xtrim

انتقال زائران از طائف، تسهیل در مسیر حج

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: انتقال زائران بیت الله الحرام از طریق فرودگاه طائف باعث می‌شود تا حاجیان برای احرام بستن در میقات، یک سوم راه جحفه را طی کنند.

جهان صنعت نیوز، حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب درباره اعزام زائران حج سال ۱۴۰۴ از ایران به فرودگاه طائف گفت: امسال عزیمت به عربستان از طریق فرودگاه طائف برای عمره گزاران و زائران حج واجب فراهم شد.

وی با بیان این که چهار فرودگاه برای انتقال زائران در اطراف مکه و مدینه وجود دارد، اظهار داشت: یکی فرودگاه یَنبُع است که در ساحل دریای سرخ و بالای جده قرار دارد؛ یکی فرودگاه جده که به آن مدینه الحاج می‌گویند، یکی فرودگاه مدینه و دیگری هم فرودگاه طائف است. این چهار فرودگاه تقریبا با فاصله در اطراف مکه قرار دارند. یعنی فاصله فرودگاه مدینه تا مکه حدود ۴۲۰ کیلومتر است، ینبع یک فاصله بینابین دارد و فرودگاه جده و طائف هم بعد از این فرودگاه ها قرار می‌گیرند.

سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: برای کسانی که به مدینه می روند و بعد برای مناسک حج عازم مکه می شوند، هیچ مشکلی نداریم. چون بعد از این که به مدینه می‌روند، در مسجد شجره محرم می‌شوند ولی کسانی که به جده می‌روند، شامل مدینه قبل و مدینه بعد هستند. این افراد اگر مدینه قبل باشند، باید به مدینه بروند و بعد از این که محرم شدند، به مکه بروند ولی زائرانی که مدینه بعد هستند، باید در میقات اصلی یعنی جحفه محرم شوند.

وی افزود: این زائران باید از فرودگاه جده ۱۰۰ کیلومتر را با اتوبوس طی کنند تا در جحفه، محرم شوند و سپس برای رفتن به مکه یک مسیر ۲۰۰ کیلومتری را بپیمایند. این ۳۰۰ کیلومتر باعث خستگی زائران می شود و لذا مسئولان سازمان حج و زیارت چندسال پیگیری کردند تا راه فرودگاه طائف برای ایرانیان باز شود تا به جای این که به جده بروند، عازم طائف شوند و از طائف تا قَرن المنازل که یکی از میقات‌های اصلی است، حدود ۲۵ کیلومتر فاصله و درمجموع، یک سوم راه جحفه است. از طرف دیگر زائران می‌توانند برای انجام اعمال، خودشان را به مکه برسانند.

نواب درباره توصیه‌های رهبر معظم انقلاب در زمینه مسائل مربوط به حج همچون کوتاه شدن زمان حج گفت: بعثه رهبری و سازمان حج به تنهایی نمی‌توانند کاری انجام دهند و اجرایی کردن مطالبات رهبر معظم انقلاب به عهده همه نهادهایی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند.

وی افزود: ۱۷ وزارتخانه و سازمان با کمک هم تلاش می‌کنند تا حج مردم به سرانجام برسد؛ از وزارت کشور و گمرکات گرفته تا وزارتخانه‌های راه، امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت اقتصاد. این نهادها و سایر سازمان‌ها یک کار فراملی انجام می دهند.

سرپرست حجاج ایرانی اضافه کرد: از طرف دیگر عربستان هم برنامه‌های خود را دارد. مثلا اعلام می‌کند کشورهایی که بیش از ۳۰ هزار زائر دارند، باید زائران خود را طی ۳۰ روز به عربستان اعزام کنند و ما اگر بخواهیم در ۳۰ روز زائران را انتقال دهیم، با توجه به تعطیل شدن فرودگاه‌های عربستان از چهارم ذیحجه، باید از یک ماه قبل اعزام زائران را آغاز کنیم و چون مراسم حج از هشتم ذیحجه با مُحرم شدن زائران آغاز می‌شود و ۱۵ ذیحجه فرودگاه برای بازگشت حجاج باز می‌شود، عملیات حج در مجموع ۴۳ روز طول می‌کشد و ما تلاش می‌کنیم تا جایی که امکان دارد این زمان را کوتاه کنیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: در حج پیش رو یک کاروان کوتاه مدت برای کسانی که مشکل دارند و نمی توانند زیاد بمانند در نظر گرفته شده که مدت آن حدود ۲۱ روز است ولی زمان برای مابقی کاروان‌ها از ۳۲ روز تا ۴۲ روز در نوسان است.

وی اضافه کرد: یکی از کارهای دست اندرکاران حج این است که از ۱۴ تا ۱۸ ذیحجه که فرودگاه مدینه هیچ پرواز خروجی ندارد، برخی از زائران را از مکه به فرودگاه مدینه منتقل کند تا به ایران بیایند که همین کار نیز مقداری از طول سفر را کم می کند؛ به ویژه با توجه به این که بعضی زائران از زیاد ماندن خسته می‌شوند و از طرف دیگر به دلیل گرم بودن هوا ممکن است مشکلات دیگری نیز پیدا کنند.

نواب از همکاری شرکت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و معراج و یکی از شرکت‌های هواپیمایی عربستان به نام «ناس» برای جابجایی زائران خبر داد و گفت: سازمان حج و زیارت برای این که بتواند انتقال حجاج را مدیریت کند، نباید به شرکت‌های داخلی فشار بیاورد. چون این شرکت ها باید بتوانند فعالیت‌های خود را داشته باشند.

وی افزود: باتوجه به این که قیمت معقولی برای جابجایی زائران به شرکت هواپیمایی عربستان ارائه شده، آنان نیز پذیرفته اند ولی سود فراوانی ندارد. چون به صورت چارتر (دربست کرایه کردن) می‌آیند. یعنی پر می‌آیند و پر برمی‌گردند ولی در حج این مشکل را دارند که برای انتقال هر زائر باید چهار مرتبه این پرواز انجام شود؛ یک بار خالی بیایند و پر بروند و در بازگشت نیز پر بروند و خالی برگردند ولی در عمره اینگونه نیست.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درباره عمره نیز گفت: هفته آخر عمره را پشت سر می گذاریم و زائرانی که برای عمره مشرف شدند، مدینه را ترک کرده‌اند و مکه هم به مرور از زائران خالی می شود ولی بعد از برگزاری مناسک حج، اعزام عمره گزاران از نیمه محرم دوباره از سرگرفته می‌شود.

منبع: ایرنا

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 505202
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *