xtrim

تحمل حس تبعیض، سخت‌تر از تحمل قطعی برق

با افزایش دما و ورود زودهنگام به فصل اوج مصرف، معضل قطعی برق جنبه دیگری نیز پیدا کرده است؛ تبعیض در خاموشی‌ها. منابع غیررسمی می‌گویند سهم شمال شهر و جنوب شهر در قطعی برق یکسان نیست.

هما میرزایی- جهان صنعت نیوز: قطعی چند ساعته برق به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی در کشور تبدیل شده است. اما در روزهای اخیر، انتشار اخباری مبنی بر عدم اجرای عادلانع این قطعی‌ها و تبغیض در قطعی برق در مناطق شمال شهر و جنوب شهر توجه‌ها را به خود جلب کرده است. طبق جداول منتشر شده در سایت شرکت توزیع برق تهران بزرگ، سهم مناطقی همچون شهرری و اسلامشهر از قطعی برق به ترتیب ۳۲ درصد و ۲۴ درصد بوده است؛ این رقم برای منطقه ۱ تهران به ۱ درصد می‌رسد. همچنین میانگین ساعات قطعی برق برای این مناطق به ترتیب ۳.۵، ۲.۸، و ۰.۲ است.  

جداول می‌گویند تبعیض وجود دارد، توانیر تکذیب می‌کند

موج واکنش‌ها به این خبر چنان گسترده بود که شرکت توانیر در اطلاعیه‌ای رسمی به پاسخگویی در این مورد پرداخت و هرگونه ادعا مبنی بر تبعیض در خاموشی‌ها را به شدت تکذیب کرد. این اطلاعیه می‌گوید قطعی برق در تمام مناطق تهران به صورت یکسان و شناور اجرا می‌شود. آنگونه که به نظر می‌آید، نمی‌توان هیچ‌کدام از این ادعاها را به‌طور دقیق رد یا قبول کرد. کمیسیون اصل ۹۰ مجلس می‌گوید تاکنون هیچ شکایتی مبنی بر تبعیض در خاموشی‌های سراسری دریافت نکرده است، از سوی دیگر آمارهای منتشر شده از سوی شرکت توزیع برق خبر از اختلاف در ساعات و میزان خاموشی‌ها می‌دهند.

اختلاف‌ها به دلیل تراکم جمعیت است

بسیاری از کارشناسان می‌گویند این اختلاف امری طبیعی است؛ چراکه در مناطق جنوب، شرق و جنوب شرقی کشور تراکم جمعیت و همچنین فعالیت‌های صنعتی بیشتر است. اما در برخی مناطق شمال شهر به خصوص مناطق ویلایی‌نشین به دلیل جمعیت کمتر و در نتیجه مصرف کمتر سهم کمتری از خاموشی‌ها را شاهد هستیم. در حقیقت این اختلاف به دلایل فنی صورت می‌گیرد و ناشی از تبعیض در ارزش‌گذاری مناطق و شهروندان آن نیست.

آرامش و اعتماد عمومی در خطر جدی

ناترازی انرژی و به خصوص برق که امسال با گرم شدن زودتر از موعد هوا سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رفت وارد فاز بحرانی شده است، پتانسیل ایجاد نارضایتی سراسری را دارد. در شرایطی که فشارهای اقتصادی به نقطه اوج رسیده و شکاف طبقاتی هر روز بیشتر از قبل می‌شود، انتشار چنین اخباری آرامش عمومی را تحت تاثیر قرار داده و منجر به نارضایتی‌های عمیق خواهد شد. تحمل خاموشی‌های چندین ساعته به خصوص در مناطق گرم کشور مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان و مناطق مرکزی به خودی خود سخت و طاقت‌فرساست؛ شنیدن چنین اخباری می‌تواند به این نارضایتی عمق بخشیده و احساس نادیده گرفته شده شهروندان را دوچندان کند.

اردیبهشت امسال تیر ماه پارسال است

امسال اوج مصرف پیش‌بینی شده برای تیرماه را در اردیبهشت تجربه می‌کنیم؛ میانگین دمای کشور در حال حاضر ۳.۶۷ درصد نسبت به زمان مشابه در سال گذشته افزایش پیدا کرده است. بر اساس گزارش‌های راهبری شبکه برق کشور، اوج تقاضای مصرف برق در انتهای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ به ۶۱۰۱۰ مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۴.۶ درصد رشد نشان می‌دهد. بنابر همین گزارش، رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۱.۹۲ درصد گزارش شده است.

سخنانی که دل مردم را به درد آورد

گشودن گره کور ناترازی انرژی در ایران آنچنان دشوار است که نیاز به چنگ و دندان دارد. در روزهای گذشته صحبت‌های رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص قطعی‌های مکرر برق در ایران دل بسیاری از مردم را به درد آورد و با واکنش رئیس‌جمهور و مسئولان مواجه شد. بسیاری از فعالین صنعت برق بر این باورند که حل این مشکل نیازمند عزم جدی در واقعی کردن قیمت‌ها، بهبود زیرساخت‌های فرسوده و برخورد با نهادهایی است که به صورت غیرقانونی و در ابعاد گسترده از ماینرها استفاده می‌کنند. اما انجام این اصلاحات بر روی کاغذ ساده است؛ در حقیقت نیازمند عزمی جدی در اعمال تغییرات اساسی در سیاست داخلی و خارجی است. گشایش اقتصادی، رفع تحریم‌ها و اصلاحات اساسی در شیوه حکمرانی می‌تواند به حل مشکل ناترازی که یکی از صدها مشکل اقتصادی کشور است کمک قابل توجهی کرده و اعتماد عمومی را به مردم بازگرداند.

اخبار برگزیدهصنعت و معدن
شناسه : 511117
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *