پزشکیان: به جای توجه به مردم، خواستار کنار رفتن ظریف بودند

رئیس جمهور با قدردانی از زحمات دبیری در معاونت پارلمانی و ظریف در معاونت راهبردی ریاست جمهوری، گفت: برخی به جای توجه به دغدغههای اصلی مردم، اصرار داشتند که دکتر ظریف باید از سمت خود کنار برود. دکتر ظریف سابقه طولانی در خدمات ارزشمند برای کشور داشته و حتی آمریکا او را تحریم کرده است و البته برخی هم در داخل او را تحریم کردند؛ چنین اقداماتی کشور را از خدمات افراد توانمند محروم میکند.
جهان صنعت نیوز، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، عصر روز سهشنبه در آیین تکریم دکتر شهرام دبیری، معاون پیشین پارلمانی، و معارفه دکتر محسن اسماعیلی، معاون جدید پارلمانی و راهبردی رئیسجمهور، سخنرانی کرد.
پزشکیان با اشاره به سابقه آشنایی خود با دبیری گفت: «دکتر دبیری فرد توانمندی است که میتوانست در خارج از کشور زندگی خوبی داشته باشد، اما زندگی در ایران را انتخاب کرد و برای خدمت به مردم تلاش کرد.» او افزود: «آقای دبیری نیازی به سمتها و حقوق ریاستجمهوری ندارد و شاید حتی برای حل برخی مشکلات، هزینه شخصی هم کرده باشد. او به فقرا یاری میرساند و با وجود داشتن بیمارستان خصوصی، کمکهای ارزشمندی به نیازمندان میکند.»
رئیسجمهور تأکید کرد: «برادری و رفاقت ما با آقای دبیری ادامه خواهد یافت.»
تقدیر از ظریف
پزشکیان با قدردانی از زحمات دکتر محمدجواد ظریف در معاونت راهبردی گفت: «برخی به جای توجه به دغدغههای مردم، بر رفتن ظریف از سمتش اصرار داشتند. او سابقهای طولانی در خدمت به کشور دارد و حتی توسط آمریکا تحریم شد. متأسفانه برخی در داخل هم او را تحریم کردند.»
وی ادامه داد: «ظریف از آمریکا به ایران بازگشت و از منافع کشور دفاع کرد. اما برخی اصرار داشتند که او نباید در معاونت راهبردی باقی بماند. ما از زحمات او قدردانی میکنیم و همچنان از مشورتهایش بهره خواهیم برد.»
پزشکیان در خصوص انتخاب محسن اسماعیلی بهعنوان معاون راهبردی و پارلمانی گفت: «وظایف این دو معاونت به یکدیگر مرتبطاند. تدوین قانون باید مبتنی بر مطالعات علمی و تطبیقی باشد تا نیاز به اصلاحات متعدد نداشته باشد.»
شاخصهای تقوا در مدیریت
او گفت: «پذیرش نظر درست دیگران و اصلاح اشتباهات، از نشانههای تقواست. امیدوارم اسماعیلی بتواند دیدگاههای صحیح را به قانون تبدیل کند.»
پزشکیان تأکید کرد: «همه باید برای رسیدن کشور به عزت و سربلندی و تحقق اهداف سند چشمانداز، دست به دست هم دهند.»
رئیسجمهور با اشاره به برجام گفت: «در زمان بررسی برجام، دیدگاههای مختلفی درباره نظر رهبری وجود داشت، ولی من معتقدم ایشان خواستار اظهار نظر آزادانه نمایندگان بودند.»
لزوم گفتوگوی موثر و پذیرش تصمیم نهایی
وی افزود: «باید نظرات کارشناسی بیان شوند، اما پس از تصمیم نهایی سیاستگذار، همه باید از آن حمایت کنند. یاد نگرفتهایم که بدون حذف یکدیگر گفتگو کنیم.»
پزشکیان گفت: «تمام کسانی که توان، علم و انگیزه دارند باید وارد میدان شوند. اگر به مردم اعتماد کنیم، آنها مشکلات را حل میکنند.»
نقش مساجد در حل مسائل اجتماعی
او گفت: «در مجلس خبرگان رهبری گفتم که هر مسجد میتواند یک میدان عملیات برای حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی باشد.»
رئیسجمهور افزود: «مردم و خیرین در حال کمک به دولت برای ساخت مدارس هستند. با کمک مردم، کارهایی انجام شد که با روشهای قبلی ممکن نبود.»
رویکرد محسن اسماعیلی در دو معاونت
محسن اسماعیلی، معاون پارلمانی و راهبردی رئیسجمهور، با تشکر از اعتماد دکتر پزشکیان گفت: «از تمام ظرفیتهای ساختاری، انسانی و نخبگان استفاده خواهیم کرد. این معاونتها محل شنیدن صدای نخبگاناند.»
اسماعیلی گفت: «در حوزه پارلمانی، به دنبال ارتقای تعامل دولت و مجلس هستیم تا به نمادی برای وفاق ملی تبدیل شود.»
او افزود: «برنامههای آغازشده در دولت چهاردهم را با قوت ادامه میدهیم. کنار هم بودن دو معاونت، به تسهیل رسیدن به اهداف کمک خواهد کرد.»
عملکرد دبیری در دوره مسئولیت
دکتر دبیری نیز با اشاره به مأموریت خود در معاونت پارلمانی گفت: «مهمترین مأموریت ما، گرفتن رأی اعتماد برای وزرای پیشنهادی بود که با حمایت رئیسجمهور، موفق شدیم.»
او افزود: «در این ۶ ماه، ۱۸۴ لایحه معوق تعیین تکلیف و ۱۶ لایحه تقدیم مجلس شد. بودجه ۱۴۰۴ تصویب شد و ۴۲ مورد از ۹۹ تذکر به رئیسجمهور پاسخ داده شد. جلسات گستردهای با نمایندگان مجلس و فراکسیونها برگزار شد و رئیسجمهور در ۱۰ جلسه علنی مجلس حضور یافت.»
ایسنا
لینک کوتاه :