ریال سبک میشود؛ بازآرایی واحد پولی ایران در سال ۱۴۰۴

رئیسکل بانک مرکزی از اجرای برنامه حذف چهار صفر از پول ملی در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
جهان صنعت نیوز، محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی، در نشستی تحلیلی با محوریت حکمرانی پولی و بانکی، از اجرای حذف چهار صفر از واحد پول ملی در سال جاری خبر داد. او تأکید کرد که این سیاست، تجربهای است که بسیاری از کشورها با موفقیت از آن عبور کردهاند و در صورت اجرای دقیق و در زمان مناسب، میتواند آرایش جدیدی از ریال و پول ملی ایران ارائه دهد.
از رشد اقتصادی تا کنترل تورم؛ کارنامه پولی ۱۴۰۲
فرزین در تشریح وضعیت اقتصادی کشور، به رشد ۵.۳ درصدی تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد که بالاترین رشد چند سال اخیر محسوب میشود. وی با بیان اینکه بخش نفت با سهم ۱۸.۸ درصدی در این رشد نقش محوری داشته، بر لزوم سرمایهگذاری بیشتر در این حوزه تأکید کرد.
او همچنین از کاهش تدریجی نرخ تورم نقطهبهنقطه به ۳۹.۷ درصد تا پایان سال گذشته خبر داد و گفت افزایش تورم در ماههای پایانی ۱۴۰۳ ناشی از جهش نرخ ارز نیما و انتقال آن به مرکز مبادله بود که مستقیماً بر قیمت کالا و خدمات اثر گذاشت.
نقدینگی، بدهی دولت و تأمین مالی بانکها
فرزین رشد نقدینگی ۲۹.۱ درصدی را از پیامدهای اصلی شرایط پرتلاطم اقتصادی دانست و افزود: «در سال گذشته، بانکها ۳۱۸ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی خریداری کردند و در مجموع، ۸۹.۶ درصد تأمین مالی کشور بر دوش نظام بانکی قرار گرفت.»
او همچنین از آزادسازی ۵۰ هزار میلیارد تومان سپرده قانونی برای کاهش صف وام ازدواج و افزایش ذخایر طلای بانک مرکزی به عنوان عوامل مؤثر بر رشد نقدینگی یاد کرد.
تلاش برای عدالت مالی و تقویت سرمایه شبکه بانکی
رئیس کل بانک مرکزی بر توزیع عادلانهتر تسهیلات بانکی بین استانها و مناطق محروم تأکید کرد و گفت حضور بانکهای خصوصی در استانها باید تقویت شود. وی همچنین از هدفگذاری برای افزایش سرمایه شبکه بانکی به ۱۳۵۰ همت و ارتقای کفایت سرمایه به بالای ۶ درصد خبر داد.
طبقهبندی جدید بانکها بر اساس عملکرد و مأموریت
در پایان، فرزین از تدوین طبقهبندی تخصصی جدید برای بانکها خبر داد که شامل بانکهای تخصصی، تجاری، توسعهای، قرضالحسنه، جامع و صندوقها خواهد بود و تأکید کرد که هر بانک باید بر اساس ساختار و مأموریت خود، در یکی از این دستهها قرار گیرد.
اقتصاد کلانلینک کوتاه :