لزوم حرکت به سمت جوانگرایی در مدیران ارشد اقتصادی

در صورت اصلاح روابط بینالملل و حرکت اقتصاد کشور به سوی رشد و بهبود، انجام اصلاحات در نظام مدیریت داخلی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود. جایگزینی مدیران قدیمی با مدیران جوان، تازهنفس و بهروز یکی از مهمترین این اقدامات است.
سارا پوردلجو- جهان صنعت نیوز: در شرایط کنونی که دریچههای جدیدی از امیدواری اقتصادی به روی جامعه باز شده و دور اول مذاکرات میان ایران و آمریکا با موفقیت سپری شده است، لزوم بهبود سیاستهای داخلی و انجام اصلاحات ساختاری نمود بیشتری پیدا کرده است. به کارگیری متخصصان جوانتر، با دانش روزآمد و دیدگاهی بازتر در سیستم حکومتی که اصرار بر به کارگیری نیروهای کارآزموده و قدیمی دارد، یکی از مهمترین این اقدامات است. آفتی که گریبانگیر دولت چهاردهم نیز شد؛ انتخاب مدیران سالخورده به جای مدیران جوان و پرانرژی که برای موفقیت مسعود پزشکیان در انتخابات تلاش بسیاری کردند.
آلبرت بغزیان، مدیر گروه اقتصاد پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران درباره این موضوع با جهان صنعت نیوز گفتوگویی انجام داده است که در ادامه میخوانید:
فرصتی مناسب برای سنجش توانایی افراد
بنده احترام ویژهای برای تواناییهای افراد قائل هستم و قصد اهانت به ایشان را ندارم، اما انرژی افراد، وقتی دورهای را میگذرانند بهمرور تحلیل رفته و از حوصله ایشان کاسته میشود و انگیزه خاصی برای نگه داشتن آن پست هم ندارند. در مقابل، افرادی هستند که از سطح علم و دانش کافی برخوردارند اما در بخش عملی موفق به سنجیدن تواناییهای خود نشدهاند. اگر پا به میدان بگذارند فرصت خوبی خواهد بود تا ببینند آن چیزی که آموختهاند با چیزی که در عمل اتفاق میافتد، تطابق دارد یا نه. از طرفی افراد جوانتر از بابت انرژی برای سفرهایکاری، انگیزه و کسب تجربه گزینههای مناسبتری هستند. افرادی که دورهای را در منصبی گذراندند ممکن است دیگر انگیزه سابق برای کسب تجربه جدید را نداشته باشند. همانطور که دونالد ترامپ برای کابینه خود از افراد جوان استفاده کرد. شاید وقت آن رسیده باشد که از کمکهای این افراد در کنار نیروی تخصصی استفاده کنیم.
قمار با سفره مردم
خودرأی بودن مدیران در کشور میتواند زمینهساز بروز مشکلات فراوان باشد. صرف اینکه کسی تجربه و دانش کافی را داشته باشد کافی نیست، بلکه داشتن حوصله و انرژی کافی هم لازم است. معاونین وزیر اکثراً جوان هستند اما این موضوع در خصوص وزرا چندان مطرح نیست. مثلاً درباره آقای همتی که استیضاح شدند، من خودم جزو کسانی بودم که با تصمیم ایشان درباره نرخ ارز مخالف بودم. اما دیدیم که با برکناری ایشان همچنان با افزایش نرخ ارز مواجه بودیم و فعل استیضاح به تنهایی نتیجهای نداشت. نباید با جیب و سفره مردم قمار کرد. از طرفی، مجلس هم نباید سکوت کند و بگوید رأی اعتماد نگرفت؛ مسئله اینجاست که ضربهای که به اقتصاد کشور وارد شد، چطور قرار است جبران شود؟
دانش سیاسی و امنیتی مکمل دانش اقتصادی
من روی موضوع «جوان بودن» افراد تأکید دارم. جوانی که انرژی و انگیزه دارد، باز هم میتواند مؤثر باشد. مثلاً معاونان آقای فرزین در بانک مرکزی اغلب جوان بودند. اما ما هیچ نشانهای از نظرات تخصصی این افراد قبل از معرفیشان ندیده بودیم. باید وزیر طوری انتخاب شود که خودش هم اهل مشورت و تبادلنظر باشد. اگر بخواهم کسی را پیشنهاد کنم، از بین همین افراد باتجربه که جوان هستند، انتخاب میکنم. من میتوانم درباره دانش اقتصادی اظهارنظر کنم، چون بسیاری از همین افرادی که وزارت را تاکنون به عهده داشتند، به نوعی از اساتید ما بودهاند. البته لازم است وزیر دانش سیاسی و امنیتی هم داشته باشد، چیزی که در حیطهی تخصص ما اقتصاددانان نیست. اما باید حتما در دانشگاههای مطرح اقتصاد خوانده باشد. به بیان دیگر، باید کسی انتخاب شود که هم دانش اقتصادی داشته باشد، و هم از نظر سیاستگذاری و امنیتی بتواند هماهنگی ایجاد کند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :