قیمت خانه در تهران، گرانتر از نیویورک: متری یک میلیارد تومان!

قیمت خانههای سوپرلوکس در تهران به مرزهای غیرواقعی رسیده و حتی از برخی مناطق اعیانی آمریکا نیز پیشی گرفته است.
جهان صنعت نیوز، در حالیکه بازار مسکن تهران در رکودی عمیق فرو رفته، بخش خاصی از این بازار با روندی کاملاً متفاوت در حال رشد است. طبق گزارشها، ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ واحد مسکونی در پایتخت عرضه میشود که قیمت هر متر آنها بیش از یک میلیارد تومان است. این واحدها که به “سوپرلوکس” مشهورند، عمدتاً در مناطق شمالی و مرفهنشین تهران قرار دارند و تنها در فایلهای اختصاصی برخی مشاوران املاک یافت میشوند.
بر اساس اظهارات فعالان بازار، تنها حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد این واحدها در نهایت به فروش میرسند. مشاوران املاک در منطقه شمیرانات میگویند تعداد معاملات این واحدها در ماه به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد و بسیاری از آنها با وجود قیمتگذاری میلیاردی، بدون مشتری باقی میمانند. واحدهای عرضهشده اغلب متراژی بالای ۴۰۰ متر دارند و با نهادههای ساختمانی خاص، طراحیهای سفارشی و امکانات ویژه ساخته شدهاند.
خانه در تهران گرانتر از نیویورک!
مقایسههای انجامشده نشان میدهد که قیمت برخی از واحدهای سوپرلوکس تهران حتی از نمونههای مشابه در ایالتهایی مانند ایلینوی، فلوریدا و نیویورک نیز فراتر رفته است. برای مثال، یک پنتهاوس ۹۵۰ متری در خیابان فرشته تهران با امکاناتی نظیر باشگاه اختصاصی، سینما، روفگاردن و استخر، حدود ۱۳ میلیون دلار قیمتگذاری شده، در حالیکه خانهای ۸۵۰ متری با زمین گلف اختصاصی در ایلینوی آمریکا تنها ۵.۲ میلیون دلار ارزش دارد.
بررسی قیمتها در منطقه یک تهران
در مناطق اعیاننشین تهران از جمله نیاوران، فرمانیه، زعفرانیه، ولنجک، قیطریه و تجریش، قیمت هر متر آپارتمان سوپرلوکس از ۸۵۰ میلیون تومان آغاز شده و در برخی موارد به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز میرسد. میانگین قیمت هر متر آپارتمان در ولنجک ۷۰۰ میلیون، دربند ۴۰۰ میلیون، قیطریه ۳۹۰ میلیون و تجریش ۴۵۰ میلیون تومان گزارش شده است. این در حالی است که متوسط قیمت هر متر آپارتمان در کل تهران حدود ۱۰۰ میلیون تومان است.
دلایل رشد حبابی قیمتها
حمید گودرزی، کارشناس اقتصاد مسکن، قیمتهای چندصد میلیارد تومانی را غیرواقعی توصیف کرده و فقدان نظارت و نبود سیاستگذاری مالیاتی در بازار مسکن را یکی از دلایل اصلی این وضعیت میداند. به گفته وی، حدود ۴۰ درصد سرمایههای کشور در بخش مسکن رسوب کرده که این میزان در سایر کشورها بهطور میانگین تنها ۱۰ درصد است. گودرزی تأکید میکند که شوکهای اقتصادی، بیثباتی بازار و نیاز مردم به حفظ ارزش پول موجب هجوم به بازار مسکن شده است؛ در حالیکه سرمایه باید بهسمت تولید هدایت شود.
دومینوی قیمتها؛ از بالا به پایین
در نگاه نخست شاید تصور شود که قیمتهای نجومی فقط در یک طبقه خاص از بازار معنا دارد، اما واقعیت این است که بازار مسکن مانند یک دومینو عمل میکند. قیمتهای رأس هرم به سرعت به طبقات پایینتر سرایت میکند و به تدریج کل ساختار قیمتی شهر را تحت تأثیر قرار میدهد. در نتیجه، حتی اقشار متوسط و کمدرآمد نیز ناگزیر با افزایش قیمت مواجه شدهاند، بهگونهای که مدت زمان انتظار برای خرید خانه به عدد باورنکردنی ۵۷ سال رسیده است.
منبع روزنامه ایران
مسکنلینک کوتاه :