xtrim

ته این کوچه بن‌بست است

اقتصاد شهر رونق گرفته؛ اقامتگاه‌ها پر شده‌اند، رستوران‌ها شلوغ هستند، و فروش سوغات برای بومیان درآمدزایی کرده است. اما عده‌ای تصمیم گرفتند جلوی همه این‌ها را بگیرند.

هما میرزایی- جهان صنعت نیوز: ایران به عنوان یکی از جذاب‌ترین مقاصد توریستی، با داشتن بناهای تاریخی بی‌نظیر که پتانسیل جذب گردشگر از سراسر دنیا را دارد، با بی‌مهری تمام‌نشدنی مسئولین و تصمیم‌گیران از این ظرفیت اقتصادی فوق‌العاده محروم مانده است. زیرساخت‌های گردشگری مانند فرودگاه، سیستم حمل‌ونقل، مراکز اقامتی، و امکانات رفاهی وضعیت اسفباری دارند و کسی به فکر آن‌ها نیست. از سوی دیگر عدم اتصال سیستم بانکی ایران به بانک جهانی امکان استفاده از کارت‌های بین‌المللی را از توریست سلب کرده و مانع از درآمدزایی بومیان از این طریق شده است. گردشگر خارجی به کنار، در راه گردشگر داخلی نیز سنگ‌اندازی می‌شود؛ نمونه؟ لغو فستیوال موسیقی کوچه که هزاران نفر گردشگر را به بوشهر کشانده و باعث رونق اقتصاد بومیان شده بود. ظرفیت تمامی هتل‌ها و اقامتگاه‌ها پر شده، رستوران‌ها و غذاخوری‌ها به مقدار زیاد مواد اولیه تهیه کرده‌اند، بلیط‌های قطار و هواپیما فروخته شده و گردشگران علاقه‌مند به موسیقی از کار و زندگی خود زده، مرخصی گرفته و به بوشهر آمده‌اند. اما ناگهان خبر می‌آید که فستیوالی را که تمامی مجوزهای لازم را در اختیار دارد، لغو کرده‌اند. چه کسانی؟ مشخص نیست.

متولی یک رویداد فرهنگی چه کسی است؟ وزارت فرهنگ یا گروه‌های خودسر؟

آنطور که تا الان مشخص شده است، حسن مصلح امام جمعه دشتستان در آخرین خطبه‌های نماز‌جمعه‌اش در ۲۹ فروردین گفته بود: شعار کاذب خیام‌خوانی و ترویج فرهنگ سنتی و اصیل بوشهر، بهانه‌ای شده برای ترویج اختلاط، رقص، کشف حجاب و شکستن خطوط قرمز شرع و عرف کاری که اینان مروج آن هستند، انسان را یاد عملکرد بنیاد فرح پهلوی می‌اندازد. ظاهرا گروه‌های وابسته به ایشان دست به کار شده و فستیوال را لغو کرده‌اند. اما سوال اینجاست که متولی برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری چه کسی است؟ و سوال بزرگتر این‌که چه زمانی بساط تصمیم‌گیری‌های خودسرانه در کشور برچیده خواهد شد؟

رونق اقتصادی از اجاره منزل تا فروش سوغات محلی؛ جلوی همه را گرفتند

یکی از بومیان بوشهر درباره این اتفاق به خبرنگار جهان صنعت نیوز می‌گوید: تمام هتل‌ها و بومگردی‌ها پر شدند، حتی مردم محلی اتاق‌هایی از خانه شخصی‌شان را در اختیار مسافران قرار دادند. بسیاری از زنان شروع به آشپزی محلی کردند تا با فروش خوراکی و غذاهای محلی درآمدی کسب کنند. بسیاری از مردم سوغاتی‌های منطقه را می‌فروشند. خلاصه، شهر در این ایام سال حسابی رونق می‌گیرد و زنده می‌شود. مردم برای درآمدی که در این روزها کسب می‌کنند، برنامه‌ریزی می‌کنند. چه‌طور می‌شود که یک گروه کوچک بتواند برای این همه آدم تصمیم بگیرد؟ فستیوال مجوز دارد، چرا می‌توانند جلویش را بگیرند. سیاستمداران خودشان بگویند مردم از کجا باید پول در بیاورند؟

رئیس‌جمهور و وزیر فرهنگ ورود کنند؛ جلوی بی‌قانونی بایستید

موضوع در شبکه‌های اجتماعی نیز حسابی داغ شده است. بسیاری از کاربران می‌پرسند وزیر فرهنگ کجاست و چرا واکنشی نشان نمی‌دهد؟ عده‌ای نیز از رئیس‌جمهور انتظار دارند به مساله ورود کرده و یکبار برای همیشه پرونده تصمیم‌گیری افراد خودسر را مختومه کند. یکی از مسافرانی که به بوشهر رفته‌، می‌نویسند: چه کسی پاسخگوی هزینه و وقت ما است؟ چرا نمی‌گذارید مردم کمی شادی داشته باشند؟ یکی دیگر از کاربران وزیر فرهنگ را خطاب داده و می‌نویسد: اگر نمی‌توانی در مقابل یک گروه کوچک زورگو بایستی، استعفا بده. واکنش‌ها گسترده است و مشخص نیست چه کسی پاسخگوی مردم است. انتظار می‌رود مسئولان فرهنگی واکنشی درخور نشان دهند و جلوی اعمال قانون از سوی افراد متفرقه گرفته شود؛ چرا که این عمل عین بی‌قانونی است. 

اخبار برگزیدهعمومی
شناسه : 505616
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *