xtrim

قیمت گندم وارداتی چقدر است؟ | قیمت گندم به پایین‌ترین سطح در سال‌های اخیر رسید

قیمت جهانی گندم طی سه سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته و به ۲۵۵ دلار در هر تن رسیده است.

جهان صنعت نیوز، بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک جهانی، قیمت هر تن گندم نان (Hard Red Winter) در بازارهای جهانی به ۲۵۵ دلار رسیده است. این در حالی است که سال گذشته، قیمت این محصول ۲۶۸ دلار ثبت شده بود و این ارقام نشان‌دهنده کاهش ۵ درصدی قیمت جهانی گندم در مقایسه با سال پیش است.
با در نظر گرفتن قیمت ۷۰ هزار تومانی دلار (ارز تجاری) میانگین قیمت گندم وارداتی بدون هزینه حمل و نقل حدود ۱۸ هزار تومان خواهد بود.
بالاترین قیمت گندم طی سال‌های اخیر در سال ۲۰۲۲ ثبت شده بود؛ زمانی که هر تن گندم به قیمت ۴۳۰ دلار معامله می‌شد. اکنون با افت به ۲۵۵ دلار، قیمت جهانی گندم نسبت به آن سال کاهش قابل توجه ۴۰ درصدی را تجربه کرده است.

دلایل اصلی کاهش قیمت گندم

کارشناسان اقتصادی دلایل مختلفی برای این روند نزولی برشمرده‌اند. بهبود عرضه جهانی، افزایش میزان تولید، کاهش تنش‌های زنجیره تأمین، شرایط آب و هوایی مساعد در کشورهای عمده تولیدکننده و تغییرات ژئوپلتیکی از جمله بازگشت اوکراین و روسیه به بازار صادرات، از مهم‌ترین عواملی هستند که موجب کاهش قیمت جهانی گندم شده‌اند.

کشاورزی
شناسه : 507339
لینک کوتاه :

۵ دیدگاه

  1. دولت گندم داخلی رو هم حاضره با ارز تجاری بخره. در ضمن با ارز تجاری هم که بخرد با بیمه و کشتی رانی و انبارداری و حمل و نقل بیش از ۴۰ هزار تومان هزینه دارد برای دولت. ولی گندم داخلی را با قرض و صد منت ۲۰ تومان می‌خرد. حمایت از کشاورز هم ققط در حد ۴ کیسه کود اوره و ۱ کیسه کود پتاس و فسفات و ۲ بشکه گازاییل هست و بس. مت بقی کود و سوخت را هم کشاورز آزرد تهیه می‌کند. ظلم به کشاورز که تمامی ندارد.

  2. با همین قیمت با هزینه بارگیری و حمل ونقل و تخلیه بازهم خیلی از قیمت گندم داخلی بیشتر می افتد
    پس چرا دولت منت سر کشاورز میگذارد و میگوید ما گندم داخلی را گرانتر از خارجی میخریم در ضمن دلار تا صدهزار هم رفت و الان هم بالای هشتاد هزار تومان است که قیمت گندم وارداتی بدون هزینه حمل ونقل و…باز هم بالاتر از بیست هزار می افتد و از گندم داخلی گرانتر حالا بماند که سالهای گذشته قیمت گندم وارداتی دو برابر گندم داخلی بوده

  3. اولا که گندمی که وارد می‌کند اصلا کیفیت نداره و‌گندم مونده تو سیلوها رو میدن به بازار دوما هزینه های زیادی از کشور مبدا تا مقصد و حمل آن تا سیلوهای شهرها رو در بر میگیره.الان که یکم کیفیت نان بهتر شده رو مدیون گندم های داخلی تولید کشاورزان عزیز هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *