پیش بینی بورس ؛ روز موعود فرا رسید

بازار سرمایه در هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۴ با رشد چشمگیر، عبور شاخص از سه میلیون واحد و چرخش پول در گروههای مختلف، آماده ورود به مرحله جدید جهش یا اصلاح احتمالی شد.
جهان صنعت نیوز، هفته اول اردیبهشتماه ۱۴۰۴ را باید یکی از پرهیجانترین دورههای اخیر بازار سرمایه دانست. همزمانی مذاکرات هستهای، افت شدید قیمت دلار و طلا، و رکوردزنی ارزش معاملات، شرایطی کمسابقه را رقم زد. شاخص کل بورس تهران در این هفته با رشد ۷۲/۵ درصدی به رکورد تاریخی سه میلیون واحد رسید و فرابورس نیز بازدهی ۳.۱۴ درصدی را تجربه کرد، در حالی که بازارهای موازی نظیر دلار و طلا با سقوط قیمت روبهرو شدند.
بازارهای موازی زیر سایه مذاکرات
ریزش سنگین قیمت دلار از کانال ۱۱۰ هزار به ۸۰ هزار تومان و کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا، سرمایهگذاران را به سمت بورس سوق داد. در حالی که بازار خودرو و موبایل نیز متاثر از افت دلار با کاهش قیمت مواجه شد، بازار سرمایه ایران به لطف خوشبینی به مذاکرات، مسیر صعودی خود را با قدرت حفظ کرد.
شنبه و یکشنبه: آغاز طوفانی با هجوم پول
بورس شنبه را با خوشبینی شدید آغاز کرد و ۷۳ درصد نمادها مثبت شدند. تقاضای ۹ هزار میلیارد تومانی ثبت شد که بخش بزرگی از آن بدون پاسخ ماند. در یکشنبه، با اوج گرفتن انتظارات مثبت از مذاکرات، رکورد تاریخی ثبت شد: ۱۰ هزار میلیارد تومان معاملات قطعی و ۱۷ هزار میلیارد تومان تقاضای بیپاسخ! ۹۲ درصد نمادها صف خرید شدند و دلار و طلا ریزش سنگینی را تجربه کردند.
دوشنبه: استمرار رشد و جذب پول حقیقی
دوشنبه با عبور ارزش معاملات از ۲۰ هزار میلیارد تومان، نشانهای روشن از بازگشت جدی پول به بورس بود. بیش از ۲۵۰ هزار خریدار حقیقی وارد بازار شدند و ۷۰ درصد نمادها همچنان مثبت ماندند. تحلیلها حاکی از این بود که بورس در حال گذار از فاز هیجانی به سمت فاز پایدار رشد است.
سهشنبه: چرخش نقدینگی و آغاز نوسانات
سهشنبه بورس چهرهای متفاوت داشت. اگرچه ارزش معاملات به بالای ۲۳ هزار میلیارد تومان رسید، اما ۵۶ درصد نمادها منفی شدند. تحلیلگران دو سناریو مطرح کردند: چرخش پول به سمت گروههای جدید مانند پالایشیها یا آغاز یک دوره استراحت بازار. پالایشیها ستارههای این روز بودند، در حالی که بانکیها و پتروشیمیها با عرضه شدید مواجه شدند.
چهارشنبه: چرخش هوشمند پول و تثبیت امید
چهارشنبه روند چرخش نقدینگی ادامه یافت. معاملهگران سودهای بهدست آمده از گروههای بانکی و خودرویی را نقد کرده و به سمت سهام جامانده رفتند. ارزش معاملات به ۲۲ هزار میلیارد تومان رسید و ۵۶ درصد نمادها در محدوده مثبت بسته شدند. هرچند بازار همچنان چشم به نتایج مذاکرات دوخته، اما سیگنالهای جریان پول هوشمند و رشد مشارکت حقیقیها از تداوم مسیر صعودی حکایت دارند.
بورسلینک کوتاه :