هفته کاری به ۲ روز کاهش پیدا میکند

بیل گیتس پیشبینی میکند که با پیشرفت هوش مصنوعی، هفته کاری به دو روز کاهش یابد.
جهان صنعت نیوز، بیل گیتس در اظهاراتی جدید، آیندهای را ترسیم کرده که در آن با کمک هوش مصنوعی، انسانها تنها دو یا سه روز در هفته کار خواهند کرد، اما روانشناسان نگراناند که این رفاه بیزحمت، به کاهش احساس معنا و هدف در زندگی منجر شود.
وقتی هوش مصنوعی کارها را گرفت، با زندگیمان چه کنیم؟
بیل گیتس در گفتوگویی با جیمی فلن، آیندهای را تصویر میکند که در آن انسانها دیگر «برای بیشتر کارها» نیازی به کار کردن ندارند. او میپرسد: «آیا باید فقط دو یا سه روز در هفته کار کنیم؟» ایدهای که در نگاه اول وسوسهبرانگیز است، اما از نگاه روانشناسان میتواند تبعات نگرانکنندهای داشته باشد.
روانشناسان از مفهومی به نام «تناقض تلاش» یاد میکنند؛ این ایده که انسانها، برخلاف تصور، از فعالیتهای دشوار لذت میبرند. چرا مردم در ماراتن شرکت میکنند یا وسایل را خودشان مونتاژ میکنند؟ چون سختی، به احساس شایستگی، رشد فردی و در نهایت رضایت از زندگی منجر میشود.
راحتی بیش از حد؛ پوچی مدرن؟
جولی ژو، مدیر پیشین فیسبوک، در یادداشتی میپرسد: اگر هوش مصنوعی تمام کارها را انجام دهد، آیا ما از این راحتی لذت خواهیم برد؟ او پاسخ میدهد: فقط در صورتی که خودمان را با چالشهایی تازه مواجه کنیم. چون صرفاً مصرف محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی، یا بهرهبردن از آسایش مطلق، در نهایت منجر به تهی شدن معنای زندگی خواهد شد.
پژوهشها میگویند حس «کفایت» یا «خودشناسی» بدون تلاش دستیافتنی نیست. حتی بازنشستگان، پس از مدتی از بیکاری و آسایش دائمی خسته میشوند و احساس بیهدفی میکنند. بنابراین اگر پیشبینی گیتس درست از آب درآید، بشر باید برای خود اهداف جدید، چالشهای فیزیکی، ذهنی یا هنری خلق کند تا از نظر روانی سالم باقی بماند.
چالش انتخابی؛ مسیر خوشبختی آینده
راحتی زمانی ارزشمند است که فرصتی برای پرداختن به چالشهای معنادار ایجاد کند. همانطور که جولی ژو مینویسد: «آسایش زمانی ارزشمند است که وقت ما را برای هدفی بزرگتر آزاد کند. وگرنه بیهدفی، نتیجهای جز افسردگی ندارد.»
اخبار برگزیدهدانش و فناوریلینک کوتاه :