طلا میدرخشد، دلار عقب مینشیند / آینده بازارها چه خواهد شد؟

با رکوردشکنی اونس جهانی، طلا صعودی شد اما دلار در بازار تهران کاهش یافت و واگرایی میان این دو دارایی شکل گرفت.
جهان صنعت نیوز، امروز، در حالی که اونس جهانی طلا با ثبت رکورد تازهای از مرز ۳۴۰۰ دلار عبور کرد، بازار طلای داخلی همراستا با آن حرکت کرد؛ اما دلار تهران برخلاف این روند، عقبنشینی کرد و از کانال ۸۳ هزار تومانی به کانال ۸۲ هزار تومان بازگشت. این واگرایی میان دلار و طلا در بازار ایران نشانهای از تأثیر متقابل سیاست جهانی و شرایط داخلی بر بازارهای مالی کشور است.
تأثیر نااطمینانی سیاسی بر صعود طلا
تحلیلها نشان میدهند شاخص نااطمینانی سیاسی اقتصاد جهان به بالاترین سطح خود از زمان شیوع کرونا رسیده و همین موضوع موجب افزایش تقاضا برای داراییهای امن همچون طلا شده است. در همین راستا، اقدامات چین علیه سیاستهای تجاری دولت پیشین آمریکا، نگرانیها از تشدید جنگ تجاری را افزایش داده است. همچنین، زمزمههایی از برکناری جروم پاول رئیس فدرال رزرو و درخواست ترامپ برای کاهش فوری نرخ بهره، بر اعتبار سیاستهای پولی آمریکا سایه افکنده و به افت شاخص دلار منجر شده است.
طلای آبشده و سکه در مدار صعود
با رکوردشکنی طلای جهانی، قیمت طلای آبشده در بازار داخلی به بالای ۲۹ میلیون تومان رسید و حباب آن به منفی ۱.۲ درصد کاهش یافت. سکه امامی نیز تا نیمه کانال ۷۵ میلیون تومان پیشروی کرد و حباب آن به ۱۴ درصد رسید. در مقابل، دلار تهران و درهم امارات هر دو کاهشی شدند؛ درهم به پایینترین سطح خود از اوایل بهمن ۱۴۰۲ رسید و تتر بار دیگر بالاتر از دلار تهران قرار گرفت.
سناریوهای پیشروی دلار و طلا در بازار داخلی
با آغاز جلسات کارشناسی مذاکرات از روز چهارشنبه، انتظار میرود قیمت دلار در کوتاهمدت در حالت “رنج” باقی بماند. با این حال، کارشناسان معتقدند در صورت اصلاح قیمت اونس جهانی طلا، بازار ارز داخلی میتواند شاهد افزایش قیمت دلار باشد؛ چرا که در روزهای اخیر روند قیمت طلا و دلار بهصورت معکوس بوده است.
روند صعودی بورس ادامه دارد
بازار سرمایه امروز نیز سبزپوش ماند. شاخص کل بورس تهران با صعود به محدوده ۳ میلیون و ۱۳۷ هزار واحد، فاصله خود را از مرز سه میلیون واحدی بیشتر کرد. ارزش معاملات خرد سهام به بیشترین میزان از اردیبهشت ۱۴۰۲ رسید که نشاندهنده افزایش جریان نقدینگی در بازار است. این روند تقویت شده، ورود سرمایه و تقاضای تازه را به بازار تزریق کرده و چشمانداز مثبتی را برای شاخص بورس ترسیم میکند.
چالش انرژی و امید به کنترل ناترازی برق
در همین حال، وزیر نیرو دو راهکار برای مدیریت ناترازی برق در تابستان ارائه کرده است: یکی تغییر تعرفههای مصرف با اعمال پلکانبندی، و دیگری ارائه لایحه دوفوریتی برای تغییر ساعت رسمی کشور. همچنین اعلام شده تا پایان سال جاری، ظرفیت تولید برق کشور ۱۰ هزار مگاوات افزایش مییابد؛ موضوعی که در صورت تحقق، میتواند ریسک تعطیلی کارخانهها را کاهش داده و عملکرد شرکتهای بورسی را بهبود بخشد.
نامزد جدید برای وزارت اقتصاد
از سوی دیگر، در حالی که هنوز وزیر اقتصاد جدید معرفی نشده، امروز از سید علی مدنیزاده، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف، به عنوان گزینه جدید برای این وزارتخانه نام برده شد. بازار سرمایه نیز با حساسیت اخبار مرتبط با سیاستگذاری اقتصادی را دنبال میکند و تعیین تکلیف این جایگاه کلیدی میتواند بر رفتار بازار در روزهای آینده تأثیرگذار باشد.
منبع اکوایران
طلا و ارزلینک کوتاه :