هدفگذاری بزرگ در صنعت گردشگری

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: افزایش تعداد گردشگران خارجی به ۱۵ میلیون نفر تا پایان برنامه هفتم در دستور کار جدی این وزارتخانه است.
جهان صنعت نیوز، انوشیروان محسنی بندپی روز جمعه و در نشست تخصصی معاونان گردشگری و سرمایهگذاری ادارات کل استان خراسان رضوی افزود: با وجود این که در برنامههای قبلی توسعه کشور، تحقق اهداف فراتر از ۳۰ درصد نبوده، اما در این وزارتخانه سیاستگذاریها به گونهای انجام شده که عملکرد سالانه، بهطور دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در همین راستا، برنامه پنجسالهای تدوین و ابلاغ شده تا توسعهای متوازن در گردشگری داخلی و خارجی محقق شود و بر این اساس توسعه زیرساختها نیز یک ضرورت اساسی است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: بیش از نیمی از هتلهای کشور در مشهد قرار دارند اما همچنان با کمبودهایی در حوزه حمل و نقل زمینی مواجه هستیم که نیاز به سرمایهگذاری داریم.
محسنی با اشاره به موضوع تقویت دیپلماسی گردشگری افزود: نمایندگان ما در نمایشگاههای بینالمللی حضور فعالی داشتهاند به گونه ای که هفته گذشته در حاشیه نمایشگاه EXPO ۲۰۲۵، برای نخستینبار نمایندگانی از ۲۸ کشور، از جمله کشورهای اروپایی همچون اسپانیا، ایتالیا و اتریش نیز حضور داشتند که این نشاندهنده گشایش فضای دیپلماسی گردشگری و اثرگذاری برنامههاست.
وی اضافه کرد:باید بپذیریم که سرمایهگذاری در گردشگری همچنان مقرون به صرفه نیست و برخی طرحها حدود ۱۰ سال زمان میبرد تا به بهرهبرداری برسد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی با اشاره به عملکرد نوروزی این وزارتخانه گفت: در ایام نوروز، شاهد عملکردی شفاف، باکیفیت و گسترده در سراسر کشور بودیم و افزون بر ۳۶ میلیون گردشگر داخلی ثبت شدند که بیسابقه بود و نقش استانداران در این موفقیت بسیار مهم بود.
محسنی ادامه داد: در استان خراسان رضوی، با استفاده از ابتکارات و جا به جایی ساختارها، عملکردی متمایزی نسبت به سایر استانها ثبت شد و بر این اساس، خراسان رضوی بهعنوان استان برتر در سطح ملی معرفی شد.
استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری در ایجاد ثروت و اشتغال افزود: اگر گردشگری را به اقتصاد پیوند نزنیم، موفق نخواهیم شد. گردشگری، از جمله حوزههایی است که ثروتآفرینی در آن بسیار سریعتر و پربازدهتر از بسیاری حوزههای دیگر است.
غلامحسین مظفری با تاکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای مغفولمانده کشور گفت:این نشست، فرصت مغتنمی است تا با حضور معاونین و کارشناسان پایکار وزارتخانه، طرحهایی تعریف شود که ظرفیتهای بالقوه را بالفعل کند. باید ظرفیتهای مکمل را شناسایی کرد و با دید تخصصی در کنار هم قرار داد تا به بهرهبرداری مناسب برسیم.
وی اظهار کرد: ظرفیتهای بالقوه در این خصوص وجود دارد، به گونه ای که در سفرهای ماههای اخیر، به کشورهای منطقه شاهد نتایج مثبت و قابل توجهی بودیم. ما باید از دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی بهره ببریم و این سفرها نباید صرفاً تشریفاتی باشد، بلکه باید هدفمند و با برنامهریزی انجام شود.
استاندار خراسان رضوی پیشنهاد کرد پیش از هر سفر، نشستهای برخط مشترک با طرفهای مذاکره در کشورهای دیگر برگزار شود تا ضمن حفظ شأن سرمایهگذار ایرانی، سفرها دستاورد مشخصی برای کشور داشته باشد. این رویکرد، در سفرهای اخیر نیز نتیجهبخش بوده و بازخوردهای خوبی داشتهایم از جمله حضور هیاتی از کشور پاکستان در مراسم روز فردوسی و پوشش خبری آن که نشانهای از موفقیت دیپلماسی فرهنگی است.
مظفری با اشاره به موقعیت ممتاز مشهد در تعاملات فرهنگی و مذهبی افزود: هم اکنون پروازهای مستقیم از عربستان به مشهد در حال راهاندازی است و این مسیرها ظرفیت کمنظیری برای توسعه گردشگری زیارتی فراهم میکند. همچنین در شرق ترکیه بیش از ۲۰ میلیون علوی و شیعه زندگی میکنند که علاقهمند به زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) هستند و رییس هواپیمایی ترکیه در سفر اخیر خود به مشهد، بر همین موضوع تاکید داشت.
وی اضافه کرد: باید با همکاری و برنامهریزی دقیق شما معاونان گردشگری، زمینههای توسعه این تعاملات را فراهم کنیم از این رو ضرورت کاهش فاصله میان تصمیمگیری، صدور مجوز و اجرای طرحها باید انجام شود. زیرا در برخی موارد گرفتار مراحل اداری پیچیده و زمانبر هستیم در حالیکه باید بیاموزیم چگونه میتوان با حفظ کیفیت، فرایندها را تسریع کرد.
منبع: ایرنا
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :