خودرو با طلا و دلار هممسیر شد؛ افت قیمت در سایه مذاکرات

بازار خودرو همپای دلار و طلا مسیر کاهش را در پیش گرفته؛ انتظارات سیاسی، سیگنالهای مثبت مذاکرات و پیشفروش خودروسازان باعث عقبنشینی قیمتها در اغلب مدلهای داخلی شده است. پژو ۲۰۷ و تارا از جمله خودروهایی بودند که کاهش قیمت را تجربه کردند.
محمد اصغرزاده مرغملکی- جهان صنعت نیوز: بازار خودرو در ادامه روند نزولی هفتههای اخیر، دیروز هم عقبنشینی محدودی را تجربه کرد؛ اینبار همسو با افت قیمت در بازارهای موازی مثل دلار و طلا. در شرایطی که نرخ ارز و سکه در مسیر کاهش حرکت کردند، قیمت خودروهای داخلی هم عقبنشینی کرد؛ اتفاقی که تحلیلگران آن را نتیجه کاهش انتظارات تورمی، فضای احتیاط در بازار و اثرگذاری طرحهای پیشفروش خودروسازان میدانند.
به گفته فعالان بازار، سیگنالهای مثبت سیاسی از سمت مذاکرات و کاهش نرخ معاملات نقدی، مهمترین عواملی بودند که باعث شدند فروشندگان خودرو عقبنشینی کنند و خریداران نیز با احتیاط و تردید بیشتری وارد میدان شوند. همین فضای انتظاری، قیمت خودرو را در مدار نزول نگه داشته و باعث شده مطابق با نوسان محدود دلار، نمودار قیمت در بازار خودرو همچنان کاهشی بماند.
افت قیمت در ایرانخودرو؛ پژو ۲۰۷ دندهای رکورددار ریزش
در این میان، محصولات ایرانخودرو همچنان در خط مقدم کاهش قیمت قرار دارند. پژو ۲۰۷ دندهای بیشترین افت را به نام خود ثبت کرد و با کاهش ۲۰ میلیون تومانی در نرخ ۸۱۵ میلیون تومان معامله شد. مدل پانورامای دندهای این خودرو نیز با ۱۰ میلیون تومان کاهش به کانال ۹۲۰ میلیون تومان بازگشت. تارا اتوماتیک هم ۱۰ میلیون تومان کاهش را تجربه کرد و با نرخ ۱۱۵۰ میلیون تومان در بازار قیمتگذاری شد. سورن پلاس نیز در همین موج نزولی، ۱۰ میلیون تومان افت قیمت داشت و به مرز ۷۱۵ میلیون تومان رسید. در عین حال، دیگر مدلهای این خانواده مثل دنا پلاس توربو و رانا پلاس در برابر کاهش قیمت مقاوم بودند و بدون تغییر نسبت به روز قبل معامله شدند.
سایپا؛ ساینا تنها بازنده جدول قیمت
در سوی دیگر بازار، خودروهای سایپا روز آرامتری را پشت سر گذاشتند و اکثر مدلها بدون تغییر قیمت معامله شدند. تنها استثنا در این میان، ساینا S دندهای استاندارد بود که با افت ۵ میلیون تومانی به قیمت ۵۱۵ میلیون تومان رسید. مدلهایی مثل شاهین، اطلس و کوییک LGX در معاملات روز گذشته بدون نوسان قیمت در بازار تثبیت شدند. کاهش حجم معاملات و افزایش انتظارات نسبت به آینده مذاکرات، اصلیترین دلیل رکود و ثبات در این بخش از بازار اعلام شده است.
لینک کوتاه :