نقش استارتآپها در تامین مواد اولیه فولاد و صنایع معدنی
جهان صنعت نیوز: سیدرضا عظیمی مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس امروزه به نظر بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی، اصلیترین ریسک کسب و کارهای حوزه سنگآهن و فولاد در دنیا، ناپایداری قیمتی بهدلیل جنگ تجاری و تعرفهای آمریکا و چین است
مواد اولیه فولاد و صنایع معدنی
در این میان مدیریت هزینههای معادن سنگآهن ، زغالسنگ و سنگآهک، گندله و آهن قراضه بهعنوان مواد اولیه صنعت فولاد کشور، استفاده از فناوریهای نوین در تولید کالاهای فولادی، ارائه خدمات جدید براساس نیازهای این صنعت و در نهایت افزایش بهرهوری میتواند برای کسبوکارهای این حوزه مزیت بالایی باشد.
در این میان استارتآپها بهدلیل شکلگیری بر اساس نیازهای پیدا و پنهان بازار و نوآور و فناور بودن به خودی خود، مزیتهای رقابتی فراوانی را به همراه دارند که در شرایط ناپایداری قیمتها، میتوانند در توسعه سنگآهن و فولاد کشور نقش بسزایی داشته باشند.
بنابراین استارتآپها و سایر بنگاههای کوچک و متوسط میتوانند نقشی بسیار موثر در نوآوری در صنعت سنگآهن و فولاد کشور ایفا کنند. از جمله مزیتهای رقابتی برای استارتآپهای این بخش، کاهش قیمت برای مصرفکننده، افزایش کیفیت محصول، تضمین قیمت و کیفیت کالا و خدمات و در نهایت سهولت و در دسترس بودن کالا و خدمات ارائه شده هستند.
زمینههای نوآوری در کسبوکارهای صنعت فولاد کشور عبارتند از:
نوآوری در محصول مانند سیستمهای مانیتورینگ، کنترل از راه دور، مشارکت تولیدکنندگان مواد اولیه در تهیه و فروش محصولات نهایی فولادی، سیستمهای فرآوری و گندلهسازی سیار و… .
همچنین نوآوری در خدمات مانند سیستمهای تهاتر کالاهای فولادی و مواد اولیه فولاد، تهیه بانکهای اطلاعاتی جامع و فروش اطلاعات حاصل از آنالیز دادهها، استفاده از سیستمهای حملونقل ترکیبی جادهای، دریایی و ریلی، بهرهگیری از فناوری بلاکچین برای شبکهسازی و تهیه شناسنامه الکترونیک واحدهای فولادی کشور، استفاده از ارزهای رمزنگاری شده مانند اتریوم و بیت کوین برای تجارت خارجی به خصوص با چین و … .
پایداری: کاهش مصرف انرژی، مدیریت پسماندها، اقتصاد چرخشی.
منابع انسانی: آموزشهای مستمر، ایمنی و بهداشت کارکنان و… .
محصول: طراحی صنعتی، روشهای جدید تولید محصول و… .
بازیافت: جمعآوری قراضه، پسماند معادن و بازیافت زبالههای الکترونیکی.
طراحی و راهاندازی شبکههای اجتماعی متخصصان حوزه سنگآهن ، زغالسنگ، سنگآهک و فولاد، پلتفرمهای مشاورهای، آنالیز دادههای بزرگ، سیستمهای تضمین کیفیت محصول و… چاپ سهبعدی، آنالیزهای پیشبینانه، امنیت سایبری، واقعیت بصری، هواپیماهای بدون سرنشین، سنجش از دور و تصاویر ماهوارهای، روباتیک، سیستمهای حسگر و مانیتورینگ، پلتفرمهای آنلاین مبتنی بر وب و برنامههای کاربردی موبایل، اینترنت اشیا و… از دیگر زمینههای نوآوری در استارتآپهای تامین مواد اولیه صنعت فولاد کشور هستند.
در این میان فناوری چاپ سهبعدی و روباتیک و هواپیماهای بدون سرنشین از اهمیت بیشتری برخوردارند، زیرا در حوزههای طراحی صنعتی، سیستمهای انبارداری، بهرهبرداری از معادن سنگآهن، زغالسنگ و سنگآهک بهخصوص معادن کمعیار یا معادن عمیق، ماشینآلات، حملونقل و لجستیک و… کاربردهای بیشتری دارند.
همچنین میتوان گفت استارتآپهایی که به سه کلید توسعه پایدار یعنی توسعه اجتماعی، اقتصادی و محیطزیستی توجه بیشتری داشته باشند، آینده روشنتری پیش رو خواهند داشت. بهطور مثال شکلگیری استارتآپهای حوزه بازیافت پسماند معادن و بازیافت زبالههای الکترونیکی، علاوه بر کاهش مسائل و مشکلات محیطزیستی، نقش موثری در تامین مواد اولیه صنایع فولاد کشور خواهد داشت.
اقتصاد کلانصنعت و معدنلینک کوتاه :