xtrim

بیدارباش ۶ صبحی مجلس به خانواده‌ها و دانش‌آموزان

تا کنون، دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان بزرگ‌ترین قربانی جدال دولت و مجلس بر سر تغییر ساعت رسمی بوده‌اند. اختلالات خلقی و آموزشی اولین آسیبی است که در انتظار کودکان و نوجوانانی است که به ناچار در ساعات 4 و 5 صبح از خواب بر می‌خیزند.

فاطمه محمودی‌فر- جهان صنعت نیوز: رد شدن لایحه دوفوریتی دولت مبنی بر تغییر ساعت با هدف استفاده بیشتر از نور طبیعی روز و صرفه‌جویی در مصرف برق توسط نمایندگان مجلس باعث به وجود آمدن فشارهای جسمی و روانی گسترده‌ای برای  میلیون‌ها ایرانی شده است. آغاز ساعت کاری و آموزشی از ساعت ۶ صبح، خانواده‌ها را ناچار کرده تا در تاریک‌ترین ساعات روز از خواب برخیزند تا بتوانند فرزندان خود را به مدرسه رسانده و خود به سر کار بروند؛ این یعنی بیدارباش برای بسیاری از خانواده‌ها از ساعت ۴ یا ۵ صبح آغاز می‌شود. چنین روندی سلامت جسم و روان اقشار مختلف جامعه را تهدید کرده و کارایی کارکنان و دانش‌آموزان را کاهش خواهد داد.

کودکان، بزرگ‌ترین قربانیان تصمیم‌های غیرکارشناسی

یکی از اصلی‌ترین گروه‌هایی که از این تغییر آسیب دیده‌اند، دانش‌آموزان و نوجوانان هستند. کارشناسان حوزه سلامت و آموزش معتقدند که نیاز به خواب کافی در این گروه سنی از اهمیت بالایی برخوردار است. اما با اجباری شدن بیدار شدن پیش از طلوع آفتاب، کیفیت خواب، تمرکز در کلاس و سلامت روان این قشر تحت تأثیر مستقیم قرار گرفته است. افزایش تنش میان والدین و فرزندان در آغاز روز، اختلال در برنامه‌های خانوادگی، و سردرگمی در هماهنگی بین زمان شروع مدارس و محل کار والدین، از دیگر چالش‌هایی است که خانواده‌هایایرانی با آن روبه‌رو شده‌اند. کارشناسان می‌گویند ساعت بیولوژیکی بدن کودکان برای بیدار شدن در چنین ساعاتی طراحی نشده و این موضوع به ایجاد اختلالات رفتاری و آموزشی خواهد انجامید.

نادیده‌گرفتن آمار و علم؛ نسخه‌ خطرناک مجلس برای جامعه

تصمیم مجلس مبنی بر لغو تغییر ساعت رسمی کشور و تبعات منفی آن نشان‌دهنده ضرورت توجه به مطالعات علمی و آمارهای رسمی کشور و نیازمندی‌های اصلی مردم جامعه است. برای بهبود کیفیت و افزایش بهره‌وری جامعه باید در سیاست‌گذاری‌ها تغییر ایجاد کرد. برای این منظور باید زمان تصمیم‌گیری برای مسائل کلان و مهم کشور، دولت مردان و قانون‌گذاران به مراجع علمی و وضعیت اجتماعی جامعه توجه بیشتری داشته باشند.

عمومی
شناسه : 510604
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *