ظفرقندی: تصمیم ملی باید با درک شرایط محلی همراه باشد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از نکات اساسی، بحث اختیارات دانشگاهها در پاسخ به نیازهای منطقهای است چراکه تصمیمگیریهای ملی بدون توجه کافی به شرایط محلی، کارآمدی لازم را ندارد.
جهان صنعت نیوز، دکتر محمدرضا ظفرقندی روز جمعه در اختتامیه اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور افزود: در این اجلاس طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع به صورت کارشناسی و دقیق مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به بررسی برنامههای عملیاتی و چالشهای دانشگاهها، گفت: اگرچه شاخصهای فعلی بر اساس جمعیت طراحی شدهاند، اما در عمل این شاخصها کفایت نمیکنند.
به گفته وی. برای نمونه در مناطقی با فاصلههای جغرافیایی زیاد، مانند برخی شهرهای مرکزی، دسترسی به خدمات تخصصی با چالش مواجه است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: ضروری است شاخصهای جمعیتی بازنگری شده و با نیازهای استانی تطبیق داده شوند.
دکتر ظفرقندی با اشاره به کمبود نیروهای تخصصی در برخی رشتههایی نظیر اورژانس، اطفال، جراحی اعصاب، جراحی عروق و بیهوشی، گفت: اگر برخی رشتهها بهصورت منطقهای تعریف شده و اختیار پذیرش آنها به شوراهای استانی واگذار شود، با تعهد خدمت در همان منطقه، میتوان بسیاری از کمبودها را جبران کرد.
وی افزود: توانمندسازی پزشکان عمومی در مناطق نیز میتواند اقدامی مؤثر و کمهزینه باشد، این موضوع نه تنها به ارتقای خدمات کمک می کند، بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به موضوع منابع درآمدی دانشگاهها پرداخت و تصریح کرد: منابع درآمدی مجاز باید بهعنوان ظرفیت قابل اتکا برای دانشگاهها شناسایی و توسعه یابد. اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و گزارش آن نیز توسط معاون اول رییس جمهور ارائه شده است.
وی با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای مالیاتی در حوزه سلامت، از مشارکت برخی دانشگاهها در تحقق توازن مالی و تعامل مؤثر با نمایندگان مجلس و انعکاس درست واقعیت های نظام سلامت، قدردانی کرد.
لزوم بازنگری در ساختار برنامهریزی وزارت بهداشت
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت نیز با تاکید بر لزوم بازنگری در ساختار برنامهریزی وزارت بهداشت، گفت: داشتن برنامه عملیاتی بهتر از نداشتن آن است.
طاهر موهبتی به تشریح فرآیند تدوین و تشریح برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۴ وزارت بهداشت پرداخت و بر اهمیت تدوین برنامههای عملیاتی مبتنی بر واقعیتهای اجرایی تاکید کرد.
وی اظهار کرد: در اسناد بالادستی به صورت مشخص به برخی ساختارها اشاره نشده، ناچاریم برنامهریزی تلفیقی را در بستر سامانه دنبال کنیم.
موهبتی با بیان اینکه نقش ستاد در فرآیند برنامهریزی بیشتر هماهنگی و تلفیق است، افزود: محتوا ابتدا در سامانه بارگذاری شده و پس از بررسی و اصلاحات احتمالی، در صورت تأیید به تصویب میرسد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت تاکید دارد که در تدوین این برنامه عملیاتی نظرات استانها اخذ و در قالب خرد جمعی تلفیق شده و بنابراین این برنامهها پس از تصویب در هیات امنا، قابلیت اجرایی پیدا می کند.
موهبتی با اشاره به ارزیابیهای دقیق برنامهها، گفت: اگر برنامهای به درستی اجرا نشود، الزاماً کارشناس مقصر نیست، بلکه مسئولیت اصلی برعهده مدیر برنامه است.
وی افزود: پرداختهای غیرمستمر باید براساس تحقق اهداف و عملکرد واقعی انجام شود.
منبع: ایرنا
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :