xtrim

نرخ تولد در کشور باز هم کاهش یافت

معاون بهداشت وزیر بهداشت از کاهش ۷ درصدی تعداد موالید در ایران در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ خبر داد.

جهان صنعت نیوز، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت امروز در نشست خبری هفته جمعیت با «شعار همه برای ایران جوان» اظهار داشت: امیدوارم شروع هفته جمعیت همراه با هشدار به مسئولان و مردم باشد و این موضوع را جدی بگیرند.

وی با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی، ادامه داد: اولین کار در این منطقه در حوزه بهداشت شناسایی مادران باردار و توصیه‌های لازم در خصوص پیشگیری از صدمه ناشی از آلودگی هوا بود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت اضافه کرد: بحثی وجود دارد که می‌توان جمعیت کشورها را با مهاجرپذیری زیاد کرد. مجارستان ۴ درصد جی پی دی را به موضوع جمعیت اختصاص داده است، در حالی که سهم سلامت از تولید ناخالص ملی حدود ۵ درصد است.

رئیسی افزود: ژاپن نیز در خصوص کاهش جمعیت اقداماتی انجام داده‌اند مانند کاهش کار در هفته به ۴ روز است اما شرایط آنها بسیار بحرانی است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در خصوص جمعیت، تصریح کرد: رصد مستمر و عملکرد فعالیت‌های حوزه جمعیت در دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام می‌شود.

سرعت کاهش جمعیت

رئیسی خاطرنشان کرد: در کشور حدود ۱۸ هزار خانه بهداشت و ۵ هزارو ۷۰۰ پایگاه سلامت شهری و روستایی و بیش از ۵ هزار مراکز خدمات جامع سلامت و ۴۶۰ مرکز مشاوره ازدواج در حال فعالیت هستند؛ضمن اینکه ۱۳۷۳۱ ماما در شبکه بهداشت و ۲۰۸۶ متخصص زنان در بخش دولتی و ۶۸۸۹ متخصص در بخش غیردولتی فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد: در کشور سرعت‌کاهش جمعیت ایران کم شده است اما تعداد موالید سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، ۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: استان تهران، خراسان و سیستان بیشترین موالید را در سال گذشته داشتند.

بیشترین سن زنان متأهل که در سن باروری هستند متولدین ۵۸ تا ۶۸ یعنی درست ۳۵ تا ۴۹ سالگی هستند و بیشترین خانم‌هایی هستند که ازدواج کردند و در سن باروری هستند.
فارس

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 510059
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *