاتی مشاهده شده است، فعالیتهای پژوهشی گستردهای انجام دادهایم. بررسی عملکرد دریچههای مختلف و مطالعه مسائل مربوط به رودخانهها، سواحل و دریاها نیز در حوزه پژوهشی ما قرار دارد.
پایش کمی و کیفی منابع آبی و مسائل زیستمحیطی
مدیر پژوهشکده مهندسی هیدرولیک و محیطهای آبی در ادامه به فعالیتهای مرتبط با محیط زیست و پایش منابع آب اشاره کرد و گفت: ما یک گروه تخصصی در حوزه محیط زیست داریم که بر پایش کمی و کیفی بدنههای آبی فعالیت میکند. در این بخش، سدها و رودخانهها از نظر پارامترهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی مورد بررسی و آنالیز دقیق قرار میگیرند.
فقیهی راد با اشاره به روند فعلی مدیریت منابع آب در کشور و تأثیر خشکسالیهای اخیر گفت: در شرایط کنونی، ما به سمت ایجاد تنوع در بهرهبرداری از منابع آب حرکت میکنیم. دولت سیزدهم سرمایهگذاری کلانی در زمینه آبشیرینکنها انجام داده و سیاست بازچرخانی پساب را در دستور کار قرار داده است. در حالی که سرمایهگذاری در سدسازی و برخی سازههای آبی کاهش یافته، تمرکز ما بر بهینهسازی مصرف و افزایش بهرهوری آب قرار گرفته است.
وی همچنین به چالشهای موجود در انتقال آب از دریای عمان اشاره کرد و گفت: در این زمینه، نشستهای تخصصی با حضور دانشگاهها و شرکتهای مرتبط برگزار کردهایم تا چالشهای این حوزه بهصورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
منبع: برنا
نفت و پتروشیمیلینک کوتاه :
اگه میشد در شهرهای دیگر ایران یک نمایندگی در سطح آلبوم وعکس نمونه کارها میداشتی تا با مراجعه وامکان خرید قسطی رو فراهم میکردین خیلی بهتر بود چون تهران وشهرهای بزرگ بسمت بی فرشی میرن اکثرا پارکت ومبل وموکت های طرح دار میرن ولی شهرستانها هنوز دنبال فرش میگردن چون اکثرا مالک خونه هستن دغدغه اسباب کشی ندارن