xtrim

ائتلاف اقتصادی برزیل و چین علیه جنگ تعرفه‌ای آمریکا

درحالی که جنگ تجاری تحمیلی رئیس‌جمهوری آمریکا، جهان را تحت تاثیر قرار داد، روابط میان برزیل و چین در حال نزدیک‌تر شدن بوده و افزایش تعداد جلسه‌ها میان نمایندگان دو کشور نشان‌دهنده این نزدیکی میان برازیلیا و پکن است.

جهان صنعت نیوز، «لولا داسیلوا» رئیس‌جمهوری برزیل و «شی جین پینگ» رئیس‌جمهوری چین در ماه مه آینده دیدار خواهند کرد و این سومین دیدار میان رهبران دو کشور از زمان روی کارآمدن داسیلوا در سال ۲۰۲۳ است.

در نوامبر گذشته (آبان- آذر) داسیلوا و شی روابط دیپلماتیک خود را ارتقا دادند و بیش از ۶۰ سند همکاری در بخش زیرساخت‌ها، انرژی، تجارت کشاورزی و سایر بخش‌های استراتژیک امضا کردند.

یک منبع دولتی برزیل به رویترز گفت که علاوه بر نشست ماه مه، لولا و شی برای ژوئیه آینده (همزمان با برگزاری هفدهمین اجلاس سران بریکس در ریودوژانیرو) دیدار دیگری را برنامه‌ریزی کرده‌اند.

این سخنگو اظهار داشت که نزدیکی مناسبات میان برازیلیا و پکن به دلیل این واقعیت است که چین شریک تجاری اصلی برزیل است و دیدار این دو در بحبوحه شرایط کنونی و به ویژه با توجه به سیاست‌های تجاری «غیرقابل پیش‌بینی» «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا «اجتناب‌ناپذیر» است.

این دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، گفت: مسیر طبیعی این است که به دنبال جایگزین باشیم. چین یکی از آنهاست. در حال حاضر، رابطه با ایالات متحده سطح بالایی از خطر را به همراه دارد، بنابراین طبیعی است که به دنبال جایگزین باشیم.

وی گفت: برزیل همچنین می‌خواهد یک توافق تجاری منطقه‌ای با اتحادیه اروپا را نهایی کند و همکاری‌ها را میان کشورهای بزرگ در حال توسعه «بریکس» تقویت کند تا در مواجهه با جنگ تعرفه‌های ترامپ روی «کاهش ریسک» کار کند.

به گزارش رویترز، دستور کار لولا در پکن شامل دیدار با مقام‌ها و رهبران آمریکای لاتین و کارائیب است که برای ۱۳ مه (۲۳ اردیبهشت) برنامه‌ریزی شده است. همچنین انتظار می‌رود شی دوباره در ماه نوامبر برای شرکت در اجلاس آب و هوای سازمان ملل که حدود هزار تاجر چینی نیز در آن شرکت ‌می‌کنند، به برزیل سفر کند.

به گزارش خبرگزاری افه، دولت برزیل همچنین در بیانیه‌ای رسمی از گفت‌وگوی دیروز جمعه «خِرالدو آلکمین» معاون رئیس‌جمهوری برزیل با «وانگ وِنتائو» وزیر بازرگانی چین خبر داد. تبادل نظر درباره پیامدهای جنگ تجاری آغاز شده توسط ترامپ محور گفت‌وگوی سران دو کشور بود.

در این بیانیه آمده است «آنها در مورد تغییرات تعرفه‌های جاری در صحنه بین‌المللی تبادل نظر کردند» و درباره «دفاع از چندجانبه‌گرایی و نظام تجارت بین‌المللی مبتنی بر قوانین» و همچنین نیاز به ترویج «تقویت سازمان تجارت جهانی (WTO)» توافق کردند.

آلکمین که ریاست وزارت صنعت و تجارت برزیل را نیز عهده‌دار است همچنین در مورد تدارک نشستی که قرار است در ماه مه آینده توسط وزرای کشورهای بریکس که تحت ریاست برزیل برگزار شود، با ونتائو گفت‌وگو کرد.

چین تا کنون بیشترین آسیب را از جنگ تعرفه‌ای که ترامپ در هفته‌های اخیر علیه تقریبا کل جهان به راه انداخته، متحمل شده است. در این چارچوب، واردات چین به آمریکا مشمول تعرفه‌هایی شده که به تدریج به ۱۴۵ درصد افزایش یافته است.

پکن در پاسخ متقابل به جنگ تجاری ترامپ دیروز اعلام کرد که تعرفه‌ها را بر همه کالاهای آمریکایی از ۸۴ درصد به ۱۲۵ درصد افزایش داده است.

ترامپ همچنین تعرفه ۱۰ درصدی علیه برزیل وضع کرده است؛ با این حال این کشور همچنین تحت تاثیر تعرفه ۲۵ درصدی بر فولاد و آلومینیوم قرار خواهد گرفت.

بر خلاف چین، برزیل تا کنون به این اقدامات یکجانبه آمریکا واکنش نشان نداده است و با واشنگتن در تماس است تا این تعرفه‌ها را کاهش دهد یا در مورد فولاد و آلومینیوم، درباره سهمیه‌های صادراتی مذاکره کند.

منبع: ایرنا

سیاسی
شناسه : 503613
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *