میدری از منش مسالمتآمیز پزشکیان تمجید کرد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر اینکه وفاق یعنی کار کردن روی نقاط مشترک گفت: با راهبرد دکتر پزشکیان که با شخصیت و منش ایشان هم سازگاری کامل دارد، ایمان داریم که خیلی از مساله ها و شاید همه مسالههای کشور حل می شود.
جهان صنعت نیوز، احمد میدری روز جمعه در همایش وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر که در فرمانداری کهنوج برگزار شد افزود: وفاق یعنی اینکه به جای رودرویی، نقاط مشترک مان را پیدا و با همدیگر روی مسائل مشترک کار میکنیم.
وی گفت: این رویکرد واقعا رویکرد الهی است و قرآن یکی از صفات پیامبر را همین وحدت بخشیدن به گروههایی ذکر کرده که قبل از بعثت در جنگ بودند و از آن طرف ویژگی فرعون و همه طاغوتیان این است که مردم را گروه گروه میکنند و گروهها را در مقابل هم قرار می دهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که از چهارشنبه شب در استان کرمان حضور دارد همچنین با قدردانی از روحیه تعامل و همدلی نماینده جنوب کرمان در مجلس گفت: مسائلی که داریم خیلی پیچیده است و نمیتوانیم بهسادگی بگوییم، ولی اینجا فقر و مشکلاتی که دارد ذاتی نیست چون اینجا تمدن بوده و بدون اینکه دولتهای مدرن شکل بگیرند مردم زندگی خوبی داشتند.
وی ادامه داد: قصد ما این بوده که در این سفر بیشتر منطقه را ببینیم ولی به رویکردی می پردازم و بعد برای پیگیری این مسائلی که گفتیم گروه کاری تشکل می دهیم.
میدری گفت: رویکرد ما باید این باشد که چه مسالهای داریم و چگونه باید آن را حل کنیم.
پرهیز از راه حل های دم دستی
وی تصریح کرد: ما نباید راهحلهای دم دستی را برداریم بلکه باید خوب مساله شکافته شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای مثال در آموزش فنی و حرفه ای شما می گویید اینجا ما چارت سازمانی نداریم و به صورت سنتی می رویم دنبال چارت سازمانی، ولی ایمان دارم راه حل این نیست.
وی افزود: در برخی کشورها دولت در تجهیزات کمک میکند و زیرساخت را به وجود می آورد چون بخش خصوصی ریسک نمی کند ولی با همکاری بخش خصوصی کار را انجام می دهد که ما این را نداریم و فکر می کنیم باید کارمند و مربی استخدام کنیم.
میدری با طرح این جمله که واقعا راه حل چیست را شما باید بنشنید و در موردش فکر کنید، ادامه داد: پیاز اینجا کیلویی سه هزار تومان و در تهران ۲۰ هزار تومان است؛ اگر بخواهیم مسأله را حل کنیم اولین چیزی که به ذهن میرسد این است که صنایع تبدیلی بزنیم که پیاز را خشک کند ولی دیشب که بررسی کردیم گفتند اینجا بوده و تعطیل شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مشخص است به خاطر اینکه این کارگاه نمیتواند محصول خود را در تهران و کل کشور توزیع کند، این کار فروشگاههای بزرگ است که در کل شهرها نمایندگی دارند. کسی که کارگاه صنایع تبدیلی میزند باید بتواند محصولش را بفروشد که شبکه توزیع و تامین مالی میخواهد.
وی افزود: گاهی مداخله دولت ویرانگر است لذا دولت باید مصالح تهیه کند و مردم خودشان قنات ها را احیا کنند؛ تا فرهنگ مردم و رویکرد حل مساله را نداشته باشیم، موفق نخواهیم بود.
میدری تاکید کرد: باید جامعه را بشناسید، یعنی بر اساس فرهنگ و ویژگیهای مردم راه حل بدهیم؛ اگر اینطوری باشد خیلی از مسایل حل می شود.
مسافت ۴۰۰ کیلومتری برای درمان
وی گفت: دیشب در جیرفت فردی برای بیماری گوارشی ساده ۴۰۰ کیلومتر بچه خود را آورده بود، در حالی که در دنیا از روش درمان از راه دور استفاده میشود ولی ما بیمارستان می سازیم که پزشک ندارد یا تجهیزات نیست.
وزیر تعاون اظهار داشت: ما باید ببینیم با توجه به محدودیتها و مشکلاتی که دولت دارد، کدام راه حل بهتر است، البته باید نابرابری و توزیع نادرست امکانات کشور را حل کنیم؛ البته این حرف درست است که اینجا متناسب با جمعیت توجه لازم صورت گیرد.
وی افزود: ما دیشب در جیرفت گفتیم ادارات کار و تامین اجتماعی ما در جنوب کرمان به اداره کل تبدیل میشود و از آنچه امکان داشته باشد کوتاهی نمیکنیم.
نابرابری دستمزد
میدری گفت: دیروز در استانداری کرمان مشکل تنشهای کارگری را بررسی میکردند، جاهایی که از طریق شرکتها، نابرابری ایجاد شده بیشترین مشکلات و نارضایتی را دارند.
وی افزود: چند بار گفتم در خوزستان هیچ شهری در ایران به اندازه ماهشهر پتروشیمی ندارد اما بیشترین درگیریها و بیشترین نارضایتی مردم هم در ماهشهر است در حالی که دزفول شهری آرام و مردم بسیار راضی هستند.
نتوانستیم شرکتها را در کرمان و سیرجان سازماندهی کنیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: آمدن شرکتهای بزرگ رونق می آورد ولی این رونق محدود است و نابرابری عجیبی ایجاد می شود ما الان متاسفانه در کرمان و سیرجان نتوانستیم این شرکتهای بزرگ را سازماندهی کنیم؛ خودشان می گویند ۱۱ نوع قرارداد کارگری دارند که این نابرابری خیلی مشکل ایجاد میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه میتوانیم در منطقه جنوب کرمان تحول مهمی ایجاد کنیم گفت: یکی تاسیس و گسترش مراکز فنی و حرفهای است و در این زمینه طبق الگویی در کل کشور عمل می کنیم که مراکز فنی و حرفهای و هنرستانها به هم مرتبط می شوند و دیوار بین خودمان و آموزش و پرورش را برداشتیم.
میدری افزود: مشاغل خانگی هم از نظر تسهیلات هم دسترسی به بازار نیز از پروژههای ملی ماست که اینجا با انرژی بیشتری دنبال می کنیم.
ظرفیت معادن در جنوب
وی درباره استفاده از ظرفیت معادن خاک چینی و بهره گیری از بخش خصوصی، ایجاد شعب بانک توسعه تعاون و رفاه در جنوب کرمان به مدیرکل تعاون و کار استان ماموریت داد، بررسی و هماهنگی لازم انجام شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: الگویی داریم و نماینده مردم در مجلس هم می تواند پیگیری کند، اینکه سرمایههای کوچک مردم را جمع کنیم زیرا با شرکتهای بزرگ چیزی گیر مردم نیامد.
وی افزود: واقعیت این است که سهام را میدهیم در بورس و الگوی آن پیچیده است ولی برای پنلهای خورشیدی چون مشخص است برق را دولت میخرد، پیچیدگی در نگهداری ندارد و می توانیم الگوی مشارکت مردم بخصوص اقشار کم درآمد را اینجا برقرار کنیم.
در این نشست تفاهم نامه همکاری فنی و حرفهای بین اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان و مجتمع تیتانیوم کهنوج همچنین تفاهمنامه دیگری برای احیای قنات ها به امضا رسید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سومین روز سفر به استان کرمان صبح امروز (جمعه) وارد کهنوج شد
منطقه جنوب کرمان با هشت شهرستان حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیشب به جیرفت سفر کرد.
منبع: ایرنا
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :