آیا هندوانه ایرانی نیترات دارد؟

میانگین غلظت نیترات در هندوانههای تولید ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم در کیلوگرم است.
جهان صنعت نیوز، حسین اصغری، مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، اعلام کرد میانگین غلظت نیترات در هندوانههای تولیدی ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم در هر کیلوگرم است. این رقم طبق استانداردهای سختگیرانه جهانی بهویژه در کشور روسیه، که یکی از اصلیترین مقاصد صادراتی صیفیجات ایرانی از جمله هندوانه محسوب میشود، کاملاً ایمن و قابلقبول است.
نتایج یک مطالعه علمی گسترده
به گفته اصغری، این نتیجه حاصل مطالعهای است که توسط موسسه تحقیقات خاک و آب کشور انجام شده و در آن ۴۳۳ نمونه هندوانه از استانهای اصلی تولیدکننده بررسی شدهاند. نتایج نشان میدهد محصولات ایرانی نهتنها آلوده نیستند بلکه از نظر نیترات نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
پاسخ به شایعات فضای مجازی
در روزهای اخیر، ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که در آن فردی با استفاده از یک دستگاه نمایشگر روی سطح هندوانه، ادعا میکرد هندوانههای ایرانی حاوی نیترات بیش از حد مجاز هستند. اصغری با رد این ادعا گفت: «اولا معلوم نیست آن هندوانه اصلاً محصول ایران باشد. ثانیاً سنجش میزان نیترات باید از قسمت خوراکی هندوانه یعنی گوشت داخلی آن انجام شود، نه از پوست. ثالثاً دستگاهی که در آن ویدئو استفاده شده، ابزار دقیق و استانداردی نیست و نتایج آن مبنای علمی ندارد.»
وی با اشاره به اینکه روسیه سختگیرانهترین استانداردهای باقیمانده نیترات را در بین کشورهای مقصد دارد، تصریح کرد: «صادرات موفق هندوانه به این کشور خود گواهی بر کیفیت ایمن و قابل اعتماد این محصول ایرانی است.»
کشاورزیلینک کوتاه :