xtrim

تأکید دولت بر تشویق مالیاتی خوش‌حساب‌ها

سخنگوی دولت در بازدید از سازمان امور مالیاتی آن را یک دستگاه حاکمیتی برای تأمین هزینه‌های جاری دولت بدون نفت عنوان و اظهار کرد: برای کسانی که مالیات خود را به موقع می‌پردازند از ابزارهای تشویقی همچون معافیت مالیاتی بهره گرفت.

جهان صنعت نیوز، فاطمه مهاجرانی روز شنبه با حضور در جمع مدیران سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی کشور جزو ارگان‌های پیشرو در عرصه اقتصاد است چرا که متخصصان و پژوهشگران حوزه مطالعه رفتاری بر این باورند زمانی که قرار است پولی از افراد اخذ شود چیزی همانند سیگنال درد در اذهان آن‌ها ایجاد می‌شود لذا دریافت پول از مؤدیان کاری بسیار هوشمندانه و همراه با ظرافت است.

وی افزود: خوشبختانه بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و گزارش‌ها، اقدامات قابل توجهی طی دو سال اخیر در سازمان امور مالیاتی کشور صورت گرفته است به نحوی که در این باره می‌توان به اجرای طرح نشاندار کردن مالیات‌ها اشاره کرد، چرا که وقتی فردی ملاحظه می‌کند پولی را که به منظور مالیات پرداخت کرده در محل‌های درستی هزینه می‌شود مالیات خود را با رضایت بالاتری می‌پردازد.

سخنگوی دولت چهاردهم تصریح کرد: مالیات‌سِتانی کار بسیار دشواری است زیرا از زمان‌های گذشته نیز اشخاصی که وظیفه مالیات‌سِتانی را بر عهده داشتند با مشقت‌های بسیاری مواجه بودند. لذا بر خود وظیفه می‌دانم به سبب اقداماتی که شما عزیزان در راستای اخذ مالیات انجام می‌دهید تشکر و قدردانی به عمل آورم.

مهاجرانی تصریح کرد: مالیات به معنای ایجاد عدالت در جامعه است بدین معنا که اگر جامعه‌ای به دنبال عدالت و حکمرانی قابل توجه است می‌بایست دارای نظام مالیاتی اصولی باشد.

وی تأکید کرد: در راستای برقراری نظام مالیاتی عادلانه و نظام‌مند می‌بایست با کسانی که فرار مالیاتی انجام می‌دهند با تمام قوا برخورد کرد و در مقابل، برای کسانی که مالیات خود را به موقع می‌پردازند از ابزارهای تشویقی همچون معافیت مالیاتی بهره گرفت.

سخنگوی دولت بیان کرد: نظام مالیاتی از یک سو نظامی سخت‌گیرانه به حساب می‌آید و از سوی دیگر یک دستگاه ایجاد عدالت است و به همین خاطر جزو دستگاه‌های مهم اجرایی محسوب می‌شود.

مهاجرانی گفت: همچنین سیاست‌های مالیاتی خیلی وابسته به دولت‌های مختلف نیست یعنی سازمان امور مالیاتی کشور به رغم اینکه زیرمجموعه وزارت اقتصاد است اما به عنوان یک دستگاه حاکمیتی محسوب می‌شود چرا که مسئول اجرای سیاست‌های کلی کشور به منظور تأمین هزینه‌های بودجه عمومی دولت در راستای کاهش اتکا به فروش نفت است.

وی بیان کرد: بخش قابل توجه تأمین بودجه عمومی دولت را نظام مالیاتی بر عهده دارد لذا می‌توان دریافت مالیات‌ستانی کاری بسیار دشوار و علمی است.

رئیس سازمان امور مالیاتی: سال گذشته ۶۵ درصد هزینه‌های جاری کشور از محل درآمدهای مالیاتی تأمین شد

سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این نشست با تشریح عملکرد سازمان امور مالیاتی گفت: سازمان امور مالیاتی به جهت کارکردهایی که دارد یکی از پراهمیت‌ترین سازمان‌های دولت است، مالیات را صرفاً یک پدیده اقتصادی نمی‌دانیم بلکه یک موضوع اجتماعی است.

سبحانیان با اشاره به رشد چشمگیر تأمین منابع دولت از محل درآمدهای مالیاتی در چند سال اخیر گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۶۵ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل درآمدهای مالیاتی تأمین شده است.

وی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور بر اجرای ماده ۱۶۹ مکرر و تشریح مزیت‌های این ماده بر اهتمام سازمان امور مالیاتی مبنی بر تکمیل پایگاه داده و اجرای کامل آن تا حصول نتیجه تأکید کرد.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه افزود: نظام مالیاتی در هیچ کجای دنیا، نظام مطلوب و محبوبی تلقی نمی‌شود اما همواره تلاش می‌کنیم با تبیین رابطه بین مردم و مالیات، ایجاد اعتماد نزد مردم و انجام اموری از قبیل برگزاری میزهای خدمت، افزایش کارآمدی، تأثیرگذاری مثبت نزد ذینفعان و پذیرش خوداظهاری مؤدیان، به مردمی شدن و محبوبیت نظام مالیاتی کمک کنیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه به جنبه‌های تحولی نظام مالیاتی به اندازه اهمیت تأمین درآمدهای دولت باید توجه شود تصریح کرد: با توجه به تکیه اصلی مالی دولت به درآمدهای مالیاتی، نیازمند همکاری متقابل با حوزه فعالیت سخنگویی دولت به دلیل مواجهه بیشتر با مردم و رسانه‌ها جهت پاسخگویی و رفع شبهات هستیم.

در ادامه این نشست داود خدابنده مدیرکل دفتر روابط عمومی و فرهنگ‌سازی سازمان امور مالیاتی کشور نیز با اشاره به سند راهبردی فرهنگ‌سازی مالیاتی، به اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات پرداخت و گفت: در سال گذشته برای نخستین بار مؤدیان با مشارکت در این طرح محل مصرف مالیات پرداختی خود را مشخص کردند که انجام این اقدام منتج به تأمین مالی ۲ هزار پروژه در کشور شده است.

وی خاطرنشان کرد: تولید کلیپ و تیزرهای تلویزیونی، انتشار اخبار و اطلاعات به کمک ابزارهای مؤثر اطلاع‌رسانی مانند بیلبوردها، فضای مجازی و سایت رسمی سازمان، برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان روابط عمومی جهت توانمندسازی آنان و همچنین تقدیر از مشارکت‌کنندگان در اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات از دیگر اقدامات سازنده در راستای ترویج فرهنگ مالیاتی و ارتقای تمکین مالیاتی بوده است.

منبع: ایرنا

اقتصاد کلان
شناسه : 503648
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *