xtrim

بررسی راه‌های عملیاتی‌سازی معاهده ایران و روسیه آغاز شد

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه معاهده جامع راهبردی دو کشور فضای جدیدی را در مناسبات دوجانبه می‌گشاید، از بررسی راهکارهای عملیاتی کردن این توافقنامه در عرصه‌های مختلف از جمله فرهنگ و هنر خبر داد.

جهان صنعت نیوز، کاظم جلالی در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی در حاشیه بازدید از بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تفکری غیرداستانی روسیه در مسکو افزود: ماندگار رابطه، ارتباطاتی است که بر اساس فرهنگ شکل گیرد و از آنجا که در دیپلماسی به دنبال ایجاد رابطه بین ملت‌ها هستیم،‌ بهترین عنصر، رابط مبتنی بر فرهنگ، هنر، کتاب و ارتباطات مردمی است.

وی با اشاره به حضور ناشران ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو اظهار داشت:‌ بنا بر گزارش‌هایی که در این بازدید ارائه شد، کتاب‌های این ناشران با موضوع تاریخ ایران، داستان‌ها، اسلام و فلسفه در این نمایشگاه با استقبال مواجه شده است.

سفیر ایران در روسیه در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا نیز یادآور شد: امضای معاهده جامع راهبردی میان دو کشور سبب شده است که وارد فضای جدیدی از مناسبات شویم.

وی از راه‌اندازی‌ کارگروه بررسی راهکارهای عملیاتی شدن معاهده جامع ایران و روسیه در سفارت کشورمان در مسکو خبر داد و گفت:‌ بنا بر بررسی گروه فرهنگی سفارت، پنج ماده در این معاهده درباره مسائل فرهنگی است که باید برنامه‌هایی برای عملیاتی و اجرایی کردن آنها در دستورکار قرار گیرد.

جلالی یادآور شد: در روسیه، علاقه‌مندی مردم به ایران زیاد است و آنها علاقه‌مند هستند که مردم و تاریخ ایران را بیشتر بشناسند؛ استقبالی که از کتاب‌های ما در نمایشگاه‌ها می‌شود، بیانگر همین موضوع است.

سفیر ایران در مسکو با بیان اینکه از فیلم‌ها و انیمیشن‌ها (پویانمایی) ایرانی نیز در روسیه استقبال زیادی صورت گرفته است، تأکید کرد: باید از چنین فضایی برای توسعه مناسبات دو کشور بهره‌ گیریم.

این گفت‌وگو در حاشیه بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب ادبیات تفکری (نانفیکشن) روسیه در مسکو انجام شد. انتشارات نخل سبز به نمایندگی از ناشران ایرانی داخل کشور و انتشارات صدرا وابسته به بنیاد مطالعات اسلامی ابن‌سینا مستقر در مسکو کتاب‌های منتخب خود به زبان روسی را در دو غرفه جداگانه در این نمایشگاه در معرض دید اهالی کتاب و فرهنگدوستان روسیه قرار داده‌اند. این نمایشگاه که به مدت چهار روز برپا است، یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ به کار خود پایان می‌دهد.

جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ و در سفر دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به مسکو، معاهده مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در آیینی در کاخ کرملین به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید.

این سند چارچوب قانونی را برای توسعه بیشتر همکاری بین مسکو و تهران در بلندمدت تعیین می‌کند. این توافق سطح مناسبات روسیه و ایران را به عنوان شرکای استراتژیک تعیین می‌کند و همه حوزه ها از جمله دفاعی، مبارزه با تروریسم، انرژی، مالی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، علم و فناوری را در بر می‌گیرد.

دومای دولتی (مجلس سفلی) فدراسیون روسیه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ لایحه دولت این کشور در زمینه امضای معاهده جامع راهبردی با جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد.

بنا بر قوانین روسیه، طرح یا لایحه ای که در دوما (مجلس سفلی) به تصویب نهایی برسد باید در شورای فدراسیون (مجلس سنا) نیز تأیید شود و پس از امضای رئیس‌جمهور اعتبار قانونی پیدا می‌کند.

در این پیوند، ولادیمیر جباروف معاون اول کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه گفت: شورای فدراسیون روسیه ۱۶ آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ معاهده مشارکت راهبردی روسیه و ایران را بررسی می کند؛ سناتورها از آن حمایت خواهند کرد.

این معاهده پس از طی فرایند تصویب در مجالس جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه قابلیت اجرایی پیدا می‌کند.

منبع: ایرنا

سیاسی
شناسه : 503859
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *